Άνετα μπορεί να γίνει μια vegan βασιλόπιτα .
Αυτό το διάστημα δεν φτιάχνω κέικ με αυγά πάρα μονάχα νηστίσιμα. Πειραματίζομαι με διάφορα υλικά που έχω στην κουζίνα μου .Έκανα μια δοκιμή ..θα φτιάξω το κεικ αυτό για vegan βασιλόπιτα για όσους θέλουν πιο υγιεινό χωρίς βούτυρο
και αυγά, αφράτο ,γεμάτο αρώματα ,με την κατάληλη υγρασία ,δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την κανονική βασιλόπιτα . ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ...
Σήμερα είχα πορτοκάλια ολοφρεσκα σαγκουίνια από την πορτοκαλιά στον κήπο των γονιών μου .
Μόνο που κόπηκαν λίγο γρήγορα και δεν ωρίμασαν όπως έπρεπε...και δεν είχαν το σωστό χρώμα ..βαθή κόκκινο δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα ότι το κεικ θα πάρει χρώμα κόκκινο .
Τα κορίτσια μου λατρεύουν τα κείκ..όχι μόνο εκείνα αλλά και εμείς οι μεγάλοι. ... ένα κείκ νηστίσιμο με ανθρακούχο νερό που είχα στο ντουλάπι και χυμό από σαγκουινια αρώματα Τσουρεκιού και τριμμένα καρύδια μπορούμε να βάλουμε και αμύγδαλα ότι μας αρέσει .
Ένα κέικ εύκολο και γρήγορο που γίνετε μόνο με την βοήθεια ενός αυγουλοδάρτη και μόνο ..και με αρώματα Τσουρεκιού .
Φτιάξαμε στο παρελθόν κέικ με ανθρακούχο νερό ...Εύκολο κέικ με ανθρακούχο νερό .Συνεχίζω να φτιάχνω κεικ ...τα αγαπάμε πολύ στην οικογένεια μας ....
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
280 γρ. χυμό από σαγκουίνια_ πορτοκάλια
280 γρ. χυμό από σαγκουίνια_ πορτοκάλια
200 ml ανθρακούχο νερό
100 γρ. καλαμποκέλαιο
220_250 γρ. ζάχαρη (1 κούπα και 1/4)
100 γρ. καρύδι χοντροαλεσμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
100 γρ. καλαμποκέλαιο
220_250 γρ. ζάχαρη (1 κούπα και 1/4)
100 γρ. καρύδι χοντροαλεσμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο και μαχλέπι (προαιρετικά)
20 γρ μπείκιν πάουντερ
1 και 1/2κουταλάκι του γλυκού σόδα
100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για τη διακόσμηση: λίγη άχνη κ ξύσμα σοκολάτας
Για τη διακόσμηση: λίγη άχνη κ ξύσμα σοκολάτας
Η αμερικανική κούπα _μεζούρα που μετράω τα υλικά μου ..
1 κούπα υγρά =250ml
2 κούπα Αλευρά =140γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165-170 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε με λάδι την φόρμα του κέικ διαστάσεων 23_26 εκατ διάμετρο όχι μεγαλύτερη και ύψος 8-10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα του κέικ και αφαιρούμε το περιττό .
- Χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή αυγουλοδάρτη για 4_5λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας (όχι περισσότερο).
- Προσθέτουμε στο λάδι και το χυμό σαγκουινιού και το ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας .Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα,την σόδα , το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και το ξύσμα και τα αρώματα
- Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας .
- Προσθέτουμε στο μείγμα τον 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ Και προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας ..Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε και τα τριμμένα καρύδια
- Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού. Ανακατεύουμε το μείγμα για λίγο ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα με αντιστάσεις Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.. Ελέγχουμε με το ... ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και προσέχουμε...κάθε φούρνος ψήνει με διαφορετικό τρόπο.
- Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα για κέικ .
- Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
- *Η ποσότητα ζάχαρης για μας είναι υπερβολική. Προσπαθώ να μειώνω τις ποσότητες στα γλυκά μας.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου