- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ,να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο .
- Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά ,το αλεύρι με το μπέικιν,το κακάο και το αλάτι και το αλευρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα .
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 40’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα -σιρόπι σοκολάτας :Προσθέτουμε τα δύο ποτήρια γάλα και τα 60 γρ ζάχαρης μαζί με το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα σιροπάκι ,στην συνέχεια προσθέτουμε και τα δύο είδη σοκολάτας
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε και περιχύνουμε με την σάλτσα -σιρόπι σοκολάτας λίγο -λίγο ,αφού πρώτα το τρυπήσουμε με καλαμάκι από σουβλάκια για να ποτίσει με το σιρόπι .όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παραπάνω ,Αφήνουμε το σιρόπι να το απορροφήσει καλά και μετά το κόβουμε ,εμείς δεν προλαβαίνει να γιατί οι μικρές κόρες δεν κρατιούνται .
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορροφήσει το σιρόπι ,στην συνέχεια το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας λάδι καλαμποκέλαιο σε μπέν μαρί και περιχύνουμε το κέικ και το σερβίρουμε
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .