Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΕΦΙΡ




Eχω δοκιμάσει να βάλω στο τσουρέκι μου κρέμα γάλακτος,Πασχαλινό τσουρέκι το τέλειο και  φυσικά με γάλα ..ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ αυτή  την φορά  είπα να  κάνω την διαφορά να προσθέσω το αγαπημένο  μου κεφίρ .. το έχω βάλει σε πολλές ζύμες και το αποτέλεσμα έχω να σας πώ με εντυπωσίασε .. πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε  με αλεύρι για τσουρέκια και φέτος από Μύλοι Γεωργανάδων  όπως κάθε χρόνο! 
 
 
    


ΥΛΙΚΑ : 
αυγά και 1 ασπράδι 
150 ml κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου 
100 ml γάλα χλιαρό  
180 γρ. ζάχαρη εως 220 γρ αν το θέλουμε πιο γλυκό το τσουρέκι μας 
Μια πρέζα αλάτι 
70 γρ. βούτυρο+ 50 ml. λάδι καλαμποκέλαιο  
50 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά των 9 γρ 
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα  πορτοκάλι
5-6 γρ μαχλέπι
5-6 γρ κακουλέ 


2 γρ μαστίχα τριμμένη 
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι και 3 κουτάλιες της σούπας χυμό πορτοκαλιού όχι από το ψυγείο
780-800 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια ανάλογα το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε 2 φορές κοσκινισμένο από Μύλοι Γεωργανάδων
150 γρ. σοκολάτα αν θέλουμε να το κάνουμε γεμιστό
καστανή ζάχαρη και αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα  .

  * Μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ποσότητα κεφίρ,(εγώ δεν είχα να βάλω όλο τα γραμμάρια που ζητούσε η συνταγή )και να βάλουμε μόνο 50 γρ γάλα μόνο για να ενεργοποιήσουμε την μαγιά και 200 ml κεφίρ ..
  *λιγότερη ποσότητα σε ζάχαρη ..έχουμε ένα τέλειο φουσκωμένο τσουρέκι ..αν πάλι το θέλετε γλυκό γεμίστε το με Μερέντα. .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :

  • Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στα 100 ml χλιαρό γάλα με μια γεμάτη κουταλιά ζάχαρη και 3 κουταλιές αλεύρι ,το αφήνουμε να φουσκώσει από 1 ώρα έως 3 (  ανάλογα την θερμοκρασία  και τις καιρικές συνθήκες ). Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το λάδι. Χτυπάμε τα αυγά με ένα μίξερ χειρός ή σύρμα σε ένα άλλο μπολ με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
  • Βάζουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή το μισό αλεύρι μας και προσθέτουμε τη  φουσκωμένη μαγιά, το χλιαρό κεφίρ (πάντα σε θερμοκρασία δωματίου,μπορούμε αν βιαζόμαστε να βάλουμε σε μπολ ζεστό νερό όχι καυτό και να βάλουμε μέσα στο μπολ το ποτήρι μας με το μετρημένο κεφίρ,και το αφήνουμε για λίγο να πάρει την θερμοκρασία που θέλουμε σε καμία περίπτωση δεν το ζεσταίνουμε να κάει γιατί θα κόπει ),τα αυγά, μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια,το μαχλέπι και το κακουλέ και την μαστίχα και το  χυμό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε και σιγά σιγά,προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και ζυμώνουμε για 15 λεπτά σχεδόν,έτσι θα έχουμε μια ελαστική μια ελαστική και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας  .
  • Σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το λάδι κουταλιά- κουταλιά και ζυμώνουμε να πάρει η ζύμη μας το λάδι και στη συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το βούτυρο-λάδι 
  • Εάν μετά το τέλος του βουτύρου- λαδιού η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι,όχι περισσότερο κολλάει λίγο η ζύμη και θα είναι μαλακιά σαν το λοβό του αυτιού μικρού παιδιού 
  • Όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ζυμώματος, των 15 λεπτών επαναφέρουμε ξανά το μηχάνημα στο ίδιο πρόγραμμα να το ξαναζυμώσει και πάλι από την αρχή .. για αλλά 5-10λεπτά*( αυτό αν θέλουμε το κάνουμε )* όσο περισσότερο ζυμώνουμε τόσο πιο κορδονάτο τσουρεκι έχουμε γεμάτο ίνες
  • Αποσυνδέουμε τον αρτοπαρασκευστη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη ή  Προθερμάνουμε το φούρνο στους 30_40 βαθμούς για 15 λεπτά,προσθέτουμε και ένα μικρό πυρέξ με βραστό νερό και μεταφέρουμε την ζύμη μας από το κάδο που την ζυμώσαμε σε λαδωμένο μπολ και βάζουμε την ζύμη σκεπασμένη με μια καθαρή σακούλα η διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε να διπλασιαστεί ο όγκος, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2-3 ώρες
  • Εαν το ζυμώσουμε στα χέρια  ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο λίγο λίγο στα χέρια μας και με τις  παλάμες μας τραβάμε την ζύμη .( προσοχή δεν ζυμώνουμε με τις γροθιές μας )έτσι ώστε η ζύμη να τραβήξει αέρα και να κάνει ίνες .
  • Ρίχνουμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και δίνουμε σχήμα στο τσουρέκι μας με ελαφρά λαδωμένα χέρια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα  .
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό φούρνο καλά σκεπασμένα για 30_40 λεπτά και τα αλείφουμε με ένα κρόκο καλά χτυπημένο με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και 2  κουταλάκια του γλυκού γάλα ή νερό και πασπαλίζουμε με άφθονη αμύγδαλο φιλέ
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, προσθέτουμε και πάλι το πυρεξ με το βραστό νερό,στους 180 με πάνω και κάτω αντιστάσεις,για 10 λεπτά να πάρει χρώμα και μετά κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 35-40 λεπτά, αν θα κάνετε κουλούρα τσουρέκι όπως εγώ αν όμως κάνετε πλεξούδες θα μειώσετε το χρόνο ψησίματος στα 20-25 λεπτά ..







Ως την επόμενη φορά που θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook   Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές
                          ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΙΧΙΑ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

BRIOCHE ΨΩΜΑΚΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ





ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ αλεύρι για  τσουρέκια και 2-3 κουταλιές  ακόμα  αλεύρι
  • 3-4   κουταλιές ζάχαρη     γεμάτες  ή 50 γρ  ζάχαρη
  • 4  γρ  αλάτι
  • 2 αυγά   και   1 ασπράδι
  • 60 γρ βούτυρο
  • 180 ml ζεστό γάλα
  • 25 γρ  μαγιά  ή 1φακελάκι  ξερή  μαγιά 
  • 1 φακελάκι  βανιλια-ζαχαρη   με άρωμα  λλεμονιού ή πορτοκαλιου
  •   ξυσμα  λεμονιού
  • γέμιση : μαρμελάδες, Nutella, τυριά τριμμένα  
  • καρύδια  τριμμένα (προαιρετικά )
  • καστανή  ζάχαρη 
  • ζάχαρη -αχνη  για να το  τέλος  μετά  το  ψήσιμο   
  • 1  κρόκο  διαλυμένο  με  γάλα  για το  τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα  (προσέξτε να μην είναι καυτό γιατι θα καεί η μαγιά ).
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του, προσθέτουμε   τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη,τα  αυγά , το ξύσμα , και την βανίλια  το αλάτι και το ζεστό νερό και γάλα σταδιακά.
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήμουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήμουμε μέσα στο ζεστό φούρνο. 
  • Εγώ τα εβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα
  •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρομένο,ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ένα μεγάλο λεπτό φύλλο με πάχος   φύλλο, περίπου 3/4  mm   Κόβουμε 4 κύκλους με διάμετρο 25 εκατοστά 
  • Τοποθετούμε  τον πρώτο δίσκο σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αλείφουμε    ελαφρά με μαρμελάδα ή μερέντα,  και τριμμένα  καρύδια προσθέτουμε    και το δεύτερο δίσκο, και να προχωράμε    με το ιδιο  τρόπο  και στους  άλλους  δίσκους .Τον τελευταιο δίσκο  δεν   τον αλείφουμε 
  •   Με  το  μαχαίρι  κόβουμε  τους δίσκους όπως στην εικόνα, προσπαθώντας να μην κοπεί το μεσαίο τμήμα. Χωρίστε το δίσκο στα 4 πρώτα, στη συνέχεια, 8 και 16 κομμάτια 
  • Τώρα σηκώνουμε  2 κομμάτα  και  γυρίζουμε  τα κομμάτια    από το κέντρο προς τα έξω και στη συνέχεια το δεύτερο. Επαναλάμβάνουμε  τη διαδικασία με τα άλλα κομμάτια .
  • Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα δύο άκρα του εσωτερικού δίσκου και με τα δάχτυλα τα ενώνουμε και τα    κάνουμε ένα στρογγυλό σχήμα .
  • Αφήνουμε  να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα το λουλούδι, και στο κέντρο πριν από το ψήσιμο πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Στο  τελος   αλείφουμε  την κορυφή με χτυπημένο κρόκο αυγού και το γάλα .και πασπαλίζουμε  με τα τριμμένα  καρύδια μας (προαιρετικά)
  •  Ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά, πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο και χρυσό. Αφήνουμε    να κρυώσει και πασπαλίζουμε μόνο τις άκρες με ζάχαρη άχνη.

http://www.youtube.com/watch?v=lY14GwgN5Iw&hd=1  εδώ  θα  βρούμε  το σχέδιο ..
και  η συνταγη  είναι  απο εδώ






Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ




 

Είναι φοβερά νόστιμο, μαλακό, αρωματικό, αρκετά κορδονάτο ακόμα και μετά από 2-3 μέρες είναι ακόμα αφράτο.
Από δω πήρα το σχέδιο για  το  φετινό μας τσουρέκι  http://www.youtube.com/watch?v=e3cZuZVux_8  το βίντεο  για  το σχεδιο  
Το αλεύρι πάντα από  Μύλοι Γεωργανάδων  το καλύτερο αλεύρι για τα πιο τέλεια τσουρέκια 

ΥΛΙΚΑ :
  1 κιλό και 200γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια  Μύλοι Γεωργανάδωνανάλογα το μέγεθος των αυγών μας .
  5 αυγά χωριάτικα για πιο καλό  χρώμα ,σε θερμοκρασία δωματίου(5χ50γρ =250γρ)
    250 γρ ζάχαρη + 50 γρ για την μαγιά και την μαστίχα
    200 ml γάλα χλιαρό
   150ml κρέμα γάλακτος χλιαρή
     120 γρ βούτυρο + 60 ml καλαμποκέλαιο
     40 γρ νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
    5 γρ μαχλέπι
    2 γρ κακουλέ σε σκόνη
    1-2 γρ από φυσική μαστίχα Χίου  (όχι περισσότερο γιατί πικρίζει )
     ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι 
    2 βανίλιες με άρωμα λεμόνι  
    1 αυγό διαλυμένο με λίγο γάλα για το τέλος
     αμύγδαλα φιλέ για το τέλος
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •   Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά , ρίχνουμε 2κουταλιές ζάχαρη από την ποσότητα της ζάχαρης που έχουμε πάνω στα υλικά και 2 /3 φλιτζάνι αλεύρι από το αλεύρι μας που έχουμε ζυγίσει και ρίχνουμε μέσα 200 γρ ζεστό γάλα .
  •  Ανακατεύουμε , σκεπάζουμε και περιμένετε μέχρι το μείγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο (20 λεπτά ) .
  • Κοσκινίζουμε το  αλεύρι 2 φορές και προσθέτουμε 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι .
  • Σε ένα μπλέντερ σπάζουμε την μαστίχα σε σκόνη με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ( καλό είναι να έχουμε σπίτι μας καλύτερα μαστίχα έτοιμη τριμμένη από το σούπερ μάρκετ )
  • Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο και  προσθέτουμε το λάδι και το καλαμποκελαιο ή ηλιέλαιο και τα αναμιγνύουμε ομοιόμορφα , κάνοντας τα σαν μια κρέμα
  • Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος  προσθέτουμε και την φουσκωμένη μας μαγιά και το  ξύσμα, το μαχλέπι , κάκουλέ και την μαστίχα και της βανίλιες και το μισό βουτηρο_λάδι 
  • Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο-λίγο όχι  όλο μαζί και ζυμώνουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη βγάζουμε την ζύμη και την βάζουμε πάνω σε πάγκο,ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο _λάδι στις παλάμες μας και ζυμώνουμε την ζύμη διπλωτά -τραβηχτά με τις παλάμες ( αυτό θα βοηθήσει την ζύμη να μαζέψει αέρα και να  δημιουργήσει τα κορδόνια) για 5-10 λεπτά μέχρι μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  • Την βάζουμε ξανά στο  μπολ  και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα  και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ή σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 40_30  ° C.για  2-3 ώρες
  •  Στην επιφάνεια της ζύμης, σχηματίζοντας πολυάριθμες φυσαλίδες αυτό δείχνει την επιτυχία της ζύμης  μας  
 
  • Δίνουμε το σχήμα  που θέλουμε  στο  τσουρέκι μας και  το αφήνουμε να φουσκώσει για  40-50 λεπτά σε ζεστό  μέρος  .
  • Και με αυγό διαλυμένο με λίγο γάλα περνάμε  τα  τσουρέκια  μας και με τα  τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι  ή  παπαρουνόσπορο  .
  • Σε προθερμασμένο φούρνο 170 _160 βαθμών ψήνουμε για  20-30 λεπτά ανάλογα το σχήμα των  τσουρεκιών μας .
Καλή  επιτυχία
Εδώ θα βρούμε πως μπορούμε να πλέξουμε τα τσουρέκια με  περισσότερα από 3 κορδόνια εδώ
και εδώ
 Ζυγίζουμε την ζύμη μας και την μοιράζουμε σε κομμάτια των 250 γρ αν θέλουμε να κάνουμε την πλεξούδα με δύο κορδόνια και θα έχουμε ένα τσουρέκι των 500 γρ και 160_170 γρ με  3 κορδόνια .






Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

ΠΕΙΝΙΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

3   μπούτακια  κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς την πέτσα, ή και στήθος, κομμένο φέτες σαν γύρος.
Τα  βάζω    τυλιγμένα   σε  ρολό την καταψυξη  να παγώσουν   λίγο για να μπορώ να το κόψω φετούλες
2   πιπεριές κόκκινες  κομμένες  σε    φέτες
2   πιπεριές  πράσινες  κομμένες  σε  φέτες
1 καρότο  κομμένο σε  κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε κύβους    ή  και  φρέσκο  κρεμμύδι  ακόμα  πιο  καλά
1 μικρό πράσο σε φετούλες
 ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι,  κύμινο.  θυμάρι ,
μισό κουταλάκι  του γλυκού  κόκκινο πιπέρι
1  φλιτζάνι τριμμένο τυράκια  ότι έχουμε
1 ποτυράκι  κρασί
 λίγο ζωμό  κοτόπουλου ΣΠΙΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες  της  χρήσεις
30  γραμμάρια βούτυρο  ή λάδι
300 ml ζεστό γάλα ή 150ml χλιαρό νερό και 150ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7-9 γραμμάρια ξερής μαγιάς
λίγο γάλα για το τέλος


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε  αντικολλητικό τηγάνι και  προσθέτουμε το ελαιόλαδο και για   5-6 λεπτά  το  σωτάρουμε   να  πάρει   χρώμα  .
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο  τα καρότα και τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαραθούν,  τα σβήνουμε  με  το  κρασί , και  αμέσως  ρίχνουμε  2-3 κουταλίες  ζωμό  σπιτικό  κοτόπουλου  τα  αφήνουμε   να βράσουν ,  να μην λιώσουν να ξεχωρίζουν, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν.

  • ΖΥΜΗ:
  • Σε ένα μπόλ ανακετεύουμε το κρύο βούτυρο με τα χέρια μας στο αλεύρι , και με το αλάτι μέχρι να πάρετε μια αμμώδη υφή .  Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα,
  • Ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά πάνω από το αλεύρι και να αρχίζουμε να ζυμώνουμε .
  • Ζυμώνουμε μέχρι να συγκεντρώσουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που ξεκολα απο τα τυχώματα του μπολ .  Αλείφουμε με λάδι τη ζύμη και την σκεπάζουμεμε πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα για μια ώρα.
  • Παίρνουμε την ζύμη μας που την έχουμε αφήσει να φουσκώσει και την μοιράζουμε σε 12 κομμάτια-μπαλάκια .
  • Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο παίρνουμε το ενα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστό και φαρδος 10 -15 εκατ και μακρος 20 εκατ .
  • Κάνουμε με το μαχαίρι απο μια σχισμή στο πάνω και κάτω μέρος του φύλλου μας , την ανοίγουμε με τα χέρια μας λίγο .
  • Βάζουμε την  γέμιση  κοτόπουλου  στην μέση και  απο   πάνω λίγο  ακόμα τριμμένο  τυράκι  και παίρνουμε και διπλώνουμε ,παίρνουμε και την άλλη πλευρά και την βάζουμε απο πάνω,και το κλείνουμε .     Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα η λαδομένο ταψί. Τα  περνάμε  με ένα  πινέλο  με  λίγο γάλα .

  • Ρίχνουμε λίγο τρίμμένο τυρί από πάνω , φτιάχνουμε λίγο με τα χέρια μας της άκρες να μην μας βγεί η γέμιση και τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180-200 βαθμούς .


 Εκανα  την  συνταγή  και  με αλλαντικά   και  τυρια    της  αρεσκείας  μας   ...















Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΌ ΚΑΛΆΘΑΚΙ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE


Mε μια ζύμη  brioche  κατασκευάζουμε αυτό  το  υπέροχο  ζυμαρένιο  καλαθάκι  .
Υπέροχη  ιδέα  ..  να  το κατασκευάσετε  με  τα  παιδάκια  σας .
Μια  δόση  απο την παρακάτω συνταγή  brioche θα  χρειαστούμε  να  κατασκευάσουμε  αυτό  το υπέροχο  καλαθάκι . ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΖΥΜΑΡΕΝΙΟ ΑΡΝΑΚΙ









ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ   ΚΑΙ     ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ