Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

ΠΙΤΣΑ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ





Πίτσα αλά ιταλικά...φιλοξενούμε σήμερα την υπέροχη συνταγή της φίλης μου Άννας Καρασαββα  από το υπέροχο νησί της Ρόδου  ...αυτό το κορίτσι ότι κάνουν τα χεράκια ειναι όλα πεντανόστιμα . .Την ευχαριστώ πολύ που όταν θα της ζητήσω κάτι πάντα θα  μου  το δώσει ..με μεγάλη της ευχαριστήση😍🥰🥰🥰

ΥΛΙΚΑ  ΖΥΜΗΣ :

900 γρ  περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ) ή 25 γρ νωπή μαγιά 

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 

1/2  κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

1  και 1/2  περίπου νεροπότηρο  (200ml )χλιαρό νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε ένα βαθούλωμα…ρίχνουμε  τη μαγιά και τη ζάχαρη,το αλάτι γύρω γύρω και το ελαιόλαδο…προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό (όχι όλο από την αρχή) και με την βοήθεια μιας μαριζ ή ενός πιρουνιού ανακατεύουμε τα υλικά κυκλικά ώστε να απορροφηθεί το νερο. 

Η ζύμη που θα σχηματιστεί θα είναι αρκετά κολλώδες αλλά θα σχηματίζεται μπάλα…την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος (ή μέσα στο φουρνο τηε κουζινας σβησμένο) για μια με μιάμιση ώρα να διπλασιαστεί …. 

Στη συνέχεια παίρνουμε την λεκάνη με την ζύμη και βρέχοντας ελαφρά τα χέρια μας  ανασηκώνουμε την ζύμη κ διπλώνουμε.. επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές κ ξανά σκεπάζω τη ζύμη για να φουσκώσει ξανά… σε ζεστό μέρος 

Αλευρώνουμε  λίγο τα χέρια μας και  χωρίζωουμε  την ζύμη σε κομμάτια…ανάλογα αν θέλουμε  να φτιάξομε  ατομικές ή μεγαλύτερες πίτσες….παιρνουμε  κάθε κομμάτι κ του δίνουμε  σχήμα με τα χέρια μου σχηματίζοντας μπάλες απαλά -απαλά γιατί θα έχουν σχηματιστεί φούσκες στο ζυμαρακιμοας !!!!

Αν κολλάει η ζύμη ρίχνουμε  λίγο αλεύρι στα χέρια μας …

Αφήνουμε  τις μπαλες σε αλευρωμενη επιφάνεια κ σκεπάζουμε για λίγο….εναλλακτικά μπορουμε  να τις βάλουμρ  σε τάπερ σφραγισμένο στο ψυγείο κ να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα… 12 ....24..48 ...ωρες.

Προθερμαίνουμε  τον φούρνο μου στη μέγιστη θερμοκρασία….

Παίρνουμε  μια- μια μπάλα κάθε φορά… αλευρώνουε  τον πάγκμόδας  κ πασπαλίζουμε  με αλεύρι..με τα δάχτυλα μας  από το κέντρο προς τα έξω ανοίγουμε  τζυμαράκι  μας  δίνοντας του σχήμα…ελαφρά και. χωρίς πίεση…τοποθετουμε στο ταψί που έχουμε προσθέσει  λαδόκολλα…βάζουμε  την σάλτσα μας  και  μετά ψήνουμ  στην κάτω σχάρα μέχρι να πάρει χρώμα και  να ψηθεί καλά από κάτω…. 

Βγάζουμε  και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε … ψήνουμε. ξανά ώσπου να λιώσουν τα τυριά!!!!!




 
Μέχρι την επόμενη συνταγή  με  ζυμαράκια  να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  

Δεν υπάρχουν σχόλια: