Ετοίμασα ζύμη για ροξάκια και κράτησα λίγη από την ζύμη , για να δοκιμάζω να φτιάξω αυτό το όμορφο σχέδιο που βρήκα ..εδώ ...πήρα μόνο την ιδέα για το σχέδιο και την γέμιση, και έφτιαξα υπέροχα σοκολατένια σιροπιαστά γιασεμιά.
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και την ζύμη .
Όποια ζύμη από ροξάκια σας αρέσει φτιάξτε.. εγώ σας προτείνω τα δικά μου νηστίσιμα ροξ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞ
- ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ : Αν φτιάξετε ,το παρακάτω σχέδιο, μην προσθέσετε την μαγιά παρά μόνο το μπέικιν πάουντερ γιατί όπως θα δείτε στα δικά μου έχουν φουσκώσει και έχει χαθεί λίγο το σχέδιο και όταν θα σχηματίσετε το σχέδιο του γιασεμιού πάντα στα χέρια σας να 'έχετε πάντα λίγο νεράκι, αυτό βοηθάει να κρατήσει το σχέδιο .
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ :
- 200 γρ καρύδια
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι καλαμποκέλαιο ή λάδι καρύδας ή ( βούτυρο αν δεν τα κάνετε νηστίσιμα )
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (, εγώ έβαλα μαρμελάδα μήλο )
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- και φουντούκια για το στόλισμα
- Έβαλα και λίγο κακάο που περίσσεψε από την ζύμη (προαιρετικά)
- Όλα μαζί τα ζυμώνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για μια - δυο ώρες στο ψυγείο.
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου