Τρίτη 22 Μαΐου 2018

MUFFINS ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ








Αρωματικά  muffins με ζύμη σαν του τσουρεκιού αλλά  με  λιγότερη  μαγιά και πολλά  αρώματα και  μαρμελάδα φράουλα .

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκια ( όχι παραπάνω)
2 αυγά μέτρια 
150 ml. Γάλα
100 ml Ηλιέλαιο (εγώ  έβαλα μισό βούτυρο και μισό ηλιέλαιο )
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική  και 60 γρ  ιμβερτοζάχαρη ή ακόμα  60 γρ  ζάχαρη 
λίγο  κακουλέ  και μαχλέπι
1 βανίλια

50 ml χυμό πορτοκάλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι 

25 γρ νωπή Μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
Μαρμελάδα  φράουλα ή όποια άλλη θέλετε 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε  σε  ένα μπολ με  100  ml χλιαρό γάλα, τη μαγιά μας με 3-4  κουταλιές  αλεύρι ,προσθέτουμε  την κρυσταλλική  ζάχαρη  και  ανακατεύουμε  να γίνει  ένας χυλός , πασπαλίζουμε  με  λίγο αλεύρι  και αφήνουμε  να διπλασιαστεί  σε όγκο, και αφήνουμε 30 λέπτα σε  ζεστό μέρος  .
  •  Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή. Και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζάχαρη και  την  ιμβερτοζάχαρη ,την  φουσκωμένη  μαγιά,  και  το βούτυρο ,το λάδι ,τα αυγά χτυπημένα, μαχλέπι. το  κακουλέ ,το  ξύσμα  και το χυμό  πορτοκάλι ,το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο, (Με τη σειρά που αναγράφονται για να μην έρθει το αλάτι απευθείας σε επαφή με τη μαγιά) Η ζύμη  θα  είναι αφράτη ,μαλακιά και  απαλή .. 
  • Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα.Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια μια και μίση ώρα στο δικό μου  
  • Όταν τελειώσει αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα μέσα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή για να συνεχίσει να φουσκώνει.






        •  Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε τα τσουρέκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε.







        • Τα αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν  για  30-40 λεπτά  .




        • Χωρίζουμε  την  ζύμη  μας  σε  12  κομμάτια     ίδιου  βάρους   αν έχετε  ζυγαριά ή   με το μάτι 
        • .Μετά  σχηματίζουμε   τα  παρακάτω  σχέδια  σύμφωνα με  τις φωτογραφίες που έχω πιο πάτω
        • Λαδώνουμε  της φόρμες   muffinς  και  τοποθετούμε  το  σαλιγκάρι μας    που έχουμε φτιάξει  .
          • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε  τα  για περίπου μισή ώρα να  ξεκουραστούν .Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα  και  αλείφουμε και  πασπαλίζουμε  με  σουσάμι  ή παπαρουνόσπορο 
          •  Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  ψήνουμε για  20 30 -λεπτά για να πάρουν  ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως  και λίγο παραπάνω  ανάλογα  το  φούρνο  μας
          • Αφού  ψηθούν  τα βγάζουμε από  την φόρμα  μας  και το αφήνουμε να κρυώσουν 




        Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

        Δεν υπάρχουν σχόλια: