Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Ετοιμάζουμε την μια ημέρα  τα  ψωμάκια  μας  και την επόμενη  τα  ετοιμάζουμε γεμίζοντας  τα  με  υλικά  της αρεσκείας  μας .  .
Σερβίρτε τα  στην οικογένεια  σας ..σαν πρωινό,μεσημεριανό  ή και βραδυνό  .
Είναι  μια  υπέροχη   ιδέα για  παιδικό  πάρτυ .   




ΥΛΙΚΑ :
Ψωμάκια στρογγυλά για burger όποιο εσείς  θέλετε . Εγώ  σας έχω 2  υπέροχες  συνταγές από  ψωμάκια   εδώ   
 και   εδώ.
Τριμμένο τυρί
4 φέτες  γαλοπύλα  ή ότι  άλλο ζαμπόν θέλετε ακόμα και μπέικον
4 Αυγά
Μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι  και  λίγο μαιντανό
Αν   θέλουμε   μπορύμε να  ετοιμάσουμε  και αυτη  την γέμιση.εδώ   , ότι μας αρέσει ..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Ανοίγουμε  τα ψωμάκια, κόβοντας  τα  και   κάνοντας τ πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι. 
  2. Αφαιρούμε  την ψίχα από μέσα, με  ένα  κοφτερό μαχαίρι  κόβοντας  γύρω  -γύρο  το  περίγραμμα  του  ψωμίου μας.το  βγάζουμε  με  προσοχή  .... και καλή  μας  όρεξη με  μια  φέτα  γαλοπόυλα και  τυράκι ....
  3. Τοποθετούμε  μέσα  στο  αυλάκι  που κάναμε   λίγο τυράκι  και λίγο πάπρικα,  και  1 φέτα  γαλοπούλα   που την κόψαμε στην μέση  και καλύπτουμε όλο  το ψωμί  μας  ώστε  να μην ποτίσει  αυγό  το ψωμάκι μας που θα ρίξουμε  πιο μετά.
  4. Σπάμε  τώρα μέσα στο ψωμάκι, ένα αυγό. 
  5. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά. 
  6. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω τα ψωμάκια σας, κλείνούμε  τα καπάκια και τυλίγουμε με το  αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 -18    λεπτά  προσοχή  όμως πρέπει να έχουμε  το  νου μας  να μην μας  ψηθεί πολύ το αυγό ή μας   είναι  ακόμα  άψητο . Ο χρόνος  ψησίματος  θέλει λίγο προσοχή .
  8.  Βγάζουμε  από το  φούρνο  μας  και  ξετυλίγουμε   τα  ψωμάκια μας  από την  λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και  το  σερβίρουμε  αμέσως  . 
Την  ιδέα  την πήρα  από  εδώ 
και  πρόσθεσα  τα  υλικά  που μας αρέσουν .. εσείς  βάλτε  υλικά  της  δικής  σας αρεσκείας  









    Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

    ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ .





    Τα πιο απίστευτα αφράτα ψωμάκια  και  γίνονται αρκετά γρήγορα και μπορεί να τα   χρησιμοποιήσουμε για χάμπουργκερ,σαντουιτσάκια  για το πρωινό  των  παιδιών  μας  με αρμυρή  γέμιση  ή   με μαρμελάδα,ή μερέντα. για την παραλία και γενικά  για  όλες  τις  ώρες .
     Μετά από  την πρώτη  συνταγή   που  σας  παρουσίασα   εδώ χωρίς αυγά.
     Aυτή  την φορά μας ετοίμασα  αυτή  την συνταγή για  το  πρωινό μας στο σχολείο, και όχι  μόνο   τρώγονται  συνέχεια  και όλες  τις  ώρες .
     Διατηρούνται αφράτα  έως και 4 ημέρες, αν τα κρατήσουμε  σε μια κλειστά  πλαστική σακούλα ή αν θέλουμε τα  βάζουμε 2 -3 σε  κάθε  σακουλίτσα και τα  διατηρούμε στην κατάψυξη  για   περισσότερο χρόνο, και όταν τα χρειαστούμε τα  βγάζουμε  από  την κατάψυξη να έρθουν   σε  θερμοκρασία δωματίου και  τα  απολαμβάνουμε  όπως  μας  αρέσει .

    ΥΛΙΚΑ :

    • 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα (480  ml )
    • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
    • ¼ φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη  (50 γρ) 
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • 6 κουταλιές της σούπας  βούτυρο, μαλακό σαν κρέμα (.90 γρ )
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 6 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι (840 γρ )  ή 500 γρ  αλεύρι  για  τσουρέκια και 340γρ αλεύρι  για  όλες τις χρήσεις  
    • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο για  το τέλος 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον  αρτοπαρασκευστή  όπως πάντα  τον   εμπιστεύομαι απόλυτα  για  το  ζύμωμα   πολύ περισσότερο από  τα  χεράκια   μου. 
    • .Βάζουμε  στο  κάδο  του   το γάλα , τη ζάχαρη,  την  μαγιά στη συνέχεια προσθέτουμε   και  τα αυγά  σε  θερμοκρασία δωματίου ,   το  κοσκινισμένο αλεύρι  λίγο  λίγο  και  άφηνουμε    για  το τέλος   το  μισό φλιτζάνι  ,  βάζουμε  τον αρτοπαρασκευστή  σε   πρόγραμμα  ζυμώματα τος και   προσθέτουμε και  το  λιωμένο  κρεμώδες  βούτυρο  ..( εγώ  αυτή  την  φορά   δεν  είχα  όλη την ποσότητα  που  ζητούσε  η συνταγή  και  έβαλα   45 γρ βούτυρο  και   45  ml  λάδι   ελιάς ) προσθέτουμε και  το  αλάτι και το υπόλοιπο  αλεύρι  και έχουμε μια πολύ αφράτη και   μαλακιά  και  απαλή ζύμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια  μας . 
    •  Στον  αρτοπαρασκευαστή μου  το  πρόγραμμα  για  ζύμωμα  διαρκεί  15  λεπτά . και  το  ζύμωσα  δύο  φορές σύνολο 30 λεπτά . 
    •  Αν το  ζυμώσουμε με  τα χέρια  μας η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε  τη μαγιά με το  150ml γάλα, αφήνουμε  για  10 λεπτά  να  ενεργήσει  η  μαγιά  και  στην  συνέχεια  προσθέτουμε  τη ζάχαρη και  τα  αυγά ,  το υπόλοιπο  γάλα   και ανακατεύουμε και   σταδιακά προσθέτουμε το  κοσκινισμένο   αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε, και στο  τέλος  το  λιωμένο  βούτυρο ,και  ζυμώνουμε  όσο  πιο  πολύ  ώρα  μπορούμε και αντέχουν φυσικά  τα χεράκια μας .
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να   ξεκουραστεί  για  1 σχεδόν ώρα  σε   ζεστό   μέρος  ή   σε φούρνο  που τον  έχουμε ανάψει στους 40 -50  βαθμούς  για  15 λεπτά  και  τον έχουμε  σβήσει  ..


    •  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16-17 κομμάτια από περίπου  85 γραμμάρια το καθένα. Της   δίνουμε   σχήμα  με  τα   χέρια- παλάμες κουνώντας  την κυκλικά  πάνω  στον  πάγκο  της  κουζίνας ,  και τα βάζουμε σε ταψί   για  ψήσιμο μόνο με χαρτί ψησίματος

    • Τα αφήνουμε  να  ξεκουραστούν  μέχρι να διπλασιαστούν  σε όγκο (περίπου 50 -60  λεπτά). 
    •  Αν θέλουμε    για  το  τέλος   τα περνάμε  μέ  λίγο   γάλα   και  ρίχνουμε  σουσάμι   
    •  Ψήνουμε  τα ψωμάκια  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμους   κελσίου     ανάλογα  το  φούρνο μας   για περίπου περίπου  15-18    λεπτά,μέχρι να  ροδίσουν ελαφρά
    • Λιώνουμε  το  βούτυρο  και  αφού κρυώσει  τα  βουτσίζουμε  όσο  ακόμα  είναι   ζεστά  
    • Εγώ όπως  είπα   πιο  πάνω   δεν  είχα   την ποσότητα  βουτύρου  που   χρειάζεται  η συνταγή  και   έκανα   το εξής παρακάτω  κολπάκι .   

    • Αν θέλουμε όσο είναι ακόμα στο  φούρνο ετοιμάζουμε  σε  ένα  κατσαρολάκια  ένα  μέιγμα  με  ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε 150  ml κρύο νερό και να πάρει μια βράση,θα  γίνει σαν  ζελεδάκι  . Αφήνουμε να κρυώσει.  
    • Αμέσως μετά   μόλις βγάλουμε τα  ψωμάκια από το φούρνο με ένα πίνέλο βουρτσίζουμε  με  το μίγμα  κορν  φλάουρ  ελαφρώς ζεστό .










    Πηγή








    Και καλή μας όρεξη !

    Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

    ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ


    Αυτές  τις  μέρες με  την ζέστη  που έχει  στην πόλη μας,το μόνο που  έχω κέφι  να   ετοιμάσω στην κουζίνα  μας είναι  μόνο  δροσερό παγωτό .
    "Μαμά θέλουμε παγωτό.."καθε τοσο  οι μικρές βρίσκονται στον καταψύκτη ..  
     Αυτή  την  φορά φτιάξαμε το αγαπημένο μας  παγωτό με καραμελωμένα  φυστίκια  που  είχα  στο  ψυγείο  από μια αλλη φορά  που έφτιαξα μια τούρτα παγωτό  Τούρτα παγωτό
     Την ιδέα  για  τους  καραμελωμένους ξηρούς  καρπόυς την πήρα  απο την  φίλη   Άννα  Anna Petinareli  εκείνη καραμέλωσε αμύγδαλα ,εμείς φυστίκια  αιγίνης .





    ΥΛΙΚΑ:


    Για τα καραμελωμένα φιστίκια
    • 200 γρ.φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
    • 100 γρ.ζάχαρη κρυσταλίκηξ ή καστανή
    • 1 κουταλιά σούπας μέλι  

    •  
    Για το παγωτό
    • 200  ml.γάλα φρέσκο,πλήρες
    • 500  ml.φυτική  κρέμα  παγωμένη  ( Kre Torre)
    •  1/2  κουττί ζαχαρούχο  γάλα  (200ml)
    • 100-170  ml εβαπορέ  γάλα 
    • 2 κουταλιές  ιμβερτοζάχαρη  δείτε εδώ
    • 2 κουταλιές  γλυκού  κορν φλαουρ  που θα  το δυαλύσουμε σε  100 ml ζεστό  γάλα 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    Καραμέλα  φιστικιού:

    • Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φιστίκια στο φούρνο ή στα μικροκύματα,γιατί πρέπει να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα.Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.Όταν κάψει,ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώνει σιγά-σιγά και στην συνάχεια  το μέλι .Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα,προσθέτουμε τα ζεστά φιστίκια και  κατεβάζουμε από την φωτιά .
    • Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά,με όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις για να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά και πικρίσει η καραμέλα.Τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 2 ώρες.
    • Έπειτα σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ όπου τα πολτοποιούμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.

    Παγωτό:

    • Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη ( έχουμε  βάλει  για λίγη ώρα στην καταψυξη όλα τα υλικά) φυτική κρέμα για 5′-8' τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τέλος  το γάλα  και  το το  εβαπορέ γάλα και τέλος και  γάλα  με  το κόρν φλάουρ αφού έχει κρυώσει το μείγμα μας, θα πήξει σαν σαντυγί  ολο  το  μείγμα μας  .
    • Αδειάζουμε το μείγμα  του παγωτού σε μεταλικό μπόλ ή γυάλινο κλείνουμε με  καπάκι και το βάζουμε στην καταψύξη για  1 ώρα,βγάζουμε από την κατάψυξη   ξανά  και το  χτυπάμε με το μίξερ άλλο  ένα 3-5 λεπτό  το  κλέινουμε μετο καπάκι .
    • Συνεχίζουμε  να  χτυπάμε το παγωτό  4-5  ακόμα και το ξεχνάμε για 24 ώρες.Μπορουμε  να το κανουμε με πιο καλό αποτέλεσμα χωρίς κρύσταλα στο παγωτό μας .



    Σερβίρουμε  με  κομματια  καραμελωμένου  φιστικιού .
    Καλη  μας   όρεξη   ,ως  την  επομενη  συνταγή με  ζυμαράκι  να  περνάτε   όμορφα   !








    Και  καλή μας όρεξη !
    Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή με  ζυμαράκια  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

    Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

    ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ



                                               Σήμερα  φτιάξαμε πάλι σπιτικές  πιτούλες.
    Το μενού έιχε σνίτσελ χοιρινά  αυτή τη φορά στο φούρνο και ξέχασα να πάρω ψωμάκι,φυσικά και οι μικρές ήθελαν πάλι πιτούλες  .Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ  πολύ .... Αρτοπαρασκευαστής  στην πρίζα... προσθέτουμε τα υλικά μετρημένα και το κουμπί έτοιμο για ζύμωμα ,μέσα σε 15 λεπτά έτοιμο το ζυμαράκι ..αυτή  την φορά δεν εβαλα κεφίρ παρά μονάχα  χλιαρό νεράκι και λίγο ξυδάκι και αλεύρι σκληρό ή και για τσουρέκια  που είχε  ξεμείνει στο ντουλάπι από τα τσουρέκια μας   ....
    Δεν μπορούσε αυτή  η συνταγή με τα απλά  υλικά  να λείπει από το μπλόγκ μας  ..πάμε να τις  φτιάξουμε ..δεν πρόλαβα να  βγάλω  φωτογραφία  με την  πίτα  τυλιγμένη ..μια  διακοπή  ρεύματος με εβγάλε εκτός  προγράμματος την επόμενη  φορά θα  σας έχω φωτογραφία ...υπόσχομαι ..  ΚΑΙ   φυσικά  μετά  από   καιρό κατάφερα να σας   δέιξω  και   φωτογραφία  με  τυλίγμένες  τις πίτες  με  γυρο  και  'ολα  τα  υπόλοιπα ...


     

     

     



    ΥΛΙΚΑ:

    400 ml. ζεστό νερό
    και 1/2  φλιτζανιού  αλεύρι  για  ψωμί ή για  τσουρέκια   (560  γρ   ) ίσως  και  λίγο παραπάνω   
    1 κουταλιά της σούπας ξύδι
    4 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
    1 φακελάκι   ξερή μαγιά  7-9  γρ 
    λίγο  αλεύρι για  όλες τις  χρήσεις     για   το  άνοιγμα    

    Λαδάκι για  το  τηγάνι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

    • Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε όλα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τημαγιά και την  ζαχαρη και  το αλάτι. Προσθέτουμε   το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε  για 7-8 λεπτα μια μαλακιά που δεν κολλάει και  απαλή ζύμη σαν το αυτί μικρού παιδιού . (εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή για 15  λεπτά ),



    •   Στη συνέχεια αφήνουμε τη  ζύμη  να  ξεκουραστεί   και να ανέβει  για  45 λεπτά  με  1   ώρα.
     


    •   Οταν  πια  ξεκουραστεί  και  ανέβει  η ζύμη μας  κόβουμε κομμάτια ίσου μεγέθους την  ζύμη  περίπου  το  καθένα 100  γρ  και τα αφήνουνε  για κανά 20 λεπτο  να  ανέβουν  πάλι  σκεπασμένα .

     
    •  Aνοίγουμε  με  τον  πλάστη  της  πίτες  μας τις τρυπάμε λίγο  με το πιρούνι 
     

    • .Σε αντικοληιτικό  τηγάνι  με  μια  κουταλιά  του  γλυκού  λάδι  ή και χωρίς  λάδι  ψήνουμε  σε  σιγανή  φωτιά ..  (π.χ. αν η κουζινα έχει  1-9 στο 6-7 ) για 3-4  λεπτά και απο  της 2 πλευρές  Και  ετοιμες!!










    Διατηρούνται σε σακούλακια τροφίμων ή ζιπ λοκ στην κατάψυξη ..και  όταν  θέλουμε να τις απολαύσουμε  τιςβγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου και  όταν  ξεπαγώσουν  τελείως τις ζεσταίνουμε  στην  σχάρα ή στην τοστιέρα σε  χαμηλή  θερμοκρασία

    Και  καλή μας όρεξη !
    Ως την επόμενη φορά  που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!