Τι υλικό θέλουμε | Ποσότητα | Με τι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε |
Νωπή μαγιά | 30 γρ. | 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.) |
Αλεύρι φαριν απ | 1 φλιτζάνι | 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 1/2 κ.γ. baking powder + 1/2 κ.γ. αλάτι |
Αλεύρι για ζύμωμα | 1 φλιτζάνι | 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
Μαγειρική σόδα | 1 κ.γ. | 4 κ.γ. baking powder |
Μίγμα για γλυκά | 1 κ.γ. | 1/2 κ.γ. κανέλα + 1/4 κ.γ. ginger + 1/4 κ.γ. γαρίφαλο |
Γάλα εβαπορέ | 1 φλιτζάνι | 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light |
Ζελατίνη σε φύλλα | 6 φύλλα | 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10 γρ.) |
Κρεμόριο | ½ κ.γ. | ½ κ.γ. χυμό λεμονιού ή ½ κ.γ. λευκό ξύδι |
Αυγό | 1 | μισή μπανάνα λιωμένη μαζί με ½ κ.γ. baking powder |
Αμμωνία | ¾ κ.γ. | 1 κ.γ. μαγειρική σόδα |
Γλυκόζη | 1 φλιτζάνι | 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική + 1/3 φλιτζανιού νερό ή 1 φλιτζάνι μέλι |
Εσάνς βανίλιας | 1 κ.γ. | 2-3 φιαλίδια βανίλια σε σκόνη |
Ξινή κρέμα (sour cream) | 1 φλιτζάνι | 1 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι γάλα. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε. |
Ζάχαρη κρυσταλλική | 1 φλιτζάνι | 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη ή ¾ φλιτζανιού μέλι ή ¾ φλιτζανιού γλυκόζη |
Πηγή |
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΥΜΑΡΟΠΛΑΣΟΥΜΕ!! Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου!Δεν είμαι Σεφ.Είμαι μια μαμά 2 κοριτσιών 12 και 10.Κλείνω στην κουζίνα μου 12 χρόνια.Αγαπάω την μαγειρική,πιο πολύ μου αρέσει όμως η αρτοποιεία!Έχω περάσει πάρα πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μελετώντας τεχνικές και μυστικά για την παρασκευή της ζύμης.Διάφορα αρτοπαρασκευάσματα από όλο το κόσμο,τα φτιάχνω στην κουζίνα μου και τα δοκιμάζουν τα παιδάκια μου,οι καλύτεροι γευσιγνώστες μου.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου