Σάββατο 11 Απριλίου 2015

BICOLOR ROSE








ΥΛΙΚΑ:
 
1 κιλό αλεύρι για όλες  τις  χρήσεις ίσως  και λίγο  παραπάνω, ανάλογα  το αλεύρι
2 βανίλιες -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι
50 γρ Μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή  μαγιά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
350 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά μεγάλα 
1  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 Κουταλιές της σούπας κακάο
100 γρ βούτυρο 


2 έξτρα κ.σ. λάδι (για το κακάο)
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια μικρά
 γάλα  για  το τέλος βούτυρο  λιωμένο  για  το  τέλος
 καστανή  ζάχαρη
λίγο μαχλέπι και Κουκουλέ (προαιρετικά αν θέλουμε  για  έξτρα  άρωμα στα ROSE μας )
 αμύγδαλα  ή καρύδια τριμμένα στο μπλέντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε  την  μαγιά και 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και τα 150 ml  ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει, 10 λεπτά 
  • Σε ένα  μπολ Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τo υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη ,την βανίλια  και το  ξύσμα και  τα αρώματα . Ρίχνουμε  και το μείγμα  με  τη μαγιά  και ανακατεύουμε καλά.
  •  Στη συνέχεια,σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και  ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας  να γίνει  μια μαλακή και αφράτη που δεν  κολλάει στα  χέρια  μας .
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα  κομμάτια . Σε ένα από αυτά προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας κακάο και  2 κουταλιές της σούπας λάδι, και τα  καρύδια  και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμειχθούν. 
  •  Αφήνουμε  της  ζύμες άσπρη - κακάο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι της  λευκής  ζύμης.πάνω σε  αλευρωμένο πάγκο  εργασίας και ανοίγουμε  ένα φύλλο με πάχος  0,50 εκατ περίπου , λεπτό  γιατί θα φουσκώσουν και θα  ξεχειλίσει απο της  φόρμες μας  το rose και επαναλαμβάνουμε  το ίδιο για την ζύμη  με το κακάο και με ένα κουπάτ κόβουμε κύκλους ακτίνας  περίπου 10  εκατ, ανάλογα της  φόρμες  που θα χρησιμοποιήσετε  .
  • Αρχίζουμε  με την  άσπρη ζύμη , και βάζουμε  ένα κύκλο άσπρο -κακάο - άσπρο -κακάο- άσπρο -κακάο , αλείφουμε  την  ζύμη με  το βούτυρο και πασπαλίζουμε  με μισό κουταλάκι  ζάχαρη καστανή .
  • Αρχίζουμε  να  τα  τυλίγουμε  τα  κομμάτια  σε  ρολό όπως  φαίνεται  και στις φωτογραφίες  που έχω  ανεβάσει , τα  κόβουμε  στην μέση  και  τα  τοποθετούμε  σε  λαδωμένες  φόρμες , και τα αφήνουμε να φουσκώσουν  για 30 λεπτά να  φουσκώσουν .
  • Τα  αλείφουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε  με  λιγο καστανή  ζάχαρη και ξηρούς  καρπούς 
  • Τα  ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά  ανάλογα  το  φούρνο  μας  ,στους  180  βαθμούς
  • Όταν  ψηθούν τα  αφήνουμε  λίγο  να  κρυώσουν  και αν θέλουμε  τα πασπαλίζουμε  με λίγη  ζάχαρη, όπως  τα έκανα  εγώ , γιατί  ειχα ξεμείνει από καστανή  ζάχαρη και  ξηρούς  καρπούς.. αυτοσχεδίασα .. να  τα κάνω όμορφα.. αν και από μόνα  τους  είναι πολύ όμορφα !!  
 


                                                                                           












                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μείνετε συντονισμένοι........
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: