Mε καστανή ζάχαρη πασπαλισμένα ... |
Με φιλέ αμυγδάλου ,, η επιλογή δική σας .. |
το αλεύρι που χρησιμοποίησα |
550-600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Γεωργανάδων ίσως και περισσότερο
25 γραμμάρια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
60-80 γρ καστανή ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε και 20 γρ ιμβερτοζάχαρη
5 γρ αλάτι
150 ml χλιαρό νερό
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
1βανίλια
40 ml λάδι ελιάς και 40 ml καλαμποκέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
1/4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Φιλέ αμυγδάλου για το τέλος ή καστανή ζάχαρη
100-150 γρ κράμπερις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 ml ζεστό νερό, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και μαγιά. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 5-10 λεπτά
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά και άλλα υλικά την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό,το ξύσμα,την βανίλια, το αλάτι και το λάδι,το κακουλέ,(και ίσως χρειαστούμε λίγο περισσότερο αλεύρι ) και προσθέτουμε και τα κραμπερις και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για 15 λεπτά μια μαλακά, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας,λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια της ζύμης και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή για 15 λεπτά, και εκεί το άφησα να φουσκώσει .
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ισόποσα μέρη τους δίνουμε σχήμα μπάλας με τα χέρια μας .
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια περνάμε με ένα πινέλο λίγο λαδάκι με νεράκι ή νερό χλιαρό με μια κουταλιά μέλι .
- Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι
συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου