Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές ..την λατρεύουμε..Την φτιάχνω χρόνια τώρα ...αλλά ποτέ δεν την φωτογράφησα να σας την δείξω ..Την έβαλα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα..και θα την ξανά φωτογραφίσω .Τις φωτογραφίες που σας έχω τώρα είναι πολύ παλιές από την πρώτη φορά που το έφτιαξα ..Θα είναι και 7-8 χρόνια που την έφτιαξα αλλά τα κοριτσάκια μου τότε μικρά ..έβαλαν το χεράκι τους και μετέφεραν το αρχείο με τις φωτογραφίες σε ένα άλλο άσχετο αρχείο και κατά τύχη σήμερα το βρήκα ...και αποφάσισα να την ανεβάσω μιας και την αγαπάμε πολύ αυτή την συνταγή...
500 γρ πατάτες βρασμένες με την φλούδα τους
350 γρ στήθος κοτόπουλου
250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες ή όποιο άλλο μαλακό κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (από τα οποία κρατάμε το 50 γρ για το τέλος )
100 γρ ρεγγάτο τριμμένο
50-70 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
100 ml γάλα
πιπέρι και λίγη πάπρικα
Λίγο βούτυρο ή λαδάκι για το σκεύος
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Φρέσκο θυμάρι
λάδι για το τηγάνισμα του κοτόπουλου
Μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη ή σκορδόλαδο εναλλακτικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε στον ατμομάγειρα .Στη συνέχεια πλένουμε και το κοτόπουλο,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ,και ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα ή αν έχουμε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Το θωρακίζουμε στο καυτό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και από τις δύο πλευρές
Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.Κόβουμε σε φέτες και την μοτσαρέλα τα 200 γρ
Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά ,τοποθετούμε τις φέτες πατάτας ,μοτσαρέλας εναλλάξ .Προσθέτουμε και λίγο θυμάρι επάνω και χτυπάμε τα δύο αυγά με το γάλα αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στην συνέχεια τελειώνουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και την μοτσαρέλα και το ρεγγάτο που κρατήσαμε ..
Και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ..
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου