Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΗΛΙΑΝθΟΣ ΤΥΡΕΝΙΟΣ


Φτιάξαμε στην αρχή  ένα  ηλίανθο  με  γλυκεία   γεύση....με πορτοκαλί κολοκύθα και σταφύδες   ,μας  άρεσε  πολύ και  η γεύση  του αλλά  και το σχέδιο  του   .
Μου  ζήτησαν να την ξαναφτιάξω  αλλά  σε  αρμυρή γεύση αυτή  την  φορά  .. και εγώ  χατίρια  δεν  χαλάω  στα  κοριτσάκια  μου ..
Έφτιαξα  μια  υπέροχη  τυρόπιτα  για  όλες τις  ώρες .  Πάμε  να την  φτιάξουμε   :



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΖΥΜΗ  :
400  γρ + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για  όλες  της  χρήσεις
1 κύβο της μαγιάς  25 γρ ή  1 φακελάκι  ξερή μαγιά
 2 αυγά
 50 ml +150 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλια της σούπας   ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
200 γρ τυρί  φέτα
200 γρ  ανθότυρο
2 αυγά
λίγο  πιπέρι  μαύρο
 1  χτυπημένο αυγό  με λίγο  νερό  διαλυμένο  για το τέλος 
 2-3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα    ηλιόσπορα ή  σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 ΖΥΜΗ :
  • Διαλύουμε  σε  ένα  μπόλ  τον  κύβο   μαγιάς    με  τα  50 ml χλιαρό γάλα και προσθέτουμε  1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,  ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά για  να δράσει   η  μαγιά και να  ανέβει . 
  • Σε ένα ξεχωριστό μπόλ   κοσκινίζουμε  τα   400 γρ  αλεύρι.   Κάνουμε  μια  τρύπα  και  προσθέτουμε  τα   δύο αυγά χτυπημένα , τα υπόλοιπα 150 ml γάλα, γιαούρτι, και την υπόλοιπη  ζάχαρη, αλάτι και την  ανεβασμένη  μαγιά  μας .
  •  Ζυμώνουμε  την ζύμη   αν  κολλάει  προσθέτουμε λίγο  ακόμα   αλεύρι, τόσο ώστε  για να έχουμε  μια μαλακιά ζύμη,την οποία  την  βάζουμε  σε αλευρωμένο δοχείο, καλύπτουμε  με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο μακριά  από  ρεύματα  για 2 ώρες περίπου  για να  διπλασιαστεί σε όγκο   η ζύμη μας
  •   Οταν  η ζύμη αυξηθεί την  αφήνουμε   πάνω  σε  αλευρωμένο πάγκο  εργάσιας  και την  κόβουμε  σε  2 μέρη με  ίδιο μέγεθος και ανοίγουμε το  ένα  κομμάτι  ζύμης  πανω  σε  χαρτί ψησίματος, φύλλο   πάχους 0,5 cm και  διάμετρο  35-40   εκατ . 
  •  Μεταφέρουμε  σε ένα ταψί το  φύλλο  της  ζύμης  και  βαζουμε  στο κέντρο, ένα  μέρος  της  γέμισης  μας ..αφήνουμε  3-5 εκατ  και  κυκλικά ξανά  βαζουμε την  υπόλοιπη  γέμιση μας , οπως  φαίνετε στην  φωτογραφία  μας !!
 


  • Ανοίγουμε και  το  άλλο   κομμάτι  ζύμης ,σε  φύλλο   πάχους 0,5 cm και  διάμετρο  35-40   εκατ .και  το  τοποθετούμε επάνω   στο  φύλλο  με την  γέμιση  και  πιέζουμε   με τη βοήθεια ενός μπολ στο  κέντρο   που βάλαμε  την  γέμιση .και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού  ενώνουμε  τα  δύο  φύλλα πατώντας με το πιρόυνι .
  • Κόβουμε  με  τη βοήθεια ενός μαχαιριού  κομμάτια  2-3  εκατ  μέχρι  το σημείο  που τοποθετήσαμε  το μπόλ και  τα  γυρίζουμε δεξιόστροφα  ,όπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες  μας !!
  • Ανακατεύουμε  το αυγό και το νερό  και  με  ένα  βούρτσακι  αλείφουμε   ψωμάκι μας , και πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους ή    σουσάμι .
  • Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνοι μέχρι να ροδίσει  σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° Cγια  25-30   λεπτά.


     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ Rocher πραλίνες ...

Τα σοκολάτακια  μας .....τα  γνωστά  του κυρίου  πρέσβη φτιαγμένα από τα  χεράκια μου .
Δεν σταματάς  να τρως, νόστιμα και εμφανίσιμα κερασμάτα  για όλες τις ώρες..
Απο εδώ  πήρα  την  ιδεα  .







 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  ΣΧΕΔΌΝ  30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ  :
250 γραμμάρια γκοφρέτες  φουντούκι ή βανίλια(εγώ  έβαλα  γκοφρέτα με  σοκολάτα είχα  5 κομμάτια των 45γρ  )
30 φουντούκια ή αμύγδαλα  για  την γεμίση .
70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Nutella ή  μερέντα 
300-400 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ( εγώ  εβαλα  μισή  γάλακτος  και μισή κουβερτούρα )
100 γρ. φουντούκια  τριμμένα στο μπλέντερ ελαφρά που πρώτα  τα έχουμε ψήσει λίγο στο φούρνο μας .
λίγο λικεράκι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Κόβουμε τις γκοφρέτες με τη βοήθεια  του μπλέντερ όχι  πολύ  να  έχουν μικρά  κομμάτια μέσα σαν ριζάκια  είναι καλύτεραα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχουμε αφήσει να  έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε και λίγα τριμμένα φουντούκια και μια  μεγάλη  γεμάτη  κουταλιά μερέντα .
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά . 
 
  • Παίρνουμε  μια  σιλικόνη  φόρμα  για  σοκολατάκια ή  την φόρμα για  παγάκια και την περνάμε με λίγο λιωμένο βούτηρο και γεμίζουμε  με  την πάστα  γκοφρέτας και  βουτήρου-μερέντας και πατώντας με  τα δάχτυλα μας , αφήνουμε χώρο στο κέντρο, όπου εκεί θα  βάλουμε το φουντούκι  και  την νουτέλα ή μερέντα αργότερα
 
     
 
  • Βάζουμε  στην κατάψυξη για 1-2  ώρες   μέχρι να παγώσει  το μέιγμα και  να ξεκολλάει από την  φόρμα  μας
  • Γεμίζουμε κάθε κομμάτι  που  ξεφορμάραμε  (μισό  ημισφαίριο ) απο  την φόρμα  σιλικόνης  με μια  κουταλίτσα μερέντα και  στη μέση βάζουμε ένα  φουντούκι  ή 1 \ 2 αμυγδάλο και μερικά ψιλοκομμένα φουντούκια από πάνω  ακόμα, και  βάζουμε  και ένα  ακόμα  από πάνω  κομμάτι (το  άλλο μισό  ημισφαίριο) και τα κλείνουνε σχηματίζοντας  ετσι  μια  μπαλίτσα , τα  αφήνουμε  στο ψυγείο  για  καμιά ώρα,ή  μπορούμε  ακόμα με  ενα ακόμα  τρόπο να τα  κατασκευάσουμε  ....να  πάρουμε  με ένα κουτάλάκι μείγμα να  το κάνουμε μια  μικρή  πίτα με τα χέρια μας και  πρόσθέσουμε  λίγη μερέντα  και μετα  ένα φουντούκι και να το πλάθουμε  με  τα χέρια  μας και του δίνουμε  το σχήμα από ένα κεφτεδάκι και  τα αφήνουμε στο ψυγείο. Αν το μείγμα μας σφίξει πολύ στο ψυγείο και δεν πλάθεται, το αφήνουμε λίγη ώρα να μαλακώσει, ή αλλιώς βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και τα πλάθουμε.
  • Εν τω μεταξύ, λιώνουμε  τη σοκολάτα γάλακτος  σε μπεν μαρί και προσθέτουμε  το  λικέρ  και  τα  τρι μμένα φουντούκια και ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα τα  σοκολατάκια και  με τη βοήθεια των δύο πιρούνιών τραβάμε  προς τα έξω και το σηκώνουμε και το κρατάμε για 2 δευτερόλεπτα να  πέσει  η περίσια  σοκολάτα και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Τελειώνουμε με όλα τα μπαλάκια, και τα και τοποθετούμε  τα σε  χάρτινες  φόρμες  για  σοκολάτάκια . θα  πρέπει  την σοκολάτα να την διατηρούμε σε αραιή  κατάσταση .
  • Τα βάζουμε σε  ένα κουτί για σοκολατάκια  και  τα διατηρούμε στο ψυγείο τώρα το καλοκαίρι  ενώ το χειμώνα, μπορούμε  να διατηρείσουμε μέσα  σε  κλειστό δοχείο, επίσης, έξω από το ψυγείο, για  πολύ καιρό  .
Να σημειώσω  πως  εμένα  τα  ζουζούνια  μου  (οι δυο   κόρες  μου  )  μου έφαγαν   αρκετή  από την ποσότητα της  σοκολάτας ..και  για  να με  φτάσει να καλύψω  τα σοκολατακια  μου  προσθέσα  και  80  ml κρέμα  γάλακτος όπως καταλαβαίνετε   η  εξωτερική σοκολάτα δεν  παγωσε και δεν  έκανε  το  τραγανό  που κάνει  η σκέτη  σοκολάτα  όταν  παγώσει  αλλά κρατηθηκε  μαλακιά .. και  έτσι  ηταν  εξαιρετικά  έρεσαν  σε  όλους  όσους   τα  δοκίμασαν  ..την ημέρα της ονομαστικής  μου εορτής .  

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΕΝΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ




 ΖΥΜΗ:

700 γρ αλεύρι
25 γρ φρέσκια μαγιά  ή  φακελάκι μαγιά  ξερή 
2 αυγά  και  1 ασπράδι
100 g ζάχαρη
250 ml γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml λάδι ελιάς ή καλαμποκέλαιο 
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

1 βανίλια -ζάχαρη  με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγο μαχλέπι και λίγο κακουλέ

ένα αυγό για  το τέλος  με  γάλα διαλυμένο  ..
 σουσάμι και  μαυροκούκι  για  το τέλος

 ΚΡΕΜΑ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα ή  και γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
150-200 φιστίκια ή  φουντούκια ή καρύδια ή  αμύγδαλα τρυμμένα





  ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΖΥΜΗ:
  •  Σε  ένα μπολ  βάζουμε  τα  100 γραμμάρια αλεύρι,  προσθέτουμε και την μαγιά και την  διαλύουμε  με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  σε 100ml χλιαρό  γάλα  ανακατεύουμε και  αφήνουμε  λίγο να ανέβει  .
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά με την  υπόλοιπη  ζάχαρη ,το αλάτι  και την βανίλιες και τα ξύσματα  και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και το μαχλέπι και το κακουλέ .
  •   Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη γίνεται ελαστική  και μαλακή Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.{εγώ  τα  ζύμωσα  στον αρτοπαρασκευαστή  με την σειρά  που αναφέρω  πιο πάνω  }
  •   Μόλις η ζύμη φουσκώσει την αφήνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την κόβουμε 3 σε ίσα κομμάτια περίπου ο καθένα ,τα  δουλέυουμε  με τα χέρια  μας και τα κάνουμε στρογγυλά και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμα .
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι το ζύμαρι μας  και το απλώνουμε  λίγο με τον  πλάστη σε κύκλο και βάζουμε αρκετή κρέμα  σοκολάτας στη συνέχεια κλείνουμε  τις άκρες με τα  χέρια μας έτσι να σχηματίσουμε ένα ψωμάκi με γέμιση στη μέση, το ανοίγουμε  πάλι σε ένα  φύλλο στρόγγυλό πάχους 2-3 εκατ και διαμετρο 20-25 εκατ .
  • Στην  μέση  βάζουμε ένα καπάκι από ενα  μπολ 4-5 εκατ και κόβουμε στα  4  το φύλλο μας  μέχρι το καπάκι μας  ..και  ξανά στα  8 κομμάτια και  ξανά  στα  12 κομματια ..όπως στην πίτσα !
  •  Στη  συνέχεια  περιστρέφουμε τα  κομμάτα προς τα επάνω 'οπως  φαίνετε στην φωτογραφία μου πιο κάτω .
  •  Στη συνέχεια αφήνουμε να φουσκώσει για  30-40 λεπτά και μετά  πασπαλίζουμε σουσάμι μονο το κεντρο του λουλουδιού μας και τα  πέταλα  του λουλουδιού μας με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για  30-40 λεπτά ανάλογα  το φούρνο μας  να  παρει ένα ωραίο χρώμα  το λουλούδι  μας
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και  κόβουμε την σοκολάτα κομμάτια  και την  ρίχνουμε μέσα  να λειώσει μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς μέσα ,το μέιγμα της σοκολάτας δεν πρέπει  να είναι  πολύ ρευστό και  την αφήνουμε καμια ωρίτσα στο ψυγείο  



  



ΠΗΓΗ  

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ



ΓΕΜΙΣΗ
 ΥΛΙΚΑ:
  2 πράσα το λευκό μέρος μόνο
3 κρεμμύδια μεγάλα
1 στήθος μεγάλο από κοτόπουλο ή και ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς  τα κοκάλα και την πέτσα
 Αλάτι - πιπέρι
¼ κούπας λάδι
2-3 αυγά χτυπημένα
1 ποτήρι νερό
200γρ  τριμμένη κεφαλογραβιέρα η κεφαλοτύρι  Ελασσωνας
Η γέμιση είναι για μια  κανονική  πίτα σε ταψί κουζίνας για τα κοτοπιτάκια  βάλτε  την μισή την  υπόλοιπη την αποθηκεύετε στην κατάψυξη  αλλά όμως  χωρίς να προσθέσετε  τα αυγά  …..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Κόβουμε  τα κρεμμύδια  σε φέτες  και τα πράσα  σε κομματάκια.Τα αχνίζουμε  σε λίγο νεράκι και τα στραγγίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα  το  λαδί να κάψει  και  σοτάρουμε το  κοτόπουλο  προσθέτουμε  και τα πράσα και τα κρεμμυδάκια
  •  Στη συνεχεία προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι και  το νεράκι και σιγοβράζουμε  να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το λαδάκι ..
  • Όταν κρυώσει κόβουμε κομμάτια το κοτόπουλο και  προσθέτουμε  και τα χτυπημένα  ελαφρώς  αυγά και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα η κεφαλοτύρι!
ΖΥΜΗ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ  φαρίνα  αλεύρι  ίσως  χρειαστεί και λίγο παραπάνω
250 γρ γιαούρτι  στραγγιστό
Λίγο  αλάτι
200 ml  λάδι  καλαμποκέλαιο
1  αυγό ολόκληρο διαλυμένο με λίγο νερό
Και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Όλα  μαζί τα υλικά  τα βάζουμε  σε   ένα  μπολ ή στον  κάδο  του  αρτοπαρασκευαστήκαι  τα ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη  ζύμη  που να μην κολλάει  στα χέρια  την αφήνουμε  κανά  μισάωρο με μια ώρα στο ψυγείο ..
  • Την χωρίζουμε  σε 10 μικρά  μπαλάκια  και ανοίγουμε  στρογγυλό φύλλο ..όχι πολύ λεπτό  και το  χωρίζουμε με το μαχαίρι σε 4 σημεία
  • Βάζουμε στη μέση μια  μεγάλη κουταλιά  από την γέμιση που ετοιμάσαμε και κλείνουμε τα φύλλα   όπως στη φωτογραφία
  • Όταν τελειώσουμε  όλη την ζύμη τα βάζουμε  σε πυρέξ η ταψί με λαδόκολλα  .Τα  αλείφουμε  με το αυγό μας και το σουσάμι και τα ψήνουμε  στους  180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά  ανάλογα το φούρνο μας
Μπορούμε να βάλουμε ότι γέμιση θέλουμε,γλυκεία  ή αρμυρή  !
Καλή  επιτυχία 
 





Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


 


 
ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ..... ΑΛΛΑ ΚΑΙ   ΓΙΑ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ  ...ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ!!!".

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το λευκό μέρος
5 πράσα το λευκό μέρος μόνο
1 στήθος κοτόπουλο χοντροκομμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού ξηρό λευκό κρασί
Αλάτι - πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα Νάξου ή Κρήτης (για πιο γλυκιά γεύση)
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ. light
  λίγοκαλαμπόκι
λάδι για το ταψάκι και το φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε το κοτόπουλο κομματάκια.  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα σε ροδέλες.
  •  Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.  Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε πολύ σιγανή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει.Όταν κάνει φουσκαλίστες, αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί, αφήνουμε να κρυώσει .

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

650 γρ. αλεύρι
 9γρ. ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά
1 αυγό
75 ml. λάδι
50 γρ . γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
350 ml. ζεστό γάλα
1, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
30 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της ζύμης
1 αυγό για επικάλυψη πριν το ψήσιμο
σουσαμι για το τέλος

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΌΛΙΣΜΑ:
νερό και αλεύρι ,λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ . ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, νωπή ή ξερή, την διαλύουμε και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το λάδι , το αλάτι και ζυμώνουνε για 5 λεπτά ,έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.
  • Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος , σκεπασμένη με μια σακούλα ,και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για 1 με 2 ώρες ..
  • Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας την αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας,και την κόβουμε σε 3 κομμάτια, 2 μέρη ίσα και το άλλο μικρότερο , ανοίγουμε με το ένα κομμάτι. σε φύλλο πάχους 2 εκατ και το κόβουμε σε σχήμα καρδιάς , ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι και μετά την κρύα γέμιση καλά απλωμένη . σκεπάζουμε και με το άλλο κομμάτι ζύμης . μας ..και το στολίζουμε με το τρίτο κομμάτι ζύμης που κρατήσαμε ..όπως φαίνεται στις φωτογραφίες .

 

 

Στο τέλος αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα ή νερό το ψωμάκι μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο μας πάντα