ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά πρόβειο κρέας (μπούτι -χεράκι από το εμπρός μέρος του ζώου κατά προτίμηση)
 - 2 μεγάλα κρεμμύδια
 - 2 κόκκινες πιπεριές
 - 3 ντομάτες
 - 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
 - αλάτι - πιπέρι μαύρο και
 - 1 κρασοπότηρο νερό
 - πιπερι κόκκινο,ριγανι,θρούμπι , ματζουράνα, μοσχοπίπερο
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε πριόνι, ώστε να μην έχει τριμμένα κόκαλα και το πλένουμε καλά .
 - Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε πιο μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και τις ντομάτες και το σκόρδο σε φέτες , μετά το κρέας το πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την ντομάτα, το σκόρδο , το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολα τα άλλα αρώματα και το αφήνουμε σκεπασμένο ένα βράδυ , μέσα στο ψυγείο.
 - Την επομένη βάζουμε το κρέας στη γάστρα προσθέτοντας το λάδι και ένα κρασοπότηρο νερό και μετά στο φούρνο .To βάζουμε σε προθερμαρμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , το ψήνουμε 3 έως 4 ώρες ανάλογα με το κρέας, δοκιμάζοντας με το πιρούνι τα ψαχνά μέρη.
 - Μπορούμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα στην σούβλα η στη γαστρα ...
 












