Σήμερα δεν έχω να σας δείξω συνταγή με ζυμαράκι αλλά μια αγαπημένη εύκολη συνταγή
Την ίδια διαδικασία εφαρμόζω και στο μουσακά μου .. τα κολοκυθάκια και της πατάτες άλλα και τις μελιτζάνες μου δεν τις τηγανίζω πια ..μόνο στο φούρνο.Εδώ θα δούμε και ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ είναι οι αγαπημένες μας
Τα συνοδεύω πάντα με σπιτικό τζατζίκι από τα χεράκια μου ...κάποια μέρα θα ανεβάσω και την συνταγή .
Στο μέλλον τα ανεβάσω και κολοκυθάκια τηγανιτά ...
ΥΛΙΚΑ:
2-3 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευροκαι μια δυο κουταλιές φρυγανιά αν θέλουμε
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο για το τέλος ή σκορδόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου από 1/2 cm ή σε μακρόστενες (κατά μήκος) ή σε μπαστουνάκια. Τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα .
- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ .
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει λίγο λαδάκι με ένα πινέλο όχι πολύ.
- Στρώνουμε τις αλευρωμένες φέτες μια δίπλα στην άλλη,σαν ντόμινο να αγγίζει η μια την άλλη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω ώστε να γίνουν ομοιόμορφα τραγανά και ψημένα .
- Τα λαδώνουμε με λαδάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα (προαιρετικά)και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή και παραπάνω ανάλογα με το πάχος που θα κόψουμε τα κολοκυθάκια μας
- Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου