ΥΛΙΚΑ:
100 γρ βούτυρο
80 γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
500 -600 γρ κεράσια καθαρισμένα απο τα κουκούτσια
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδάλο σε πουδρα
1 βανίλια
Για το τέλος
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αμύγδαλα φιλέ για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
500 -600 γρ κεράσια καθαρισμένα απο τα κουκούτσια
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδάλο σε πουδρα
1 βανίλια
Για το τέλος
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αμύγδαλα φιλέ για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκόυτσια τους. Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ . Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα κεράσια και τις προτιμήσεις σας
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει το κόυρ . Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθάτουμε και την πούδρα αμυγδάλου και την βανίλια .Αφήνουμε το να κρυώσει.
- Ανάκατευουμε το βούτυρο με ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και το αλεύρι ομογενοποιηθεί το ζυμάρακι μας. Φτίαχνουμε μια ωραια ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο καλυμένη με ζελατίνη ή μέσα σε σακούλακι τροφίμων για τουλάχιστον 1 ώρα το λιγότερο . Εγώ την πρωτη φορά που την εφτιαξα την ξεχασα τουλαχιστον για 3 ώρες ..
- Βάζουμε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει εύπλαστη και πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε με τον πλαστη μας 25-28 εκατ. Βάζουμες το φύλλο της τάρτας μέχρι τη άκρες του ταψιού μας Προσθέτουμε την γέμιση πάνω από τη ζύμη.
- Ανοίγουμε και το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης σε φύλλο και κόβουμε λωρίδες από τη ζύμης για να κάνουμε ένα πλέγμα που θα τοποθετήσουμε πανω στην τάρτα μας Βουρτσίζουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με το γάλα.
Αλείφουμε με κρόκο και το γάλα μας όλη την ταρτα
Σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει όμοιομορφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου