Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα σχεδόν έχουν φτάσει στο τέλος τους . Σήμερα θα φτιάξουμε σοκολατένια ραγισμένα μπισκότα για το καφεδάκι μας , το τσάι μας , το γάλα μας. Η γεύση τους υπέροχη τραγανά έξω και μέσα μαλακά σαν να τρώτε brownie σοκολάτας, Τα αποθηκεύουμε σε ένα καλά κλεισμένο κουτί για μπισκότα για 7-9 ήμερες Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα
ΥΛΙΚΑ
175 γρ μαύρη σοκολάτα
60 γρ βούτυρο
175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανάλογα το μέγεθος των αυγών (εγώ έβαλα λίγο παραπάνω σχεδόν 220γρ τα αυγά μου ήταν μεγάλα )
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά μέτρια
100 γρ καστανή ζάχαρη
125 γρ τριμμένα καρύδια
60 γρ ζάχαρη άχνη για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει το σοκολατένιο μείγμα .Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Κοσκινίζουμε μία-δύο φορές .Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ δύο αυγά και την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου . Ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια, στη συνέχεια, το μείγμα με το αλεύρι Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ ,θέλουμε μείγμα γίνει ομοιογενείς. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες
- Μοιράζουμε την ζύμη σε ίσα κομμάτια 25-30 γρ το καθένα ,τα πλάθουμε, σε μπαλάκια ,,σαν τρουφάκια και τα περνάμε μέσα (ρολάρουμε) από ένα μπολ που έχουμε κοσκινίσει ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με κενό μεταξύ τους σε αποστάσεις 4-5 cm από το άλλο.
- Και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο μας για 9-10 λεπτά θα είναι αρκετά μαλακά και όταν κρυώσουν, θα σταθεροποιηθούν και θα είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι αρκετά μαλακά- απαλά. Όταν τα μεταφέρουμε σε σχάρα και κρυώσουν θα σκληρύνουν και θα είναι έξω τραγανά και μέσα μαλακά .
- Βγαίνουν σχεδόν 30 κομμάτια .
Πηγή: Bon Appetit εδώ
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου