Δείτε εδώ θα σας βοηθήσει για τα τρόπο μετρήσεις των υλικών μας
ΥΛΙΚΑ:
330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ αλεύρι από φουντούκια
250 γρ ζάχαρη (1κούπα και 1/4 κούπας ).
150 ml καλαμποκέλαιο
3 μεσαία αυγά
250 ml κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου ( 1 κούπα )
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 🍊
Ξύσμα από 1 λεμόνι 🍋
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (κακουλέ)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
20 γρ μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίες με άρωμα πορτοκάλι
100 γρ νιφάδες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ:
150 γρ κουβερτούρα15 γρ ηλιέλαιο
Φουντούκια τριμμένα
Διάφορα ζαχαρωτά ή ζαχαρόπαστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα 24_26 εκατ βάζουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
- Σε ένα μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
- Στην συνέχεια σε καθαρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα την ζάχαρη με το λάδι να γίνει κρέμα,προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους,το κάρδαμο,το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι και το μαχλέπι
- Ρίχνουμε το κεφίρ σε τρείς δόσεις,προσθέτουμε και τα τριμμένα φουντούκια,το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν,λίγο-λίγο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσέχουμε να μην χάσει τον όγκο της η ζύμη θα γίνει ελαφρά σφιχτή έτσι πρέπει να είναι
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει τα πλαινά της και καλύπτουμε τον πάτο της με λαδόκολλα προσθέτουμε και τις νιφάδες σοκολάτας .
- Τυλίγουμε το κέρμα με αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στη ζύμη ή αφού ψηθεί το βάζουμε στο ψημένο κέικ από κάτω στον πάτο του κέικ..έτσι έκανα εγώ γιατί ξέχασα να το βάλω πριν ψηθεί και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Αν είναι απαραίτητο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και φυσικά δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου αν δεν περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στην στη συνέχεια το γυρίζουμε ανάποδα ώστε να έχουμε το λείο μέρος του κέικ για να το στολίσουμε πιο εύκολα.
- Σερβίρουμε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη ή διακοσμούμε κατά την αρέσκειά μας με σοκολάτα κουβερτούρα ή άσπρη σοκολάτα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου