Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

CΗOCOLATE MARBLE BREAD

 
 

ΥΛΙΚΑ
Κάνει ένα μικρό καρβέλι
ΦΥΛΛΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
20  γρ  αλεύρι για όλες  της  χρήσεις
50  γρ  ζάχαρης
1 ασπράδι μεγάλου  αυγού
80  ml γάλα
18  γρ σκόνη κακάο
15 γρ βούτυρο
μια  πρέζα  αλάτι
μια χούφτα    ψιλλοκομμένα   καρύδια


ΓΙΑ ΤΗΝ   ΖΥΜΗ
270 γρ αλεύρι για ψωμί  ίσως   λίγο  περισσότερο  ..
30 γρ  αλεύρι που φουσκώνει μονο  του  
8  γρ  ξερή μαγιά ή  25 γρ  νωπή μαγιά
15 γρ  γάλα σε σκόνη ή 15ml  γάλα  εβαπορέ
70  γρ ζάχαρη 
4,5 γρ   αλάτι       (3/4 κουταλάκι του γλυκού)
125  γρ φρέσκο γάλα  χλιαρό
1 κρόκο  μεγάλου  αυγού
75  γρ χτυπημένη  κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΦΥΛΛΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

  1. Ανακατεύουμε σε  ένα μπολάκι τη ζάχαρη και το αλεύρι  στο ασπράδι μέχρι να γίνει λείο σαν  κρέμα 
  2. Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και  βάζουμε  στη  φωτιά μέχρι σιγοβράζει.
  3. Προσθέτουμε το κακάο -σκόνη στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι  να λειώσει .
  4. Προσθέτουμε  το  μείγμα  ασπράδιού    στο  μείγμα κακάο  - γάλα και ανακατεύουμε  σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να  γίνει  παχύ 
  5. Προσθέτουμε  και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι ενσωματωθούν.Αφού κρυώσει λίγο   ρίχνουμε και τα καρύδια  μας
  6. Αφήνουμε το να κρυώσει. Τοποθετούμε  σε μια μεμβράνη τροφίμων και το απλώνουμε  σε σχήμα τετράγωνο (περίπου 14cm x 14 εκατοστά). Διατηρούμε  στο ψυγείο πριν τη χρήση. 

ΓΙΑ ΤΗΝ   ΖΥΜΗ
  1. Βάζουμε  όλα τα υλικά στον αρτοπαρασευαστή . 
  2.  Επιλέγουμε  το πρόγραμμα   για  ζύμη να ζυμώνουν και αφήνουμε να φουσκώσει  περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.  Mια αφράτη  και  μαλακή ζύμη .
  3. Αν το κάνουμε  με το χέρι , κοσκινίζουμε  το αλεύρι  και διαλύουμε την μαγια  στο χλιαρό γάλα .κάνουμε   μια  λακούβα και προσθέτουμε  την διαλυμένη  μαγιά , τον κρόκο  αυγού ,  την ελαφρά  χτυπημένη κρέμα  γάλακτος, την ζάχαρη ,το αλάτι και  ζυμώνουμε  , θέλουμε μια  ζύμη μαλακία  και αφράτη  που να μην κολλάει  στα χέρια  μας . Την  σκεπάζουμε   και την αφήνουμε  να φουσκώσει για μια 1με 2  ώρες  μακριά  απο ρεύματα
  4. Βγάζουμε   την  ζύμη και την πατάμε λίγο .  Ανοίγουμε  τη ζύμη   σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας  από το κέντρο προς τις άκρες για να σχηματίζουμε  ένα παραλληλόγραμμο (περίπου 45 x 20cm). 
  5. Bάζουμε   το φύλλο  σοκολάτας  και αφήνουμε   κενό στη ζύμη έτσι  ώστε να μην  βγεί έξω  η σοκολάτα . Διπλώνουμε τη ζύμη  3 φορές ,και την ανοίγουμε  σε παραληλόγραμμο  με τον  πλάστη  με προσοχή μην μας βγεί  η σοκολάτα  μας
Επαναλάμβανουμε το βήμα 2      εαν θέλουμε καλύτερο  αποτελεσμα  τρεις φορές. αφηνοντας το  για 30 λεπτα  καλυμμένο με  διαφάνεια να μην ξεραθεί . στο φυγείο 
  1. Τέλος,  ανοίγουμε ζύμη   μας   παλι  σε  χοντρό   φύλλο 15 εκατ  x 30 εκατ . Κάνουμε  μια τομή στη μέση , αφήνοντας 2 εκατ   περίπου άκοπα.  και   πλέκουμε κοτσίδα.
  2.  Τοποθετούμε την πλεγμένη ζύμη -καρβέλι σε φόρμα με λαδόκολλα και αφήνουμε τήν ζύμη σκεπασμένη μέχρι το ζυμάρι μας να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Μετά το περνάμε με γάλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  3. Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε το ψωμί να κρυώσει πριν το κοψουμε .
    ***Τα υλικά  είναι  για μικρή  στενόμακρη φόρμα , αν έχετε πιο μεγάλη  θα κάνετε  διπλή  δοση !***

     *ΤΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ  ΔΙΕΦΥΓΕ  ΝΑ ΒΓΑΛΩ  ΤΗΝ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΎΜΗ  ΚΑΘΕΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ  1-2 ΕΚ  ΑΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΕΚΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΛΕΞΟΥΔΑ .. ΑΜΑ  ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΑ  ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ   ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ  ΞΕΧΝΑΣ
    *ΑΦΗΣΤΕ  ΤΟ ΦΥΛΛΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΜΈΡΑ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 










    Δεν υπάρχουν σχόλια: