Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ


  



Σήμερα δεν έχω να σας  δείξω  συνταγή με ζυμαράκι αλλά μια  αγαπημένη εύκολη συνταγή

.μια συνταγή που  την ιδέα την πήρα από εδώ και την  εφαρμόζω στην κουζίνα  μου πάνω από 10  χρόνια , γρήγορη και υγιεινή συνταγή  ΧΩΡΊΣ   να απορροφάνε  πολύ λάδι για  όλη την οικογένεια .
Την ίδια  διαδικασία  εφαρμόζω  και στο  μουσακά  μου .. τα κολοκυθάκια  και της  πατάτες  άλλα και τις  μελιτζάνες  μου δεν τις  τηγανίζω πια ..μόνο στο  φούρνο.Εδώ  θα δούμε και  ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ   είναι οι αγαπημένες  μας
Τα  συνοδεύω  πάντα  με  σπιτικό τζατζίκι  από τα  χεράκια  μου ...κάποια  μέρα  θα ανεβάσω και την συνταγή  .
Στο μέλλον  τα  ανεβάσω και  κολοκυθάκια  τηγανιτά ...


 ΥΛΙΚΑ:
2-3 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευροκαι μια  δυο κουταλιές  φρυγανιά  αν θέλουμε 
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
Πάπρικα γλυκιά 
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο για το τέλος  ή  σκορδόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου από 1/2 cm  ή σε μακρόστενες (κατά μήκος) ή σε μπαστουνάκια. Τα αλατίζουμε και  προσθέτουμε και  την πάπρικα . 
  • Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ .
  •  Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει λίγο λαδάκι με  ένα  πινέλο όχι  πολύ.
  • Στρώνουμε τις αλευρωμένες φέτες μια δίπλα στην άλλη,σαν ντόμινο να αγγίζει η μια την άλλη όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω ώστε  να γίνουν ομοιόμορφα  τραγανά και ψημένα .
  • Τα λαδώνουμε με λαδάκι και τα πασπαλίζουμε  με  λίγη πάπρικα (προαιρετικά)και τα  ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180  βαθμούς για 30 λεπτά ή και παραπάνω ανάλογα με το πάχος που θα  κόψουμε  τα  κολοκυθάκια  μας  





  1. Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: