YΛΙΚΑ :
1 και 1/2 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια βρώμη
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
2 φλιτζάνια βρώμη
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
8 κουταλάκια της σούπας ανάλατο βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου 125 γρ (εγώ έβαλα λάδι για πιο υγιεινά )
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 μέτριο μήλο κομμένο στο μπλέντερ
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι σοκολάτα σταγόνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα δύο είδη άλευρου , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη βρώμη, τα καρύδια με ένα σύρμα ή πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο,μαύρη ζάχαρη, και κρυσταλλική ζάχαρη μαζί για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ασπρίσουν ρίχνουμε και το αυγό και το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και αφράτο, περιχύνουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν . Σταματάμε το μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, βρώμης και ζυμώνουμε με τα χέρια να ενσωματωθεί το αλεύρι μας και στη συνέχεια , προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας .
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό φύλλο μπισκότων με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και με υγρά δάχτυλα, ισιώνουμε τα μπισκότα λίγο. Ψήνουμε για 9-10 λεπτά στους 180 βαθμούς .
Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά στην κορυφή. Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν
*Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο τους ..
Όσο πιο νωρίς τα βγάζετε τόσο πιο μαλακά μπισκότα θα έχετε .
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα δύο είδη άλευρου , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη βρώμη, τα καρύδια με ένα σύρμα ή πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο,μαύρη ζάχαρη, και κρυσταλλική ζάχαρη μαζί για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ασπρίσουν ρίχνουμε και το αυγό και το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και αφράτο, περιχύνουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν . Σταματάμε το μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, βρώμης και ζυμώνουμε με τα χέρια να ενσωματωθεί το αλεύρι μας και στη συνέχεια , προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας .
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό φύλλο μπισκότων με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και με υγρά δάχτυλα, ισιώνουμε τα μπισκότα λίγο. Ψήνουμε για 9-10 λεπτά στους 180 βαθμούς .
Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά στην κορυφή. Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν
*Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο τους ..
Όσο πιο νωρίς τα βγάζετε τόσο πιο μαλακά μπισκότα θα έχετε .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου