Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΤΣΑΝΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ ..

 
 Έφτιαξα σήμερα  2  υπέροχααα  πιάτα  με  μια  υπέροχη   ζύμη για  αφράτα  και  πολύ νόστιμα   σαντουιτσάκια   με κεφίρ ...  ένα  πρωινό  με  γλυκεία γεύση  και  ένα  βραδινό με  αρμυρή  γεύση .
ΓΕΜΙΣΤΕΣ  ΜΕΡΕΝΤΟΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΑΝΑΝΟΦΡΑΟΥΛΟΚΑΡΥΔΟΦΩΛΙΈΣ   έτσι  τις  ονομάσανε ` τα  κοριτσάκια  μου όταν  τις  είδαν  ..και εγώ  κράτησα  το  όνομα  και  καμάρωσα  η μάνα  ...
Πάμε  να τις  φτιάξουμε  λοιπόν :





ΥΛΙΚΑ :
4 ψωμάκια -τσαντάκια  
4  κουταλιές   σούπας  γεμάτες   μερέντα 
100 γρ  σταγόνες   σοκολάτας
100 γρ  καρύδια  τριμμένα  ή  φουντούκια
2 μπανάνες   κομμένες  σε  φέτες
4  φράουλες κομμένες  σε  φέτες
και λίγο  βούτυρο για  να  αλείψουμε   της  φωλιές  από  πάνω  πριν  τις  ψήσουμε   στην   τοστιέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανοίγουμε  το ψωμάκι   και  αλείφουμε  με   κουταλιά  μερέντα  , βάζουμε  5-6  φέτες    μπανάνα   , λίγο  τριμμένο καρύδι .
Κλείνουμε   το ψωμάκι  μας  και  βάζουμε  πάνω ένα  κομμάτι  βούτυρο  και  βάζουμε   σε  αναμμένη  τοστιέρα  να  ψηθεί  για  2-3  λεπτά


Πάμε  να  ετοιμάσουμε  και τις  ΑΡΜΥΡΕΣ   ..  οι  μικρές  μου  τις  ονόμασαν :

ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΜΑΤΟΤΖΑΤΖΙΚΟΚΟΤΟΣΟΥΒΛΑΚΟΦΩΛΙΕΣ .........   πλάκα  δεν  έχει.....

 


ΥΛΙΚΑ: 
4 ψωμάκια -τσαντάκια  
6-8   σουβλάκια  κοτόπουλο  αρκετά  μεγάλα  φτιαγμένα  από το  χασάπη .ή και από  τα δικά μας  χέρια 
1 κουταλιά  μουστάρδα
λίγο   δεντρολίβανο  
πιπέρι
αλάτι
λίγη  γλυκιά  πάπρικα 
ρίγανη
1 κουταλιά  λάδι λαδόκολλα
- 4 κουταλιές γεμάτες  σούπας τζατζίκι σπιτικό
- 4 φύλλα ψιλοκομμένο μαρούλι  με  λίγο   αλάτι και  λίγο βαλσάμικο  ξύδι
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη  σε  λεπτές  φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Κόβω  ένα  μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και  βάζω  μέσα  τα   σουβλάκια  και ρίχνω και  τα  παραπάνω υλικά  .. τα   τυλίγω  σε  σχήμα  καραμέλας και  μετά  μέσα  σε  ένα μεγάλο  πυρέξ      και τα βάζω στο  ψυγείο  για  μια  -δύο   ώρες  να  δέσουν  τα  αρώματα  με  το  κοτόπουλο  .
  • Τα βγάζω  από το  ψυγείο  και  τα  βάζω σε προθερμασμένο  φούρνο και  ψήνω  για  20  λεπτά   στους   200  βαθμούς , ανοίγω  λίγο  την λαδόκολλα  να  πάρουν και λίγο  χρώμα  τα  σουβλάκια  μου  για άλλα  4-5  λεπτά.. θέλουμε  να κρατηθούν  ζουμερά  και  να μην  στεγνώσουν .
  • Ψήνουμε   σε  ζεστή  τοστιέρα 2-3  λεπτά   τα  ψωμάκια  μας   Ανοίγουμε  και  απλώνουμε στη βάση κάθε φωλιάς, από μια κουταλιά τζατζίκι και βάζουμε το κρέας από τα  2 σουβλάκια.Καλύπτουμε με τη φρέσκια ντομάτα σε φέτες, το ψιλοκομμένο μαρούλι και πασπαλίζουμε με λίγο   γλυκιά  πάπρικα
  • Κλείνουμε και απολαμβάνουμε  τα  υπέροχα σπιτικά σουβλάκια μέσα  στις υπέροχες και υγιεινές φωλιές .

1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι πιπέρι και από εκεί και μετά ότι μπαχαρικό μας αρέσει,εγώ έβαλα μπούκοβο, γλυκό και καυτερό, ρίγανη και δεντρολίβανο,  έκανα ένα ανακάτεμα και τα έβαλα σε λαδόκολλα. - See more at: http://zzcook.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF?updated-max=2013-12-23T16%3A49%3A00%2B02%3A00&max-results=20&start=13&by-date=false#sthash.arXdRzAg.dpuf
1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι πιπέρι και από εκεί και μετά ότι μπαχαρικό μας αρέσει,εγώ έβαλα μπούκοβο, γλυκό και καυτερό, ρίγανη και δεντρολίβανο,  έκανα ένα ανακάτεμα και τα έβαλα σε λαδόκολλα. - See more at: http://zzcook.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF?updated-max=2013-12-23T16%3A49%3A00%2B02%3A00&max-results=20&start=13&by-date=false#sthash.arXdRzAg.dpuf
1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι πιπέρι και από εκεί και μετά ότι μπαχαρικό μας αρέσει,εγώ έβαλα μπούκοβο, γλυκό και καυτερό, ρίγανη και δεντρολίβανο,  έκανα ένα ανακάτεμα και τα έβαλα σε λαδόκολλα. - See more at: http://zzcook.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF?updated-max=2013-12-23T16%3A49%3A00%2B02%3A00&max-results=20&start=13&by-date=false#sthash.arXdRzAg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: