Καιρό τώρα φτιάχνω  αυτές  τις  νόστιμες  πατατούλες  φούρνου, αρωματικές, με  κρασάκι και με  δεντρολίβανο αυτή την  φορά .
Πατατούλες φρέσκιες και  σκορδάκι φρέσκο από  τον  κήπο  τις  πεθερούλας λαδάκι σπιτικό από  φίλους  με ελαιώνες .
Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε  κόφτη πατάτας , εγώ στην  πρώτη πατάτα  έκοψα  το χέρι  μου , και μετά  αναγκαστικά  να  συνεχίσω  με το μαχαίρι  το  κόψιμο  τις πατάτας . 

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
1 κούπα λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου ( εγώ έβαλα μισό και μισό )
 2 σκελίδες σκόρδο 
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες   
Ελαιόλαδο (εγώ  έβαλα  σκορδόλαδο ) 
αλάτι 
μια πρέζα πιπέρι μαύρο 
1/2 κοταλάκι του κόκκινο  πιπέρι γλυκό  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
- Με τον τρίφτη κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.Προσοχή μην κόψουμε τα χέρια μας ,εγώ κόπηκα και δεν συνέχισα το κόψιμο με τον κόφτη τις ψιλοέκοψα με το μαχαίρι .
 - Θρυματίζουμε δεντρολίβανο και το σκόρδο Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα.
 - Ραντίζουμε τις  πατάτες με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι 
Βουτυρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με ελαιόλαδο ή λίγο βουτυράκι .
Τοποθετούμε τις πατάτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ,αλλά όχι πολύ σφιχτά, και κόβουμε και το κρεμμύδι μας σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες , τέλος πασπαλίζουμε με την γλυκειά πάπρικα . Ρίχνουμε το λευκό κρασί. Περιχύνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο 180 βαθμούς 

- Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα για περίπου 45-50 λεπτά.
 
 Σερβίρουμε  ζεστές τις πατάτες  γαρνιρισμένοες με τηγανητά κεφτεδάκια :)! 
 Απολαύστε το γεύμα σας! 
Αυτή την φορά δεν ετοιμάσαμε ζυμαράκια αλλά πεντανοστιμες πατατούλες 
 Ως επόμενη φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου