Μια συνταγή σαλάμι κορμός που τον μετατρέψαμε σε χριστουγεννιάτικο σοκολατάκι μαζί με τα κοριτσάκια μου.
Το άσπρο γλασο ήθελε και άλλο ζάχαρη άχνη αλλά μας τελείωσε και μια και η μαμά βαρέθηκε να πάει στο ψιλικατζίδικο να αγοράσει,τα τελειώσαμε με το γλασο πιο ρευστό από το κανονικό και δεν έχουν την εμφάνιση που θα ήθελα και φυσικά είχα φανταστεί
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ μπισκότα (πτι-μπερ), τριμμένα στο μπλέντερ(εγώ έβαλα μπισκότα αμυγδάλου με λεμόνι και ρούντολφ μπισκότα με σοκολάτα που μας περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ
150 γρ χοντροκομμένα φουντούκια ή φιστίκια αιγινής
150 γρ χοντροκομμένα φουντούκια ή φιστίκια αιγινής
80 γρ μαύρη σοκολάτα
170 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα
85 γρ βούτυρο
50-70 γρ ζάχαρη άχνη (είναι αρκετά γλυκό )`
35 γρ σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρούμι-κονιάκ
170 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα
85 γρ βούτυρο
50-70 γρ ζάχαρη άχνη (είναι αρκετά γλυκό )`
35 γρ σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρούμι-κονιάκ
μια βανίλια
μια πρέζα αλάτι
ΓΛΑΣΟ ROYAL ICING:
1 ασπράδι
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ζαχαρωτά στολίδια σε διάφορα σχέδια
ΓΛΑΣΟ ROYAL ICING:
1 ασπράδι
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ζαχαρωτά στολίδια σε διάφορα σχέδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ξεκινάμε πρώτα με το διακοσμητικό γλάσο :Χτυπάμε το ασπράδι με μια τσιμπιά αλάτι και το κάνουμε σαν μαρέγκα προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη-άχνη και το χυμό λεμονιού,ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα άχνη-ζάχαρη.Θέλουμε ένα γλάσο που δεν θα είναι πολύ ρευστό και δεν θα γλιστράει εύκολα από τα σοκολατάκια μας ..όπως το δικό μου ..
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι,σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αχνίζει έντονα (δεν αφήνουμε να βράσει). Αποσύρουμε από την ζεστή εστία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις σοκολάτες.
- Αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό σοκολατένιο λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο μας και το κακάο και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα .
- Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ποτό και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να μαλακώσουν λίγο τα μπισκότα,θέλουμε να μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλάτι και το κονιάκ, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.να ενωθούν τα υλικά μας όλα .
- Ξεχνάμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο και το βγάζουμε από το ψυγείο κι του δίνουμε το σχήμα αχλαδιού όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παραπάνω.
- Τα βουτάμε στο γλάσο και μετά τα στολίζουμε με τα ζαχαρωτά στολίδια μας.
- Τα διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον .
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με πάνω από όλα υγεία- ευτυχία- αγάπη και χαρά στο σπιτικό σας !!!
Καλά να περάσετε με τις οικογένειες σας !!
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές