ΥΛΙΚΑ:
1000-1250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανάλογα το μέγεθος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε)
1φακελάκι μαγιά ξερή ή 25 γρ νωπή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
70 ml λάδι
30γρ ταχίνι
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
2 κουταλίες της σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελιές, μαύρες ή πράσινες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
σουσάμι για το τέλος
λίγο λάδι για να το λάδομα των φύλλων
λίγο γάλα για το τέλος
Το δικό μου ποτήρι είναι 250 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
70 ml λάδι
30γρ ταχίνι
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
2 κουταλίες της σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελιές, μαύρες ή πράσινες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
σουσάμι για το τέλος
λίγο λάδι για να το λάδομα των φύλλων
λίγο γάλα για το τέλος
Το δικό μου ποτήρι είναι 250 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το βάζουμε σε μπόλ μαζί με το αλάτι .Σε ένα μπόλ διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη .
- Προσθέτουμε στο μπολ με την μαγιά και το χλιαρό γάλα,το ταχίνι και το λάδι και το γάλα, το αλεύρι λίγο -λίγο και ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε με τις γριθίες μας Συνεχίζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να αποκτήσουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη. Εγώ τα έβαλα όλα στον αρτοπαρασκευάστή .
- Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη την ζύμη μακριά από κρύα ρεύματα .
- Αφού φουσκώσει την απλώνουμε σε αλευρένο πάγκο εργασίας και την μοιράζω στα 2 κομμάταια και με τον χοντρό πλάστη ανοίγουμε φυλλο 36χ36 εκατ και το κόβω σε 6 λωρίδες και της λαδώνω και της μεταφέρω την μια πάνω στην άλλη αφού της πρώτα της πασπαλίσω με ελιές,και με την ρίγανη .
- Κόβω σε 6 κομμάτια και τα μεταφέρω σε λαδωμένες ή με λαδόκολλα μακρόστενες φόρμες του κέικ.
- Αφήνω να φουσκώσουν για κανα 40 λεπτο και τα παιρνάω με ένα πινέλο με γάλα .
- Πασπαλίζω και τα δύο ψωμιά με σουσάμι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς , ανάλογα το φούρνο μας . Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και συνεχίζω το ψήσιμο για 30΄ακόμη στους 140 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου