Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΕΣ ΦΛΟΣ

Προσθήκη λεζάντας
Πέρσι έβαψα τα αυγά  μας  μόνο  με κρεμμύδόφλουδαΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΟΦΛΟΥΔΑ όπως κάθε χρόνο  .
 Φέτος  είπα  να δοκιμάσω  και  με κλωστές φλος..
Το   αποτέλεσμα ...  μου  άρεσαν  πάρα πολυ σχεδόν ενθουσιάστικα  και εγώ και τα κοριτσάκια  μου  .. τη  συνταγή την δανείστικα από την  συσκευασία  που αγόρασα  τις  κωστές ...
Η διαδικασία είναι απλή και τα αυγά γίνονται εντυπωσιακά, χωρίς χρωστικές ουσίες!.
Πάμε  λοιπόν  να  τα  βάψουμε  ..
ΥΛΙΚΑ :
Κλωστές  πολύχρωμες φλος 
αλουμινόχαρτο 
ξύδι 
αλάτι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  •  Την διαδικασία την ξεκινάω Μ. Τετάρτη βράδυ.Βάζω τα αυγά σε νερό,να πλυθούν ,και  τα  περνάω με  λίγο  ξύδι
  •  Μετά κόβω τις κλωστές, και  κόβω  κομμάτια  τετράγωνα  απο αλουμινόχαρτο τα τρυπάω  ελαφρά με ένα βελόνι  και  τοποθετώ επάνω  τις  κλωστές , και απο  πάνω  το αυγό  βρεγμένο   ελαφρά , για  να κολλήσουν   επάνω  του  οι κλωστές , βάζω από πάνω  ξανά  λίγες  κλωστές και τα τυλίγω καλα με αλουμινόχαρτο σε σχήμα  καραμέλας   η   μπαλίτσας.
  • Χρησιμοποιούμε άσπρα αυγά για καλύτερο αποτέλεσμα  . Για πιο έντονο αποτέλεσμα επίσης, επιλέγουμε έντονα χρώματα κλωστών και αφήνουμε τα λιγότερο δυνατόν κενά στην επιφάνεια του αυγού.

  • Αφού τα τελειώσουμε τα αφήνουμε  τυλιγμένα  μια νύχτα  μέσα στο νερό στην κατσαρόλα που θα τα βράσουμε για να ποτίσουν καλύτερα τα χρώματα. (αυτό όμως είναι προαιρετικό)
  •  Την άλλη μέρα ανάβουμε το μάτι στο τερμα (9 ή 3 ανάλογα  την κουζίνα  μας ) και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε  στο 7, αφήνουμε για 15- 20 λεπτά   περίπου  και σβήνω το μάτι. (Οσο  περισσοτερο  τα αφήνουμε  τόσο καλύτεροσκούροχρώμα  αποκτούν.Τα αφήνω εκεί για λίγο.
  • Στο τέλος  αφού  τα   ξετύλιξουμε , και  τα αφήνουμε   λίγο  να  στεγνώσουν  τα γυαλίζουμε   περνώντας  τα με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανάκι.
 Αυτό ισχύει για όλους τους τρόπους βαφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: