Κυριακή 10 Μαΐου 2015

CHERRY PIE - ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ







ΥΛΙΚΑ:
100 γρ βούτυρο  
 80 γρ  ζάχαρη άχνη
300 γρ  αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας νερό  
1 αυγό
1  βανίλια 
1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση: 
 500 -600  γρ    κεράσια   καθαρισμένα απο  τα  κουκούτσια
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κόρν  φλάουρ
1   κουταλάκι του γλυκού αμυγδάλο  σε   πουδρα
1  βανίλια

Για το  τέλος

1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αμύγδαλα   φιλέ  για το  τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Πλένουμε   τα κεράσια και αφαιρούμε  τα  κουκόυτσια τους. Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το κόρν  φλάουρ . Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα κεράσια και τις προτιμήσεις σας
  • Σιγοβράζουμε   σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει το  κόυρ . Κατεβάζουμε   απο  την  φωτιά  και προσθάτουμε και την πούδρα  αμυγδάλου   και την βανίλια  .Αφήνουμε  το να κρυώσει. 
  • Ανάκατευουμε  το βούτυρο με ζάχαρη άχνη μέχρι να  γίνει κρεμώδες.   Προσθέτουμε   το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε  νερό και το  αλεύρι    ομογενοποιηθεί το ζυμάρακι  μας.      Φτίαχνουμε   μια    ωραια  ζύμη  και  την  αφήνουμε   στο  ψυγείο   καλυμένη  με    ζελατίνη ή   μέσα σε σακούλακι  τροφίμων  για τουλάχιστον 1  ώρα  το λιγότερο  . Εγώ την πρωτη φορά  που την εφτιαξα  την ξεχασα  τουλαχιστον  για  3  ώρες ..  
  • Βάζουμε τη ζύμη σε  επιφάνεια εργασίας ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει εύπλαστη και  πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε  με  τον  πλαστη  μας 25-28 εκατ.  Βάζουμες  το φύλλο της τάρτας μέχρι τη άκρες   του  ταψιού μας    Προσθέτουμε  την  γέμιση πάνω από τη ζύμη.
 
  • Ανοίγουμε  και το  υπόλοιπο  κομμάτι  ζύμης  σε  φύλλο  και  κόβουμε  λωρίδες από τη ζύμης για να κάνουμε ένα πλέγμα που θα τοποθετήσουμε  πανω στην   τάρτα  μας  Βουρτσίζουμε  με χτυπημένο κρόκο αυγού με το γάλα.
"Έγώ αυτή  την  φορά  έκανα  4  φύλλαράκια  με  ένα  λουλουδάκι "
Αλείφουμε με κρόκο  και το  γάλα  μας  όλη την ταρτα
Σε προθερμασμένο  φούρνο  σε μέτρια φωτιά  180  βαθμούς  μέχρι να ροδίσει   όμοιομορφα.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: