ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά μεγάλα
- 1 κoύπα καλαμποκέλαιο (240ml)
- 2 κούπες ζάχαρη όχι γεμάτες
- 2 και 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (240ml)
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού,
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας κοφτές (20 γρ) σκόνη κακάο
- 30 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Αρχικά θα λαδώσουμε ένα στρογγυλό ταψί 22- 24 cm για κέικ και στον πάτο θα βάλουμε λαδόκολλα . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
- Kοσκινίζουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί όλα τα ξηρά συστατικά μας , το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο με το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το κάνουμε μια κρέμα σοκολάτας .
- Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε και την βανίλια.
- Με το μίξερ σε χαμηλή, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό και το αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάμε να ενσωματωθεί
- Παίρνουμε 2 και 1/2 φλιτζάνια από το μείγμα μας και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν .
- Παίρνουμε από το λευκό μείγμα μια μεζούρα των ¾ της κούπας και ρίχνουμε στο κέντρο
της φόρμας και αυτό θα απλώνει μόνο του (δεν το βοηθάμε εμείς καθόλου να απλώσει .. το κάνει αυτό μόνο του )
Παίρνουμε μετά μαι μεζούρα 1/2 της κούπας από το μείγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι . Περιμένουμε λίγο να απλώσει. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα μας με ηρεμία και χωρίς βιασύνη. Θα το επαναλάβουμε 5 φορές με την 1/2 της κούπας κακάο και 6 φορές με τα ¾ της κούπας λευκό μείγμα, ρίχνοντας πάντα κέντρο της φόρμας και περιμένοντας λίγο για να απλώσει. Τελειώνουμε με λευκό μείγμα.
Εάν δεν έχουμε την υπομονή να κάνουμε αυτά τα στρώματα απλά προσθέτουμε το μισό από λευκό μείγμα μετά το κακάο και μετά ξανά το υπόλοιπο λευκό μείγμα και με ένα μαχαίρι ή πιρούνι ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε το σχέδιο το μαρμάρου) - Ψήνουμε για 50-60 λεπτά και κάνουμε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα δηλαδή βουτάμε την οδοντογλυφίδα στο κέντρο και πρέπει να βγαίνει καθαρή , τότε είναι έτοιμο .
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά σε σχάρα να κρυώσει και το βάζουμε πάνω σε σχάρα
- Σερβίρουμε όπως είναι ή το γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου