Για το φύλλο:
- 1 κεσέδεκι γιαούρτι προβειο ή και στραγγιστό αγελαδος (250 γρ )
- 1κεσεδάκι λάδι ελιάς (250 ml)
- 500-600 γρ (και λίγο παραπάνω) αλεύρι για όλες της χρήσεις και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτάκι του γλυκού αλάτι ανάλογα τα τυριά
- (εγώ βάζω και το ασπράδι απο το αβγό που έχουμε πιο κάτω για το άλειμα πριν το ψήσιμο )
- Διάφορα τριμμένα τυριά(φετα -γκούντα -κεφαλογραβιέρα ανθότυρο ) οτι θέλετε κατά βούληση .
- 2-3 κουταλιλες γιαούρτι
- 1 αυγό με λίγο γάλα για το τελος
- λίγο πιπέρι
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση.
- Παίρνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
- Τοποθετούμε μία κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με την βοήθεια του πιρουνιού
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί .
- Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα τυποπιτάκια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτα αναλογα το φουρνο μας ..