ΥΛΙΚΑ
300γρ.αλεύρι ολικής άλεσης (μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε για όλες τις χρήσεις )
400γρ.αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
25 γρ μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
25 γρ μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ ταχίνι
30 γρ ταχίνι
1 κουταλιά σούπας γλυκού μέλι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
350-380 ml χλιαρό νερό ανάλογα με το αλεύρι
2 κουταλιές σούπας τσίπουρο με γλυκάνισο
2 κουταλιές σούπας τσίπουρο με γλυκάνισο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Διαλύουμε την μαγιά με 100ml νερό χλιαρό και 3 κουταλιές από το χωριάτικο αλεύρι και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 15-20 λεπτά σκεπασμένη
- Βάζουμε τα αλεύρια σε μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το λάδι, την φουσκωμένη μαγιά,το ταχίνι,το μέλι,το αλάτι,τσίπουρο και το χλιαρό νερό.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακιά ζύμη.Εγώ το ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή.
- Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα.
- Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ή τα χέρια μας τη ζύμη σε μακρόστενη πίτα.
- Πατάμε με τα δάχτυλα σε διάφορα σημεία στην επιφάνεια της πίτας κάνοντας βαθιές δαχτυλιές.
- Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Την αφήνουμε λίγο ακόμα να φουσκώσει.
- Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 200 βαθμούς ανάλογα με την κουζίνα μας πάντα μέχρι να γίνει τραγανή και ροδοκόκκινη.
Καλή σαρακοστή σε όλους
Καλή Σαρακοστή σε όλους
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές