ΧΡΙ ΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 Σχολικές διακοπές ..Η αγαπημένη μας νηπιαγωγός Κυρία Βάσω από το νηπιαγωγείο μας έφτιαξε το Ρούντολφ σε χάρτινο ποτηράκι ... Ε να μην φτιάξει και η μανούλα μας κάτι ...Και ενώ τραγουδούσαμε όλη μέρα το τραγουδάκι :
Ρούντολφ το ελαφάκι
με καρδούλα ταπεινή..
σαν πέφτει το βραδάκι
έχει μύτη φωτεινή.
Οι φίλοι του λαμπιόνι
τον φωνάζουν και γελούν
τη μύτη του στο χιόνι
κρύβει, όταν του μιλούν.
Όμως μια πρωτοχρονιά
είπε ο Άϊ Βασίλης...
"Ρούντολφ, είσαι εσύ σοφός
έχεις μέσα σου το φως".
Τα ελάφια στο κοπάδι
χαμηλώσανε τ’ αυτιά
τώρα απαλή σαν χάδι
είναι όλων η ματιά.
Από τότε και κάθε καινούρια χρονιά
του έλκηθρου πρώτος τραβά τα σκοινιά...
Ο Ρούντολφ οδηγεί
τον Άϊ Βασίλη στη γη!
Μου λέει η μικρή μου κόρη μαμά έχω ποτηράκι Ρούντολφ.. μήπως μπορείς να μας κάνεις και μπισκοτάκια Ρούντολφ .. Και εγώ δεν χαλάω χατίρια ψάχνω και βρίσκω ένα βιντεάκι .. ,,Πάμε να φτιάξουμε παρέα ....
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
170 γρ ζάχαρη
200 γρ μέλι
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά ( γαρίφαλο , κανέλα , μοσχοκάρυδο )
1 /2κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Κρέμα γάλακτος (μερικές κουταλιές της σούπας)
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΓΛΑΣΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
Ρίχνουμε ζάχαρη στο πιάτο, ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος , και ανακατεύουμε . Να έχει λεία υφή ελαφρώς, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί σε μα σύριγγα . Αν προσθέσουμε μερικές σταγόνες χυμό από τα κεράσια ή σμέουρα, γίνετε ροζ το γλάσο μας.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ:
50 γρ μαύρη σοκολάτα
3 και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1/3 φλιτζάνι νερό
1 εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σαν πρώτη φορά που τα φτιάξαμε .. κάτι καταφέραμε .. δεν είχαμε και τα κατάλληλα εργαλεία .. αλλά την επόμενη φορά που θα τα πάμε ακόμα πιο καλύτερα.. από εδώ πήρα με την ιδέα για τον .Ρουντολφ
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
500 γρ αλεύρι
170 γρ ζάχαρη
200 γρ μέλι
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά ( γαρίφαλο , κανέλα , μοσχοκάρυδο )
1 /2κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το μέλι στο τηγάνι και διαλύουμε πάνω από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το βούτυρο που το έχουμε κόψει πρώτα σε κύβους, το αυγό, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα,το κακάο.
- Όλα τα ζυμώνουμε με το χέρι. Σιγά-σιγά ρίχνουμε στο μείγμα τη ζάχαρη, το μέλι και τα μπαχαρικά .
- Ζυμώνουμε τη ζύμη, μέχρι να είναι σταθερή και ελαστική. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο έως τρεις ώρες. Η συμβουλή μου είναι να το αφήσουμε τουλάχιστον 1-2 ημέρες στο ψυγείο. Αν αφήσουμε λίγες μέρες στο ψυγείο δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι στη ζύμη όταν τα πλάσουμε , η επιφάνεια θα είναι πολύ ομαλότερη.
- Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αλεύρι το πάγκο μας ζαχαροπλαστικής και παίρνουμε ζύμη και επάνω βάζουμε μια λαδόκολλα και την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος περίπου 0,5 cm. και με φόρμες κόβουμε μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα χαρτί ψησίματος
- Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. στους 200 βαθμούς. Μετά το ψήσιμο, να κρυώσουν σε μια σχάρα, στη συνέχεια, αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές κουτί.
- Διατηρούνται μέχρι και δύο εβδομάδες, μαλακά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Κρέμα γάλακτος (μερικές κουταλιές της σούπας)
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΓΛΑΣΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
Ρίχνουμε ζάχαρη στο πιάτο, ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος , και ανακατεύουμε . Να έχει λεία υφή ελαφρώς, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί σε μα σύριγγα . Αν προσθέσουμε μερικές σταγόνες χυμό από τα κεράσια ή σμέουρα, γίνετε ροζ το γλάσο μας.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ:
50 γρ μαύρη σοκολάτα
3 και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1/3 φλιτζάνι νερό
1 εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε ένα μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη,το εκχύλισμα βανίλιας και λίγες σταγόνες του ζεστού νερού, αν χρειαζόμαστε.
- Επειδή συμπυκνώνεται γρήγορα, για να κρατήσει βάλτε το μπολ σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό.( μπεν μαρί)
- Διακοσμούμε τα μελόψωμα σύμφωνα την φαντασία μας!
- ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!
Σαν πρώτη φορά που τα φτιάξαμε .. κάτι καταφέραμε .. δεν είχαμε και τα κατάλληλα εργαλεία .. αλλά την επόμενη φορά που θα τα πάμε ακόμα πιο καλύτερα.. από εδώ πήρα με την ιδέα για τον .Ρουντολφ
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου