ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
3 μπούτακια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς την πέτσα, ή και στήθος, κομμένο φέτες σαν γύρος.
Τα βάζω τυλιγμένα σε ρολό την καταψυξη να παγώσουν λίγο για να μπορώ να το κόψω φετούλες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε κύβους ή και φρέσκο κρεμμύδι ακόμα πιο καλά
1 μικρό πράσο σε φετούλες
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο. θυμάρι ,
μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυράκια ότι έχουμε
1 ποτυράκι κρασί
λίγο ζωμό κοτόπουλου ΣΠΙΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
30 γραμμάρια βούτυρο ή λάδι
300 ml ζεστό γάλα ή 150ml χλιαρό νερό και 150ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7-9 γραμμάρια ξερής μαγιάς
λίγο γάλα για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και για 5-6 λεπτά το σωτάρουμε να πάρει χρώμα .
- Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο τα καρότα και τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί , και αμέσως ρίχνουμε 2-3 κουταλίες ζωμό σπιτικό κοτόπουλου τα αφήνουμε να βράσουν , να μην λιώσουν να ξεχωρίζουν, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν.
- ΖΥΜΗ:
- Σε ένα μπόλ ανακετεύουμε το κρύο βούτυρο με τα χέρια μας στο αλεύρι , και με το αλάτι μέχρι να πάρετε μια αμμώδη υφή . Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα,
- Ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά πάνω από το αλεύρι και να αρχίζουμε να ζυμώνουμε .
- Ζυμώνουμε μέχρι να συγκεντρώσουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που ξεκολα απο τα τυχώματα του μπολ . Αλείφουμε με λάδι τη ζύμη και την σκεπάζουμεμε πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα για μια ώρα.
- Παίρνουμε την ζύμη μας που την έχουμε αφήσει να φουσκώσει και την μοιράζουμε σε 12 κομμάτια-μπαλάκια .
- Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο παίρνουμε το ενα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστό και φαρδος 10 -15 εκατ και μακρος 20 εκατ .
- Κάνουμε με το μαχαίρι απο μια σχισμή στο πάνω και κάτω μέρος του φύλλου μας , την ανοίγουμε με τα χέρια μας λίγο .
- Βάζουμε την γέμιση κοτόπουλου στην μέση και απο πάνω λίγο ακόμα τριμμένο τυράκι και παίρνουμε και διπλώνουμε ,παίρνουμε και την άλλη πλευρά και την βάζουμε απο πάνω,και το κλείνουμε . Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα η λαδομένο ταψί. Τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα .
- Ρίχνουμε λίγο τρίμμένο τυρί από πάνω , φτιάχνουμε λίγο με τα χέρια μας της άκρες να μην μας βγεί η γέμιση και τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180-200 βαθμούς .