ΥΛΙΚΑ:
200 ml νερό χλιαρό
150 ml γάλα χλιαρό (εγώ έβαλα κεφίρ 100 ml σε θερμοκρασία δωματίου και 50 ml γάλα )
1 αυγό μέτριο (το δικό μου ήταν μεγάλο )
30 ml ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη καστανή και 30 γρ ιμβερτοζάχαρη ή 80-90 γρ ζάχαρη
8 γρ αλάτι
25 γρ μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
650-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανάλογα το αλεύρι και το μέγεθος του αυγού
20 γρ ταχίνι
1κουταλιά της σούπας ξύδι
Σουσάμι και πετιμέζι ή ζαχαρόνερο για το τέλος
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
Σουσάμι και πετιμέζι ή ζαχαρόνερο για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το λάδι ,το ταχίνι,το ξύδι, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη μας. Αφήνουμε σκεπασμένη για 30-40 λεπτά.
- Εγώ την ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή και εκεί την αφήσα να φουσκώσει.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ζύμη μας των 80 -100 γρ ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε τα κουλουράκια μας και σχηματίζουμε τα στρογγυλά κουλούρια μας,τα βουτάμε σε νερό με πετιμέζι ή λίγη ζάχαρη, και μετά σε σουσάμι.
- Αφηνουμε για 40 -45 λεπτά περίπου να φουσκώσουν .
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε στο φούρνο ένα μικρό πυρέξ ταψάκι με νερό κάτω από το ταψί μας, αυτό θα βοηθήσει να γίνουν τραγανά και μαλακά μαζί .
- Μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυράκια , σταφίδες ,σταγόνες σοκολάτας .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.