Γεμιστά κρέμα και σοκολάτα |
ΥΛΙΚΑ :
550-600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια (ανάλογα το αλεύρι μας πάντα, κάθε αλεύρι έχει διαφορετική συμπεριφορά )
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
150 γραμμάρια γιαούρτι
150 ml γάλα χλιαρό
120 γραμμάρια ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
70 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο κακουλέ
1 κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό ή γάλα
λιγο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος και κρέμαζαχαροπλαστικής- πατισερί για το γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
550-600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια (ανάλογα το αλεύρι μας πάντα, κάθε αλεύρι έχει διαφορετική συμπεριφορά )
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
150 γραμμάρια γιαούρτι
150 ml γάλα χλιαρό
120 γραμμάρια ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
70 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο κακουλέ
1 κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό ή γάλα
λιγο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος και κρέμαζαχαροπλαστικής- πατισερί για το γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζουμε το κοσκινισμένο 2 φορές αλεύρι σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα,το γιαούρτι,τη ζάχαρη,το αλάτι μας και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ελαφρά λιωμένο να μοιάζει σαν κρέμα .
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπα υλικά μας ζυμώνουμε τη ζύμη μας για 15 λεπτά ώσπου να έχουμε μια μαλακιά,ελαστική και αφράτη ζύμη που κολλάει λίγο στα χέρια μας .(εγώ την έβαλα στον αρτοπαρασκευαστη σε πρόγραμμα για ζύμωμα )
- Αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 3-4 ώρες,σκεπασμένη με σελοφάν και με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα( εγώ την βάζω σε ζεστό φούρνο 50 βαθμούς ),ωστόσο,όταν αυξηθεί δίνουμε μορφή στο ζυμαράκι μας αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη ..
- Αφήνουμε το σχηματισμένο πλέον ζυμαράκι μας, πάλι να αυξηθεί σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα για 30 λεπτά .
- Αλείφουμε την ζύμη μας με ένα διαλυμένο κρόκο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100-120 γρ ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλαουρ
- 2 αυγά ολόκληρα μικρά
- 20 γρ. βούτυρο
- 1-2 βανίλιες-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
- Βάζουμε το κόρν φλάουρ την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.