Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ

 ΥΛΙΚΑ :

  • 4 μήλα  μεγάλα   κόκκινα  ή πράσινα 
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού    (1 λεμόνι  και  1 πορτοκάλι  )
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή  ζάχαρη (προαιρετικά αν  δεν την  θέλετε  γλυκειά )
  • λίγη κανέλα  για περισσότερο  άρωμα  
  • μια  βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1. Καθαρίζουμε  τα  μήλα  από την φλούδα  τους  και  τα  κουκούτσια  και τα  κόβουμε  σε  φέτες.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μήλα, το χυμό λεμονιού, και 1 και  1/2 φλιτζάνια νερό να βράζουμε σε δυνατή. Χαμηλώνουμε  τη φωτιά και σιγοβράζουμε  μέχρι τα μήλα  να  μαλακώσουν περίπου  25-30 λεπτά.
  3. Λιώνουμε με ένα πολτοποιητή πατάτας μέχρι να  μείνουν  μικρά-μικρά   κομμάτια  .Προσθέτουμε  την βανίλια   και τη ζάχαρη  σε  αυτό  το  σημείο  αν  την θέλουμε .
  4. Αφήνουμε  την σάλτσα   να κρυώσει ελαφρά  , στη συνέχεια, μεταφέρουμε τον  πολτό  μήλου σε γυάλινα   δοχεία  που έχουμε  αποστειρώσει πιο πρίν  και  την διατηρούμε  σε  δροσερό  μέρος  .. στο ψυγείο .
    Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: