Ιδανικό γλυκό, για όλες τις περιστάσεις, θα σας ξετρελάνει με τη γεύση και τη δροσιά του! Ποιος, άλλωστε, δεν ενδίδει σε ένα κομμάτι τούρτας παγωτού με μπισκότα; Eμείς ολοι λέμε ναιιιιιιιιιιι!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 γάλα ζαχαρούχο 400gr
- 1 γάλα εβαπορέ 170 gr
- 1000 ml φυτική κρέμα παγωμένη
- 2 βανίλιες
- σταγόνες σοκολάτας
- και 100 γρ σικολάτα που εχουμε λέιωσει σε μπεν μαρί ή 2 κουταλιές κοσκινισμένο κακάο
- μεμβράνη τροφίμων για να καλύψουμε την φόρμα μας
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα ίσως και περισότερο ανάλογα την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε .
- φιστίκια αιγίνης καραμελωμένα και 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι απο γλυκό κεράσι καλά δεμένο
- Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη ( την έχουμε βάλει για λίγη ώρα στην καταψυξη ) φυτική κρέμα γάλακτος για 5′ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τις βανίλιες και τέλος το εβαπορέ. Προσθέτουμε το 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτες και ανακατεύουμε με κουτάλα.
- Για τη βάση: Σε μια φόρμα στενόμακρυ που πρώτα την καλύπτουμε με μεμβράνη στρώνουμε μπισκότα πτι μπέρ παπαδοπούλου που πρώτα τα έχουμε περάσει μια γρήγορη βουτιά απο γάλα ( προαιρετικά αν θεέλετε τα μπισκότα τα είναι μαλακά .)
- Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στη φόρμα που έχουμε στρώσει τα μπισκότα ..και τα καλύπτουμε , από πάνω ξανά πάλι μια στρώσει απο τα μπισκότα , ξανά παλι παγωτό .. ώσπου να τελειώσει το μείγμα από παγωτό και καλυψουμε όλοι την φόρμα , όπως φαίνετε στην φωτογραφιά περίπου 5 στρώσεις από μπισκότα ανάλογα το ύψος της φόρμας μας .
- Αν το θέλουμε και με σοκολάτα μοιράζουμε σχεδόν στην μέση το μείγμα παγωτού και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε .ή το κακάο που το έχουμε διαλύσει με 3-4 κουταλιές φυτική κρεμα .
- Αφου τελειώσουμε το κλείνουμε καλά με την μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περισσότερες από 5-6 ώρες .
- Όταν πια παγώσει το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξεφορμάρουμε σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα σερβιρίσματος .και το γαρνίρουμε με τους καραμελώμένους ξηρούς καρπούς και το σιρόπι απο το βύσινο και
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου