Τηγανόπιτες γεμιστές με τυρί μπορούν να φαγωθούν ως ορεκτικό ή ακόμα και ως κύριο φαγητό Τις τρώμε πάντα αντί για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Είναι πολύ νόστιμες. Είχα ένα πακέτο φέτας που έπρεπε να καταναλώσω χθες, γι 'αυτό ετοίμασα α γρήγορα αυτή τη απλή συνταγή για τηγανίπιτες γεμιστές με τυρί.Πάμε να τις φτιάξουμε
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ νωπή μαγιά ή 7 γρ ξερή μαγιά
- 200-225 ml ζεστού νερού ανάλογα την συμπεριφορά του αλεύρου σας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα ή όποια άλλη γέμιση θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια, σε ένα μπολ διαλύουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδη χυλό στη συνέχεια, προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
- Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.και λεία .Εάν μετά το αλεύρι και το βούτυρο,η ζύμη κολλάει στα στα χέρια σας, μπορούμε να προσθέσουμε άλλα 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, όχι περισσότερο.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μακρυά από τα κρύα ρεύματα και να διογκωθεί για 20-30 λεπτά.Η ζύμη δεν πρέπει να διπλασιάσει το όγκο της,απλά μόνο να ξεκουραστεί ώστε να ανοιχτεί ένα λεπτό φύλλο Μετά τη ζύμη, γυρίζουμε ανάποδα σε πάγκο εργασίας με λίγο καλαμποκέλαιο στα χέρια μας και το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια 60-70 γραμμάρια το καθένα.
- Δίνουμε στα ζυμαράκια στρογγυλό σχήμα με τα χεράκια μας . Μετά, ανοίγουμε τα ζυμαράκια πιτούλες με τον πλάστη σε 10-12 cm και πασπαλίζουμε με τυρί φέτα ή όποια άλλη γέμιση θέλουμε και σκεπάζουμε με μια άλλη πιτούλα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και κλείνουμε μετά χεριά μας ..έτσι ώστε να μην βγει η φέτα στο τηγάνισμα
- Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας τις πίτες μας
- Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά, επίπεδη κάτω, λάδι και σε σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε. Όταν το λάδι έχει ζεσταθεί τηγανίζουμε σε χρόνο, 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί Η γιαγιά μου έβαζε μπόλικο λάδι σχεδόν κολυμπούσαν ..εγώ τις τηγάνισα με λίγο.
- Έκανα διπλή δόση , η μια δόση βγάζει 8 τηγανόπιτες
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου