Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



Χάθηκα λίγο αυτό τον καιρό, λίγο η ζέστη,λίγο που φεύγουμε και πάμε στο χωριό ...  Βγήκα πριν λίγες μέρες στον κήπο της πεθεράς μου  ...και βρήκα αράντιστη κορομηλιά με κόκκινα κορόμηλα. Μαζέψαμε  αρκετά  και τα περισσότερα όπως ήταν φυσικό τα φάγαμε  



Δείτε χρώμα......  δεν υπάρχει ..αλλά  και η  γεύση  της  υπέροχη 

Φτιάξαμε μια υπέροχη γλυκόξυνη και αρωματική μαρμελάδα ..με τα κορόμηλα που έμειναν .

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά κορόμηλα ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια
1500 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό (ή λιγότερο αν είναι πολύ ώριμα)
2 βανίλιες
χυμό ενός μικρού λεμονιού
χυμό από δυο πορτοκάλια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πάμε να  τα  φτιάξουμε ...τα πλένουμε, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε κομμάτια και βγάζουμε το κουκούτσι.Το φρούτο το ξεκουκουτσιάζουμε πάνω από μια λεκάνη, και μαζεύουμε φυσικά και το ζουμάκι του, που τρέχει.μετά, ρίχνουμε τον καρπό στο μπλέντερ και τον χοντροκόβουμε - οι μαρμελάδες είναι ωραίο να 'χουν και κομματάκια μέσα - αν όμως τα κομματάκια δεν σας αρέσουν κάντε το τελείως πολτό.
  • Ρίχνουμε το φρούτο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό  και το χυμό από τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να  βράσουν λίγο για 15 λεπτά στην συνέχεια ρίχνουμε και ζάχαρη,ρίχνουμε μέσα και τις 2 βανίλιες και ξαφρίζουμε από το αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια της  κατσαρόλας . Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ένα τούλι (που το δένουμε σφιχτά), κι αυτό μες στην κατσαρόλα να βράσει.φυσικά δεν είναι απαραίτητο να βράσετε και τα κουκούτσια, όμως θαρρώ ότι είναι λίγο καλύτερο, γιατί τα κουκούτσια έχουν πηκτίνη.
  • Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.όταν κοντεύει να γίνει, βγάζουμε το δεματάκι με τα κουκούτσια, το ζουλάμε  καλά με την κουτάλα μέσα σ' ένα πιάτο και τους χυμούς που βγάζει τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Λίγο πριν τελειώσει ρίχνουμε μέσα το χυμό από 1 λεμόνι - για να μη ζαχαρώσει αργότερα η μαρμελάδα - και του δίνουμε άλλη μια βράση.Τσεκάρουμε με το τεστ του παγωμένου πιάτου αν έδεσε ,αν η μαρμελάδα στέκεται είναι έτοιμη .Το μείγμα κατά το βράσιμο αλλάζει χρώμα, και από πράσινο γίνετε πορτοκαλί 
  • Εχουμε αποστειρώσει βαζάκια από πιο πριν ,μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, γεμίζουμε τα ζεστά βαζάκια ως απάνω, κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα .
  • Τα αφήνουμε έτσι μερικές ώρες να κρυώσουν εντελώς κι ύστερα τα βάζουμε  στο ψυγείο, ως να την καταναλώσουν τα παιδιά ή ως να την χαρίσω στους φίλους.
Διότι, το να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου, εμπεριέχει δύο χαρές !
η μία χαρά είναι ότι το φτιάχνεις !
η άλλη είναι ότι το χαρίζεις!!!






Και καλή μας όρεξη !

Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: