Σελίδες

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΚΟΡΔΟΥ


















ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χλιαρό νερό
3/4 κούπας   χλιαρό   γάλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
20 γρ. μαγιά νωπή  ή  7 γρ  ξερή  μαγιά
4 και 1/2 κούπας αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ  :
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
πιπέρι-παπρικα
φρέσκο βασιλικό, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Βάζω   σε ένα μικρό μπολάκι τη μαγιά. Προσθέτω λίγο νερό και λίγο λάδι και με ένα πιρούνι το ανακατεύω μέχρι να λιώσει!
Σε ένα μπόλ βάζω το αλεύρι και κάνω μια τρύπα στην μέση που την γεμίζω με το μείγμα μαγιάς.
Αρχίσω να παίρνω αλεύρι απο τις άκρες και ανακατεύω στην αρχή . Προσθέτω και το υπόλοιπο νερό,λάδι, αλάτι και ζάχαρη.
Ζυμώνω για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη και να μην κολλάει ιδιαίτερα.
Βάζουμε   τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη  για περίπου μια ώρα.
Εγώ  τα έβαλα  στον αρτοπαρασκευαστή   σε πρόγραμμα ζύμης  όπου και  φούσκωσε  εκεί
Αφού φουσκώσει , την ανοίγω πάνω σε αλευρομένο   πάγκο εργασίας και κάνω  τα  σχέδια  όπως  φαίνονται   στις  φωτογραφίες  και   τα τοποθετώ σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζω το ταψί μου.

Τα ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου. Μέχρι να ροδίσουν βασικά.
Ενώ ψήνονται ετοιμάζω τα υλικά για το άλειμμα. στο τελος
Τα ανακατεύω όλα μαζί και μόλις βγάλω το ταψί με τους κόμπους τους αλείφω με αυτό.
Βάζω για 2 λεπτά πίσω στο φούρνο το ταψί και είναι έτοιμα.!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου