Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ

Καιρό τώρα φτιάχνω  αυτές  τις  νόστιμες  πατατούλες  φούρνου, αρωματικές, με  κρασάκι και με  δεντρολίβανο αυτή την  φορά .
Πατατούλες φρέσκιες και  σκορδάκι φρέσκο από  τον  κήπο  τις  πεθερούλας λαδάκι σπιτικό από  φίλους  με ελαιώνες .
Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε  κόφτη πατάτας , εγώ στην  πρώτη πατάτα  έκοψα  το χέρι  μου , και μετά  αναγκαστικά  να  συνεχίσω  με το μαχαίρι  το  κόψιμο  τις πατάτας .









ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι  

1 κούπα λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου ( εγώ έβαλα μισό και μισό )  

2 σκελίδες σκόρδο
   
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες  
 
Ελαιόλαδο (εγώ  έβαλα  σκορδόλαδο )
 
αλάτι
 
μια πρέζα πιπέρι μαύρο

1/2 κοταλάκι του κόκκινο  πιπέρι γλυκό  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  •  Με τον τρίφτη κόβουμε  τις πατάτες σε λεπτές φέτες.Προσοχή μην κόψουμε  τα χέρια  μας ,εγώ κόπηκα και δεν συνέχισα  το κόψιμο με  τον κόφτη τις ψιλοέκοψα  με  το μαχαίρι  .  
  • Θρυματίζουμε  δεντρολίβανο και το σκόρδο Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα.
  • Ραντίζουμε τις  πατάτες με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι
     Βουτυρώνουμε  τον πάτο ενός πυρέξ  με ελαιόλαδο ή λίγο βουτυράκι .
    Τοποθετούμε τις πατάτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ,αλλά όχι πολύ σφιχτά, και   κόβουμε  και το κρεμμύδι  μας σε  φέτες  και τις  τοποθετούμε  πάνω από τις πατάτες , τέλος  πασπαλίζουμε  με  την γλυκειά πάπρικα . Ρίχνουμε το λευκό κρασί.  Περιχύνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο 180  βαθμούς 

  • Ψήνουμε σε φούρνο με  αέρα για περίπου 45-50 λεπτά.
 
Σερβίρουμε  ζεστές τις πατάτες  γαρνιρισμένοες με τηγανητά κεφτεδάκια :)!
Απολαύστε το γεύμα σας! 
Αυτή την φορά δεν ετοιμάσαμε ζυμαράκια αλλά πεντανοστιμες πατατούλες
 Ως επόμενη φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: