Ψάχνοντας στο ίντερνετ για μια συνταγή cookies με βρώμη για τα παιδάκια μου , έπεσα πάνω σε αυτή την υπέροχη συνταγή συνδυάζει .. βρώμη και ταχίνι και είπα και εγώ να προσθέσω λίγο μέλι και αμύγδαλα .. Η θρεπτική αξία του ταχινιού συνδυάζεται μ’ αυτήν των νιφάδων βρώμης και την απολαυστική σοκολάτα και το μέλι και τα αμύγδαλα χαρίζουν ενέργεια και τόνωση. Έτσι η γλυκιά ατασθαλία μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό ενεργειακό σνακ για μικρούς και μεγάλους!
ΥΛΙΚΑ :
30 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml λάδι ή βούτυρο ότι θέλετε
¼ κούπας ταχίνι (60 γρ)
½ κούπα καστανή ζάχαρη (100-110 γρ )
1/4 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική ή μέλι1 κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
1 αυγό
1¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (155 γρ )
1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα (90 γρ ) και ακόμα 30 γρ
2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
1 συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες (100 γρ )
50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1/4 τριμμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το
αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μπλέντερ ή
στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις
αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι,το μέλι και το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν,3 με 5 λεπτά,
καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να
ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και
ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια
μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας
και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
4. Παίρνουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης
στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30g) και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα
φροντίζοντας να έχουν 5cm απόσταση μεταξύ τους.(Δεν χρειάζεται να
πλάσουμε λείες μπαλίτσες ζύμης.
Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια,ταcookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν .
Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια,ταcookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν .
Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο. Εγώ δεν πρόλαβα να τα αποθηκεύσω φαγώθηκαν μέσα σε μια μέρα από τα παιδάκια μου αλλά και εμάς τους μεγάλους . Τρώγονται όλες τις ώρες και ακόμα για το πρωινό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο .
Την υπέροχη συνταγή αυτή την πήρα από εδώ και εγώ έβαλα την πινελιά μου όπως πάντα
* Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο τους ..
Όσο πιο νωρίς τα βγάζετε τόσο πιο μαλακά μπισκότα θα έχετε .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου