Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Αυτή την φορά ετοιμάσαμε παρέα με τα κοριτσάκια μου πεινιρλι με κιμά ...ναι καλά διαβάσατε κιμά που περίσεψε από  το παστίτσιο που έφτιαξα για το τραπέζι τις Κυριακής .Πάντα θα κάνω κιμά περισσότερο από την ποσότητα που χρειάζομαι ...και αυτό γιατί θέλω να το έχω στο ψυγείο _καταψυξη έτοιμο μαγειρεμένο και όταν θέλω να τον χρησιμοποιήσω χωρίς να να ξοδέψω χρόνο για να τον μαγειρέψω ..τον ξεπαγώνω  στην συντήρηση και το πρωί θα τον μαγειρέψω όπως θέλω είτε με ζυμαρακι ,είτε με μακαρονακια αγαπημένα ..ή Κιμαδοπιτάκια ακόμα και Μελιτζανόπιτα με κιμά ΚαιΠρασόπιτα με κιμά
Αν θέλετε να το ετοιμάσετε και εσείς φτιάξτε την δική σας αγαπημένη σας συνταγή για κιμά και λίγη μπεσαμέλ πάρτε και τα αγαπημένα σας κίτρινα τυριά και φτιάξτε την παρακάτω υπέροχη ζ
ζύμη...έτοιμα τα πεινιρλί.
*Ο κιμάς να σας πω πρέπει να μην έχει υγρά να είναι μόνο με το λαδακι του ,και πριν τον προσθέσουμε στην ζύμη πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι πάνω στην ζύμη .να ρουφήξει τα τυχόν υγρά...
Ανακατεύουμε τον κιμά με την μπεσαμέλ .(την θέλουμε σφιχτεί) και τα προσθέτουμε στην ζύμη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες 
Εγώ στην μπεσαμέλ και στον κιμά προσθέτω και μια δυο κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι  και έπειτα πάνω στην ζύμη με τον κιμά προσθέτω το μιξ από κίτρινα τυριά  που λιώνουν ..  


Οι κούπες μεζούρες που χρησιμοποιώ στα ζυμαράκια μου  .
 Yγρά 240 ml 
Άλευρα 140 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

  • 2 και φλιτζάνια ζεστό (480 ml )
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα (60γρ)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  •  25 γρ μέλι  
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (20 γρ)
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (80 γρ )
  •  500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 250 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης ..


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευστή όπως πάντα τον εμπιστεύομαι απόλυτα  για το ζύμωμα πολύ περισσότερο από  τα  χεράκια  μου. 
    • .Βάζουμε στο κάδο του το γάλα,το νερό,το μελι ,την μαγιά στη συνέχεια προσθέτουμε το  κοσκινισμένο αλεύρι και το σιμιγδάλι λίγο -λίγο και αφήνουμε για το τέλος το  μισό φλιτζάνι ,βάζουμε τον αρτοπαρασκευστή σε πρόγραμμα ζυμώματα τος και προσθέτουμε και το λιωμένο κρεμώδες βούτυρο  ..( εγώ αυτή την φορά δεν είχα όλη την ποσότητα που ζητούσε η συνταγή και έβαλα 40 γρ βούτυρο και 40 ml λάδι ελιάς) προσθέτουμε και το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και έχουμε μια πολύ αφράτη και  μαλακιά  και  απαλή ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια  μας . 
    •  Στον αρτοπαρασκευαστή μου το πρόγραμμα για ζύμωμα διαρκεί 15 λεπτά και το ζύμωσα δύο  φορές σύνολο 30 λεπτά . 
    •  Αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε τη μαγιά με το 60ml γάλα, αφήνουμε για 10 λεπτά να  ενεργήσει η μαγιά και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε και στο  τέλος το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε όσο πιο πολύ ώρα μπορούμε και αντέχουν φυσικά τα χεράκια μας .
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 σχεδόν ώρα σε ζεστό μέρος ή σε φούρνο που τον έχουμε ανάψει στους 40-50 βαθμούς για 15 λεπτά και τον έχουμε σβήσει 
    •  Χωρίζουμε τη ζύμη αναλογα με τα ταψιά μας .και προχωράμε στην κατασκευή της πίτσας ή πεινιρλί








    Μέχρι 
    την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου