ΚΕΡΑΣΙ ....... ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ .
Το πιο αγαπημένο μου φρούτο του καλοκαιριού , αγαπάμε οικογενείακος να τρώμε γλυκό και μαρμάλαδα κεράσι .. την βάζω σε πάστα φλώρα , σε τάρτες, το τρώμε με γιαουρτάκι, παγωτό, τσιζκέικ κλπ.
Και το σιροπάκι που θα μείνει το κρατάω για πανακότα, παγωτό.
Θα δείτε ότι το σιροπακι είναι ελάχιστα δεμένο, ΄εμας μας αρέσει σε πιο ρευστή μορφή .. εσείς δεστε το λίγο περισσότερο .. όλα είναι θέμα γούστου .
Πάμε να το φτίαξουμε ..
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά κεράσια καθαρά χωρίς τα κουκούτσια
1500 γρ. ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Το πιο αγαπημένο μου φρούτο του καλοκαιριού , αγαπάμε οικογενείακος να τρώμε γλυκό και μαρμάλαδα κεράσι .. την βάζω σε πάστα φλώρα , σε τάρτες, το τρώμε με γιαουρτάκι, παγωτό, τσιζκέικ κλπ.
Και το σιροπάκι που θα μείνει το κρατάω για πανακότα, παγωτό.
Θα δείτε ότι το σιροπακι είναι ελάχιστα δεμένο, ΄εμας μας αρέσει σε πιο ρευστή μορφή .. εσείς δεστε το λίγο περισσότερο .. όλα είναι θέμα γούστου .
Πάμε να το φτίαξουμε ..
2 κιλά κεράσια καθαρά χωρίς τα κουκούτσια
1500 γρ. ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Διαλέγουμε σφιχτά, γερά κερασάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαφρώς ώριμα ανοιχτόχρώμα ή σκούρα ή πετροκέρασα. Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
- Ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια, με μία φουρκέτα ή θα χρησιμοποιήσουμε το μικρό εργαλείο που καθαρίζει τα κεράσια .
- Όταν ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια, πετάμε τα κουκούτσια μέσα σε ένα καθαρό μπολάκι και το ζουμάκι που πέφτει θα το χρησιμοποιήσουμε προσθέτοντας και νερό έτσι ώστε να συμπλήρώσουμε 1 κούπα που χρειαζόμαστε . Έτσι ό,τι ζουμάκι βγάλουν, δε θα πάει χαμένο.