Τρίτη 21 Απριλίου 2015

BRIOCHE ΨΩΜΑΚΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ





ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ αλεύρι για  τσουρέκια και 2-3 κουταλιές  ακόμα  αλεύρι
  • 3-4   κουταλιές ζάχαρη     γεμάτες  ή 50 γρ  ζάχαρη
  • 4  γρ  αλάτι
  • 2 αυγά   και   1 ασπράδι
  • 60 γρ βούτυρο
  • 180 ml ζεστό γάλα
  • 25 γρ  μαγιά  ή 1φακελάκι  ξερή  μαγιά 
  • 1 φακελάκι  βανιλια-ζαχαρη   με άρωμα  λλεμονιού ή πορτοκαλιου
  •   ξυσμα  λεμονιού
  • γέμιση : μαρμελάδες, Nutella, τυριά τριμμένα  
  • καρύδια  τριμμένα (προαιρετικά )
  • καστανή  ζάχαρη 
  • ζάχαρη -αχνη  για να το  τέλος  μετά  το  ψήσιμο   
  • 1  κρόκο  διαλυμένο  με  γάλα  για το  τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα  (προσέξτε να μην είναι καυτό γιατι θα καεί η μαγιά ).
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του, προσθέτουμε   τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη,τα  αυγά , το ξύσμα , και την βανίλια  το αλάτι και το ζεστό νερό και γάλα σταδιακά.
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήμουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήμουμε μέσα στο ζεστό φούρνο. 
  • Εγώ τα εβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα
  •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρομένο,ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ένα μεγάλο λεπτό φύλλο με πάχος   φύλλο, περίπου 3/4  mm   Κόβουμε 4 κύκλους με διάμετρο 25 εκατοστά 
  • Τοποθετούμε  τον πρώτο δίσκο σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αλείφουμε    ελαφρά με μαρμελάδα ή μερέντα,  και τριμμένα  καρύδια προσθέτουμε    και το δεύτερο δίσκο, και να προχωράμε    με το ιδιο  τρόπο  και στους  άλλους  δίσκους .Τον τελευταιο δίσκο  δεν   τον αλείφουμε 
  •   Με  το  μαχαίρι  κόβουμε  τους δίσκους όπως στην εικόνα, προσπαθώντας να μην κοπεί το μεσαίο τμήμα. Χωρίστε το δίσκο στα 4 πρώτα, στη συνέχεια, 8 και 16 κομμάτια 
  • Τώρα σηκώνουμε  2 κομμάτα  και  γυρίζουμε  τα κομμάτια    από το κέντρο προς τα έξω και στη συνέχεια το δεύτερο. Επαναλάμβάνουμε  τη διαδικασία με τα άλλα κομμάτια .
  • Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα δύο άκρα του εσωτερικού δίσκου και με τα δάχτυλα τα ενώνουμε και τα    κάνουμε ένα στρογγυλό σχήμα .
  • Αφήνουμε  να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα το λουλούδι, και στο κέντρο πριν από το ψήσιμο πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Στο  τελος   αλείφουμε  την κορυφή με χτυπημένο κρόκο αυγού και το γάλα .και πασπαλίζουμε  με τα τριμμένα  καρύδια μας (προαιρετικά)
  •  Ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά, πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο και χρυσό. Αφήνουμε    να κρυώσει και πασπαλίζουμε μόνο τις άκρες με ζάχαρη άχνη.

http://www.youtube.com/watch?v=lY14GwgN5Iw&hd=1  εδώ  θα  βρούμε  το σχέδιο ..
και  η συνταγη  είναι  απο εδώ






Δεν υπάρχουν σχόλια: