Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΕΝΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ




 ΖΥΜΗ:

700 γρ αλεύρι
25 γρ φρέσκια μαγιά  ή  φακελάκι μαγιά  ξερή 
2 αυγά  και  1 ασπράδι
100 g ζάχαρη
250 ml γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml λάδι ελιάς ή καλαμποκέλαιο 
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

1 βανίλια -ζάχαρη  με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγο μαχλέπι και λίγο κακουλέ

ένα αυγό για  το τέλος  με  γάλα διαλυμένο  ..
 σουσάμι και  μαυροκούκι  για  το τέλος

 ΚΡΕΜΑ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα ή  και γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
150-200 φιστίκια ή  φουντούκια ή καρύδια ή  αμύγδαλα τρυμμένα





  ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΖΥΜΗ:
  •  Σε  ένα μπολ  βάζουμε  τα  100 γραμμάρια αλεύρι,  προσθέτουμε και την μαγιά και την  διαλύουμε  με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  σε 100ml χλιαρό  γάλα  ανακατεύουμε και  αφήνουμε  λίγο να ανέβει  .
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά με την  υπόλοιπη  ζάχαρη ,το αλάτι  και την βανίλιες και τα ξύσματα  και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και το μαχλέπι και το κακουλέ .
  •   Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη γίνεται ελαστική  και μαλακή Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.{εγώ  τα  ζύμωσα  στον αρτοπαρασκευαστή  με την σειρά  που αναφέρω  πιο πάνω  }
  •   Μόλις η ζύμη φουσκώσει την αφήνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την κόβουμε 3 σε ίσα κομμάτια περίπου ο καθένα ,τα  δουλέυουμε  με τα χέρια  μας και τα κάνουμε στρογγυλά και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμα .
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι το ζύμαρι μας  και το απλώνουμε  λίγο με τον  πλάστη σε κύκλο και βάζουμε αρκετή κρέμα  σοκολάτας στη συνέχεια κλείνουμε  τις άκρες με τα  χέρια μας έτσι να σχηματίσουμε ένα ψωμάκi με γέμιση στη μέση, το ανοίγουμε  πάλι σε ένα  φύλλο στρόγγυλό πάχους 2-3 εκατ και διαμετρο 20-25 εκατ .
  • Στην  μέση  βάζουμε ένα καπάκι από ενα  μπολ 4-5 εκατ και κόβουμε στα  4  το φύλλο μας  μέχρι το καπάκι μας  ..και  ξανά στα  8 κομμάτια και  ξανά  στα  12 κομματια ..όπως στην πίτσα !
  •  Στη  συνέχεια  περιστρέφουμε τα  κομμάτα προς τα επάνω 'οπως  φαίνετε στην φωτογραφία μου πιο κάτω .
  •  Στη συνέχεια αφήνουμε να φουσκώσει για  30-40 λεπτά και μετά  πασπαλίζουμε σουσάμι μονο το κεντρο του λουλουδιού μας και τα  πέταλα  του λουλουδιού μας με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για  30-40 λεπτά ανάλογα  το φούρνο μας  να  παρει ένα ωραίο χρώμα  το λουλούδι  μας
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και  κόβουμε την σοκολάτα κομμάτια  και την  ρίχνουμε μέσα  να λειώσει μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς μέσα ,το μέιγμα της σοκολάτας δεν πρέπει  να είναι  πολύ ρευστό και  την αφήνουμε καμια ωρίτσα στο ψυγείο  



  



ΠΗΓΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: