Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΙΜΒΕΡΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ




Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει στο μπλοκ μου με τα  ζυμαράκια αυτό το υπέροχο  υλικό που δίνει  ελαστικότητα και  την πιο αφράτη υφή στις ζύμες μου 
Είναι ένα πολύ γνωστό γλυκαντικό μεταξύ των σεφ ζαχαροπλαστικης .Εμποδιζειη επιβραδύνει την κρυστάλλωση σε παγωτά,γλασο,ganache,,Φοντάνα και αλλα .
Βοηθαει επίσης στη διατήρηση των φρέσκων αρτοπαρασκευασματων για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είναι αρκετά απλό να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, με ζάχαρη, νερό και οξύ (κίτρινο οξύ ή χυμό λεμονιού)
Χρειαζόμαστε επίσης ένα καθαρο πινέλο ζαχαροπλαστικής για να καθαρίζουμε τα τυχοματα τις κατσαρόλας με νερό για αφαιρέσουμε τους τυχόν κρυστάλλους, ένα θερμόμετρο για την κουζίνα θα μας βοηθήσει για την σωστή μέτρηση της θερμοκρασίας του σιρόπιου .


ΥΛΙΚΑ:

500 γρ ζάχαρη
200 ml  νερό
1 κουταλάκι  γλυκού χυμό λεμόνι
Πηγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας.Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 για τις κουζίνες που είναι το μάτι από 1-3 και για τις κουζίνες από το 1-9 στο 6.Φέρνουμε το σιρόπι μας σε θέση βρασμού. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη..μετά δεν ανακατεύουμε πάλι . Και με ενα πινέλο καθαρίζουμε τα τυχοματα της κατσαρόλας, από τυχόν κρυστάλλους, γιατί αν μείνουν μόλις θα το αποθηκευσουμε θα μαςζαχαρώσει αμέσως.. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, κατεβάζουμε στο 1 .
  • Βράζουμε για 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, με ένα πινελάκι βουτηγμένο στο νερό ,καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους από τους κόκκους ζάχαρης που σίγουρα έχουν κολλήσει. 
  • Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο αφού κρυώσει που πιο  πριν  έχουμε  αποστειρώσει και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για 6 μήνες
  •  Το χρησιμοποιούμε σε τσουρέκια, ζύμες  brioche, ψωμi, ψωμάκια, κέικ ,παγωτά.
  • Η αναλογία είναι 1 προς 3. Δηλαδή..όταν η συνταγή μας ζητάει 180 γρ ζάχαρη, βάζουμε 120 γρ και 60 ιμβερτοζάχαρη.
  •   Η ζάχαρη αυτή έχει την ιδιότητα, να δίνει στα γλυκά μας και στις ζύμες μας..ελαστικότητα στις ζύμες,υγρασία στα κέικ και στα παγωτά να μην κρυσταλλώνουν.Αφαιρούμε από την ποσοτητα της  ζάχαρης  5-10 %και αντικαθιστούμε με ιμβερτοζάχαρη  στα κέικ και στα παγωτά 


Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ









Μια ακόμα συνταγή  με  το αγαπημένο μου αλεύρι που πολύ συχνά βάζω στην κουζίνα μου.Την προηγούμενη φορά φτιάξαμε ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ υπέροχα  αφράτα  ψωμάκια.Αυτή την φορά όμως άλλαξα  συνταγή  και  έκανα  ένα  εύκολο  προζύμι με  αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  αλλά  και με  ολικής  άλεσης . Πάμε  στην κουζίνα μου να το  φτιάξουμε 
  
ΥΛΙΚΑ :
ΠΡΟΖΥΜΙ :
 1-1/2 φλιτζάνια αλεύρι  για όλες τις χρήσης
 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης 
1-1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό  
1/2 κουταλάκι  του γλυκού ξερή μαγιά 
ΚΥΡΙΑ  ΖΥΜΗ:
Το παραπάνω  προζύμι 
3/4  φλιτζάνι ζεστό νερό 
1 και 3/4 φλιτζάνι  αλεύρι  ολικής άλεσης 
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη  ή μια  κουταλιά ιμβερτοζάχαρη 
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή 
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2  περίπου  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσης 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΠΡΟΖΥΜΙ :
.Διαλύουμε σε ένα μπολ αναμίξεως με καπάκι τη μαγιά με το 1-1/2 φλιτζάνι χλιαρό  νερό ,και  προσθέτουμε το 1-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσης,3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης και ανακατεύουμε καλά με μιά μαρίζ να αναμειχθούν καλά τα υλικά.Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί όλη την διάρκεια της νύχτας στο πάγκο της  κουζίνας μας  
 ΚΥΡΙΑ  ΖΥΜΗ:
  1.  Βάζουμε στο κάδο του τα 3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό,το 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή ,1 και 3/4 φλιτζάνι  αλεύρι  ολικής άλεσης στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι ,το 1 κουταλάκι μαγιά ξερή  τα 1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι λίγο -λίγο και  αφήνουμε για  το τέλος το 1 φλιτζάνι, βάζουμε  τον αρτοπαρασκευστή  σε πρόγραμμα  ζυμώματα τος και  προσθέτουμε και  το  προσθέτουμε και  το  αλάτι και το υπόλοιπο  αλεύρι  και έχουμε μια πολύ αφράτη και μαλακιά  και  απαλή ζύμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια  μας . 
  2.  Στον αρτοπαρασκευαστή μου το  πρόγραμμα  για  ζύμωμα  διαρκεί 15 λεπτά και βάζουμε  την ζύμη μας σε μπολ με λίγο λαδάκι να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της σε ζεστό  μέρος  
  3.  Αν το ζυμώσουμε με  τα χέρια  μας η διαδικασία είναι η εξής: Ετοιμάζουμε το προζυμάκι όπως γράφω πιο πάνω από το  βράδυ τις  προηγούμενης  μέρας ,και την επόμενη μέρα  σε  ένα  μπολ  βάζουμε  τα  υλικά με την σειρά  που γράφω πιο πάνω και ζυμώνουμε  όσο  πιο  πολύ  ώρα  μπορούμε και αντέχουν φυσικά  τα χεράκια μας και έχουμε μια πολύ αφράτη και μαλακιά  και  απαλή ζύμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια  μας . 
  4. Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ  να  ξεκουραστεί σε  ζεστό περιβάλουν για  1 ώρα περίπου Μόλις διπλασιαστεί βγάζουμε την ζύμη σε  καθαρό πάγκο εργασίας  και  τις  δίνουμε  το σχήμα της  μπάλας  και την αφήνουμε σκεπασμένη άλλα  15 λεπτά .
  5. Σε αλευρωμένη  επιφάνεια  και  με τον πλάστη  ένα ορθογώνιο φύλλο ανοίγουμε  φύλλο  πάχους 1-2 εκατ και  κόβουμε  με  ρολό κοπής τις πίτσας  κομμάτια ορθογώνια 
  6. Τα αφήνουμε να  ξεκουραστούν  σε  ζεστό περιβάλλον σκεπασμένα και  ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο  για  12-15  λεπτά στους  180 βαθμούς . Αφού  μισοψηθούν στα  10 λεπτά   τα  περνάμε  με λαδάκι  αραιωμένο με  νερό  και τα  βάζουμε  ξανά στο φούρνο   μέχρι να  ψηθούν  εντελώς
Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΑΦΡΑΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ








Αφράτα  ντονατσ εύκολα και γρήγορα με υπέροχη γεύση και άρωμα από λεμόνι .Σερβιρισμένα με γλυκό βύσσινο  που έφτιαξα το καλοκαίρι(το παράβρασα το ξέχασα και  έγινε σαν μαρμελάδα ,και  βρήκα  ευκαιρία  να  το  καταναλώσουμε  ) και  μερέντα  ...τέλειος συνδιασμός   

ΥΛΙΚΑ:
25γρ φρέσκια μαγιά  ή 7-9 γρ ξηρή μαγιά 
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
50 ml χλιαρό νερό    
400-430γρ. αλεύρι για  τσουρέκια  
1/4 κουταλιού του γλυκό αλάτι 
1 φακελάκι βανίλια- ζάχαρη με  άρωμα  λεμόνι ή πορτοκάλι
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο 
2 αυγά μέτρια 
160 ml γάλα (εγώ έβαλα το αγαπημένο μου  κεφιρ 100 γρ και το υπόλοιπο γάλα )
Λάδι για το τηγάνισμα 
ζάχαρη-άχνη για το πασπάλισμα 
και μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή μερέντα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευστή όπως πάντα τον εμπιστεύομαι απόλυτα για το ζύμωμα πολύ περισσότερο από  τα χεράκια μου. 
  • .Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και μια κουταλιά ζάχαρη,αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά. 
  • Βάζουμε στο κάδο του αρτοπαρασκευαστή το γάλα,τη ζάχαρη,την φουσκωμένη μαγιά,στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά σε  θερμοκρασία δωματίου, το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο και αφήνουμε για το τέλος το 1 φλιτζάνι, βάζουμε τον αρτοπαρασκευστή σε πρόγραμμα ζυμώματος και προσθέτουμε και το βούτυρο,στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και έχουμε μια πολύ αφράτη και μαλακιά και απαλή ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας . 
  •  Στον αρτοπαρασκευαστή μου το πρόγραμμα για ζύμωμα διαρκεί 15 λεπτά εγώ  το ζύμωσα  δύο φορές σύνολο 30 λεπτά . 
  •  Αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό  νερό και την ζάχαρη,αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά,το γάλα και ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε και στο τέλος το λάδι και ζυμώνουμε όσο πιο πολύ ώρα  μπορούμε και αντέχουν φυσικά τα χεράκια μας .
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί  για 1 σχεδόν ώρα σε ζεστό  μέρος ή σε φούρνο που τον έχουμε ανάψει στους 40  βαθμούς για 15 λεπτά και τον έχουμε σβήσει 
  • Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τον μοιράζουμε σε 12-14 κομμάτια των 50 -60 γρ και τα  δίνουμε σχήμα μπάλας .
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά
  •  Τέλος πατάμε με τα δάχτυλά μας και κάνουμε μια τρυπά στη μέση και τηγανίζουμε σε λάδι καυτό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά την κάθε  πλευρά ,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί να απορροφήσει τα περιττά λάδια 
  •   Σερβίρουμε τα ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας,μερέντα,ακόμα και τυράκι κίτρινο και ζαμπόν γαλοπούλας 




Την ιδέα για  το σχέδιο  την πήρα από  εδώ  και εδώ
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ







Ένα  γιαούρτι που έληγε και  μια  μερέντα  που έπρεπε να  την τελειώσουμε για  να  χρησιμοποιήσουμε το  κουτί  στα καλλιτεχνικά του σχολείου έγινε η αιτία να μπω ξανά στην κουζίνα  μου και  φτίαξουμε πάλι ζυμαράκια .. Μια ζύμη που έγινε  υπέροχα  αφράτα  ψωμάκια γεμιστά  με  μερέντα. να  φαγωθούν   στο σχολείο..με  τρία διαφορετικά σχέδια    

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι (έβαλα μισό ελιάς και μισό καλαμποκέλαιο )
  • 2 αυγά μέτρια 
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως και περισσότερο ανάλογα το αλεύρι μας 
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή των 7-9 γρ ή 50 γρ νωπή μαγιά 
  • πετιμέζι διαλυμένο με νερό ή μούστο για το τέλος 
  • κρόκο διαλυμένο με γάλα για το τέλος 
  • μερέντα ή μαρμελάδα ή τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


  • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευστή όπως πάντα τον   εμπιστεύομαι απόλυτα για το ζύμωμα πολύ περισσότερο από  τα χεράκια μου. 
  • .Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό  νερό,αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργήσει η  μαγιά. 
  • Βάζουμε στο κάδο του αρτοπαρασκευαστή το γάλα,το γιαούρτι,τη ζάχαρη,την φουσκωμένη μαγιά,στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά (1 ασπράδι και 1 ολόκληρο αυγό)σε  θερμοκρασία δωματίου, το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο και αφήνουμε για το τέλος το 1 φλιτζάνι, βάζουμε τον αρτοπαρασκευστή σε πρόγραμμα ζυμώματος και προσθέτουμε και το λάδι,στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και έχουμε μια πολύ αφράτη και μαλακιά και απαλή ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας . 
  •  Στον αρτοπαρασκευαστή μου το πρόγραμμα για ζύμωμα διαρκεί 15 λεπτά και  το ζύμωσα  δύο φορές σύνολο 30 λεπτά . 
  •  Αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό  νερό,αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά,το γάλα και ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε και στο τέλος το λάδι και ζυμώνουμε όσο πιο πολύ ώρα  μπορούμε και αντέχουν φυσικά τα χεράκια μας .

  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί  για 1 σχεδόν ώρα σε ζεστό  μέρος ή σε φούρνο που τον έχουμε ανάψει στους 40 -50 βαθμούς για15 λεπτά και τον έχουμε σβήσει  ..
  • Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τον μοιράζουμε σε 16-18  κομμάτια των 80-100 γρ  
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 50-60 λεπτά). 
  •  Τέλος τα περνάμε με λίγο γάλα και τον κρόκο ή με το πετιμέζι και ρίχνουμε  σουσάμι αν θέλουμε 
  •  Ψήνουμε τα ψωμάκια  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμούς Κελσίου     ανάλογα το φούρνο μας για περίπου περίπου  15-18 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
  •   Σερβίρουμε τα ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας,μερέντα,ακόμα και τυράκι κίτρινο και ζαμπόν γαλοπούλας 










Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟ







Ήρθε επιτέλους η στιγμή να φτιάξουμε αυτά τα ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ..υπέροχα..μυρωδάτα,τα απολαμβάνουμε σε κάθε νηστεία στην οικογένεια  μου και όχι  μόνο τα τρώμε πάρα πολύ.
Την συνταγή την έχω στα χέρια μου από το 2012 από την φίλη στο fb
Maria Kopd
Την  φτιάχνω πολύ συχνά ,τα κοριτσάκια  μου τα  λατρεύουν . Μόνο  που  αυτή  φορά δεν είχα χυμό πορτοκαλιού να βάλω.
Είναι πέντανόστιμα  και μυρωδάτα  αξίζει  να τα δοκιμάσετε...
Δενστεναχωρήθηκα καθόλου,βρήκα με τι θα τον αντικαταστήσω .. έβαλα  χυμό σταφυλιών ..τον αγαπημένο μου μούστο και πετιμέζι ,ολόφρεσκο.
Φτιάξαμε και φέτος το κρασάκι μας , ετοίμασα μούστο και πετιμέζι όπως  κάθε χρόνο
Στη συνταγή η Μαρία τις ποσότητες τις μετράει  με ποτήρια νερού, εγώ τις μέτρησα  με  την  κούπα-δοσομετρητής και τα κουτάλια  που έχω πιο κάτω φωτογραφία

Η μεζούρα κούπα που μετράω τα υλικά  μου  είναι  250 γρ
ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο ή κούπες λάδι (μια καλαμποκέλαιο και μια  λάδι για πιο ελαφρά  )
1 ποτήρι νερού ζάχαρη  ή κούπα  ζάχαρη
1 ποτήρι νερού μούστο με πετιμέζι ή κούπα μούστο με πετιμέζι
 Χυμό από 1 πορτοκάλι που εκεί θα διαλύσουμε την σόδα  ή 1/4 κούπας κονιάκ
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα ή κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα ελαφρά
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σταφίδες
 σουσάμι για το τέλος

ΟΔΗΓΙΕΣ:
  • Βάζουμε σε μεγάλο μπολ την ζάχαρη το ελαιόλαδο ανακατεύουμε με το  σύρμα να  λιώσει η ζάχαρη,προσθέτουμε τον χυμό ή το κονιάκ αφού διαλύσουμε μέσα την σόδα, το μούστο με το πετιμέζι την κανέλα,το γαρύφαλλο,τα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα και τις σταφίδες ,ανακατεύουμε με το  σύρμα 
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι που μέσα έχουμε  προσθέσει το baking powder και το αλάτι και ζυμώνουμε να γίνει απαλή ζύμη που δεν κολλάει.
  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ωρίτσα σκεπασμένα με  μεμβράνη και πλάθουμε μικρά φραντζολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Τα βρέχουμε  με λίγο νεράκι και ρίχνουμε το σουσάμι  μας
  • Με μαχαίρι τα κόβουμε σε φετούλες σχεδόν μέχρι κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους 1/2 ώρα περίπου να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφού κρυώσουν  λίγο κόβουμε με μαχαίρι τις φετούλες και ξαναβάζομε στο ταψί όρθιες  ή πλάγια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα  βάζουμε  ξανά στο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου να γίνουν κριτσανιστά τα παξιμαδάκια μας ή 15-20 αν τα  θέλουμε πιο μαλακά  !
  •  Περιμένουμε να κρυώσουν και τα φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων. Αν δεν πάρουν υγρασία διατηρούνται πάνω από μήνα!



Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.