Με μια ζύμη φτιάξαμε 3 διαφορετικά σχέδια .. πάμε να δούμε τι κάναμε ..
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
20γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml γάλα χλιαρό
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
550 γρ -650 γρ αλεύρι για'ολες τις χρήσεις ή 00 ισως και περισσοτερο
ΓΕΜΙΣΗ
30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
τυρια,γαλαπουλα ,πιπεριά, λίγο πιπέρι κόκκινο και ότι άλλο θέλετε εσείς!!!
Λίγο γάλα για τοτέλος τυρια,γαλαπουλα ,πιπεριά, λίγο πιπέρι κόκκινο και ότι άλλο θέλετε εσείς!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την ιδέα για τα ψαράκια την πήρα από εδώ - Διαλύουμε σε ένα μπόλ τον κύβο μαγιάς με τα 50 ml χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά για να δράσει η μαγιά και να ανέβει .
- Σε ένα ξεχωριστό μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.Κάνουμε μια τρύπα και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο , τα υπόλοιπα 2ο0 ml γάλα, γιαούρτι,αλάτι και την ανεβασμένη μαγιά μας .
- Ζυμώνουμε την ζύμη αν κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, τόσο ώστε για να έχουμε μια μαλακιά ζύμη,την οποία την βάζουμε σε αλευρωμένο δοχείο, καλύπτουμε με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο μακρία από ρεύματα για 1 ώρα περίπου για να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοι μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° Cγια 25-30 λεπτά .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου