Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τσουρέκι - Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα

Eδώ το  έκανα   Χριστούγεννα  .. Βασιλόπιτα     τέλειο  για  δωράκι ..πάμε να το φτιάξουμε παρέα..









Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα, μαλακή και αφράτη ζύμη τσουρεκιού με μια μαλακή και κρεμώδη γέμιση, μόνο το έχω ετοιμάσει από  το προηγούμενο βράδυ, ώστε να το  έχω  έτοιμο το πρωί  για  ένα  πλούσιο και υγιεινό πρωινό, για  μας τους μεγάλους  και  ειδικά για τα παιδιά μου Μπορεί άνετα  να  γίνει  και  μια  υπέροχη  βασιλόπιτα .

ΥΛΙΚΑ:

  650 -700  γραμμάρια αλεύρι  ανάλογα  το αλεύρι  μας 
1 φακελάκι   ξηρής μαγιάς  ή 25 γρ  νωπή  μαγιά
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά  
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
300 ml γάλα
1 πρέζα  αλάτι 
ξύσμα από  1  πορτοκάλι 
1βανίλια  με  άρωμα  λεμονιού 
και  λίγο   κακουλέ και   μαχλέπι 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 κρόκους αυγών (έβαλα   2 μικρούς κρόκους)
80γραμμάρια αλεύρι  ή 
4o γραμμαρια αλεύρι   και  40 γραμμάρια  κόρν   φλάουερ
70 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml γάλα
μια  σοκολάτας γάλακτος
1  κρόκο  διαλύμενο  με λίγο γάλα 
για  το τέλος  
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα μπολ βάλτε 3-4 κουταλιές  αλεύρι και το  ζεστό γάλα  και την μαγιά και διαλύστε τη. Σε  ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, και προσθέστε   την μαγιά ,προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη  και το αλάτι  και ζυμώνουμε ζωηρά μέχρι να έχουμε  μια   μαλακή και αφράτη  ζύμη που να μην κολλάει στα  χέρια μας .Αφήνουμε  την ζύμη  να φουσκώσει  για 2 ώρες σκεπασμένη  σε ζεστό  χώρο !!         (Αφήστε τη ζύμη τη διάρκεια της νύχτας καλυμένη  με  σελοφάν και με μια πετσέτα  και την βαζετε  στο ψυγείο .)


  • Φυσικά, το βράδυ αν θέλουμε   έτοιμάζουμε και  την κρέμα, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα όπου θερμαίνεται το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να  πήξει  την αφήνουμε  να κρυώσει    και  την   αποθηκεύουμε  το στο ψυγείο μέχρι να όταν θα το χρησιμοποιήσουμε 

  • Το επόμενο πρωί, βγάζουμε την τη ζύμη  και την αφήνουμε  να έρθει σε θερμοκράσια  δωμάτιου  και αδειάζουμε   τη  σε μια   επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας  λίγο αλεύρι ανοίγουμε  σε φύλλο 2-2,1/2  εκατ   και  με ένα μαχαίρι κόβουμε   πλευρικές λωρίδες, αφού πρωτα  στο  στο κέντρο της βάλουμε  την   κρέμα και σοκολάτα  σε κομμάτια, κλείνουμε   τις λωρίδες σταυρωτά με το άλλο. 
 
  • Βουρτσίζουμε    με τον  διαλυμένο με νερό η γάλα   κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20/25 λεπτά.
και  καλη  σας   όρεξη  !!












Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: