Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ








Ναι....  είμαστε  πάλι    εδώ .μπήκα στην κουζίνα  μου πριν μερικές μέρες και  ετοίμασα μια ακόμα συνταγή με ζυμαράκια για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι που μας  πέρασε .  Άλλη μια ακόμα συνταγή  με την Βασική  γλυκεία ζύμη φτιάξαμε ..Μαργαρίτες  με κανέλα   
Καλό φθινόπωρο!!!!! 
 Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια 

ΥΛΙΚΑ:
1 δόση από την   ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ  και φυσικά  προσθέσαμε  βανίλια και λίγο  ξύσμα πορτοκάλι *
Κανέλα και καστανή ζάχαρη 
1 αυγό και 4-5 κουταλιές γάλα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Ετοιμάζουμε τα υλικά της ζύμης σύμφωνα με την εκτέλεση της  ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ μέχρι το πρώτο φούσκωμα.
  • Βγάζουμε την φουσκωμένη ζύμη μας με λαδωμένα χέρια και την αδειάζουμε πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας και της κάνουμε  μερικά διπλώματα με τα χέρια μας να γίνει ομαλή.
  • Μοιράζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια ίσου βάρους το καθένα 80-90 γρ .
  • Δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα μια σφαίρας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 20 λεπτά καλά σκεπασμένα.
  • Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με χέρια μας δίνουμε σχήμα σφαίρας και με τον πάτο μιας  γυάλινη κούπας πατάμε την ζυμαρένια σφαίρα και με το μαχαίρι μας χαράζουμε την ζύμη μας 4 φορές  σταυρωτά και στην συνέχεια σε κάθε κομμάτι χαράζουμε με το μαχαίρι άλλες 3 φορές.Τσιμπάμε  με τα  δάχτυλά μας τις 12 μυτούλες και τις δίνουμε σχήμα  μαργαρίτας .
  • Πασπαλίζουμε στο με  κέντρο με βούτυρο λιωμένο (μην τα  παραλείψετε.....εγώ το  ξέχασα )και με κανελοζάχαρη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά και στην συνέχεια με  ένα  βουρτσάκι τα  αλείφουμε με αυγό το έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα     
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 
  •  Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση και τα αποθηκεύω σε σακουλάκια ζίπ-λοκ και τα βάζω στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζομαι τα  βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν


* Εδώ έχω την συνταγή ξανά ..

ΥΛΙΚΑ

560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά  ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)αν τα θέλετε πιο γλύκα βάλτε ακόμα 40 γρ 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)
Λίγη κανέλα για την ζύμη 
40-50 γρ ακόμα βούτυρο για  
ξύσμα από πορτοκάλι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα,μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε και προσθέτουμε  και 2-3 κουταλιές αλεύρι  και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι την βανίλια και την κανέλα, το ξύσμα και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε  να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους  180 βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε στην κατασκευή της ζύμης














Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .Αν σας αρέσουν οι 

συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Δεν υπάρχουν σχόλια: