Προσθήκη λεζάντας |
ΥΛΙΚΑ :
550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ζεστό γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml ζεστό γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά:
- 250 γρ κιμά μοσχάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στο μπλέντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- λίγο πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- 50 ml λάδι
- 50 ml κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και 1/2 καρότο κομμένο στο μπλέντερ
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε και τον κιμά,ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αλλάξει χρώμα-ασπρίσει προσθέτουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε και το σκόρδο ,την ντομάτα και την πιπεριά και προσθέτουμε και το πιπέρι και την πάπρικα και το αλάτι και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό ίσως και λίγο παραπάνω όσο χρειάζεται και να ψηθεί ο κιμάς μας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του.Αφήνουμε να κρυώσει .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια, σε ένα μπολ διαλύουμε την ζάχαρη, και προσθέτουμε 250 γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδη χυλό στη συνέχεια, προσθέστε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (250 g) και το μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Εάν μετά το αλεύρι και το βούτυρο,η ζύμη κολλάει στα στα χέρια σας, μπορούμε να προσθέσουμε άλλα 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, όχι περισσότερο.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διογκωθεί για 90 λεπτά. Μετά τη ζύμη, γυρίζουμε ανάποδα σε πάγκο εργασίας με λίγο καλαμποκέλαιο στα χέρια μας και το χωρίζουμε σε ισα κομμάτια 100-120 γραμμάρια το καθένα. ή αν τα θέλουμε πιο μικρα σε 70- 80 γρ.
-
Δίνουμε στα ζυμαράκια στρογγυλό σχήμα με τα χέρια μας και καλύπτουμε με ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα, και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Μετά από 20 λεπτά, ανοίγουμε τα ζυμαράκια πιτούλες με τον πλάστη όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
Δίνουμε στα μπουρεκάκια μας το σχήμα που βλέπουμε πιο κάτω στις φωτογραφίες και τα γεμίζουμε με τον μαγειρεμένο κιμά και κίτρινα τυριά που λιώνουν τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,τα αφήνουμε, να ξεκουραστούν για 30 λεπτά .
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά να πάρουν ένα χρυσό σκούρο χρώμα.
Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook
Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου