Ιδανικό γλυκό-κέρασμα , για όλες τις περιστάσεις, θα σας ξετρελάνει
με τη
γεύση και τη δροσιά του! Ποιος, άλλωστε, δεν ενδίδει σε ένα μπόλ παγωτό
ή 1 σάντουίτσάκι παγωτό με μπισκότα πτι μπέρ ... Eμείς ολοι μας
λέμε ναιιιιιιι! Πάμε να το ετοιμάσουμε πάρεα:
Υλικά
Υλικά
- 1 γάλα ζαχαρούχο 400 γρ παγωμένο
- 1 γάλα εβαπορέ 170 γρ παγωμένο
- 150 γρ γάλα παγωμένο
- 1000 ml φυτική κρέμα παγωμένη ( Kre Torre)
- 2 βανίλιες και για ακόμα κα΄λύτερο άρωμα βάλτε σποράκια από βανίλια Μαδαγασκάρης
- 200γρ nutella και 1 κουταλιά κοσκινισμένο κακάο ( για πιο σκούρο χρώμα προαιρετικό )
- και 1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ για τα σαντουιτσάκια
- 1 μπόλ
- Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη ( έχουμε βάλει για λίγη ώρα στην καταψυξη όλα τα υλικά ) φυτική κρέμα για 5′-8' τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τέλος το εβαπορέ και το γάλα το μείγμα μας θα πήξει και θα έχει τη μορφή σαντιγύς...
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα του παγωτού σε μεταλικό μπόλ ή γυάλινο κλείνουμε με καπάκι και το βάζουμε στην καταψύξη για 1 ώρα , βγάζουμε από την κατάψυξη ξανά και το χτυπάμε με το μίξερ άλλο ένα 3-5 λεπτό το κλέινουμε με το καπάκι και το ξεχνάμε για 24 ώρες .Μπορουμε να το κανουμε αυτό και μια ακόμα φορά για πιο καλό αποτέλεσμα
- Παίρνουμε το άλλο μισό μείγμα και προσθέτουμε τη nutella και το κακάο (προαιρετικό) και χτυπάμε λίγο να ενωθούν τα υλικά σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην στην καταψύξη για 1 ώρα ,βγάζουμε από την κατάψυξη ξανά και το χτυπάμε με το μίξερ άλλο ένα 3-5 λεπτό το κλέινουμε με το καπάκι και το ξεχνάμε για 24 ώρες .Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και μια ακόμα φορά για πιο καλό αποτέλεσμα
- Παίρνουμε ένα μπόλ - ταψί και στρώνουμε τα μπισκότα με μιά σειρά , σχετικά θα εφαρμόζουν μέσα τα μπισκότα, αν είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο δεν μας πειράζει Ρίχνουμε σχεδόν το μισό μείγμα της βανίλιας πάνω από τα μπισκότα και το απλώνουμε…συνεχίζουμε και με το μείγμα της νυtella και τα καλύπτουμε , από πάνω ξανά πάλι μια στρώσει απο τα μπισκότα ακριβώς με τη σειρά που τοποθέτησαμε τα πρηγούμενα,τα σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε στη κατάψυξη και σε 12 ώρες είναι έτοιμα!
- Όταν πια παγώσει το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σερβίρουμε σε μπόλ με σιροπι από βύσινο ή φράουλα ή σιρόπι σοκολάτας .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου