- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με τη ζάχαρη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα (προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,προσθέτουμε τη μαγιά,το αλάτι και το γιαούρτι και το λάδι
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
- Αφού φουσκώσει η ζύμη μας τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.παίρνουμε ένα κομμάτι 1/3 της ζύμης μας , το ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο πάχους 1 εκατ και το βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί,αμέσως βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα
- Μετά με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης ανοίγουμε πάλι φύλλο πάχους 1 εκατ και με ένα δαχτυλίδι-φόρμα κόβουμε κύκλους και καλύπτουμε με τους κύκλους-ζύμης όλο το τυρί μας( όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ) και στο τέλος φτιάχνουμε ένα λουλούδι ζύμης και το τοποθετούμε πάνω στη ζύμη.
- Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1ώρα περίπου σε ζεστό μέρος . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
- Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο .Το ψήνουμε για 30 -40 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα ..όπως φαίνεται στις φωτογραφίες
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα .
Την αγάπη μου για τα ζυμαράκια την έχετε πια καταλάβει ... σε κάθε blogs μαγειρικής ελληνικό ή ξένο που θα μπω .. πάντα θα ψάξω για ζύμες και μετά θα πάω παρακάτω .. το βουλγάρικο αυτό ψωμάκι είναι από τα πρώτα που έφτιαξα, το λατρέψαμε
4 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι περίπου
25 γρ μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 ml. γάλα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
ΓΕΜΙΣΗ
50 γρ βούτυρο λιωμένο
250 γρ τριμμένη φέτα
λίγο ανθότυρο και λίγο γιαούρτι
πάπρικα γλυκεία (προαιρετική)
λίγο γάλα για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές