Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΨΩΜΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΓΙΑ SANDWICH

Mετά  από  τόσες συνταγές  για ψωμάκι  για  σαντουιτσάκια  εδώ  που έχω δοκιμάσει  στην  κουζίνα  μου ....σήμερα  αποφάσισα  αυτή  την  συνταγή εδώ  να  την ξανακάνω  με  μερικές  αλλαγούλες  στο  είδος του  αλευριού και  να  προσθέσω  ένα  ακόμα  υλικό  που  αγαπάω να  χρησιμοποιώ  στις  ζύμες  μου.
Πάμε  να να τα ετοιμάσουμε  για  το  αυριανό  πρωινό των παιδιών  στο σχολείο τους   .... 










ΥΛΙΚΑ: 
  • 2  ½ φλιτζάνια αλεύρι  ολικής  (350γρ)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  (280 γρ )
  • 1 φακελάκι  μαγιά  ξερή   7 γρ
  • ¼ φλιτζάνι  νερό
  • 2 κουταλιές  ζάχαρη  καστανή ή  ιμβερτοζάχαρη  εδώ
  • 1 και  ½ κούπες γάλα  χλαρό
  • ½ φλιτζάνια λάδι  
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό και  1 κρόκο αυγού
  •  1 ασπράδι  αυγού  και 2 κουταλιές της σούπας νερό  καλά  χτυπημένο  ή  γάλα  σκέτο  περνάμε   από πάνω  τα  ψωμάκια
  • σουσάμι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Διαλύουμε  τη  μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με το  ¼  κούπας  νερό, το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το κρόκο του αυγού, το λάδι και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα  κάδο  του αρτοπαρασκεαυστή  ή στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τη μαγιά, στην συνέχεια  τα αλεύρια και το αλάτι και  ζυμώνουμε
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να έρθει  σε μια μπάλα. Εάν η ζύμη μας  είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε  και άλλο ¼ φλιτζάνι άσπρο αλεύρι. Συνήθως σε αυτό το σημείο πριν το κάνω άφησα τη ζύμη να καθίσει και να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε το αλεύρι σίτου για να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αν η ζύμη είναι ακόμα κολλώδες σε αυτό το σημείο προσθέτουμε   το επιπλέον αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε  να ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε  να αυξήσει τον όγκο της μέχρι να διπλασιαστεί.  Πατάμε με  την  γροθιά μας  προς τα κάτω τη ζύμη και αφήνουμε  πάλι την να αυξήσει και πάλι.
  • Μοιράζουμε  τη ζύμη είτε για ψωμάκια χάμπουργκερ  100 γρ  σχεδόν  12 τεμάχια . Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και τοποθετούμε  σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να  μέχρι να διπλασιαστούν
  • Βουρτσίζουμε  με  ένα  πινέλο  το κρόκο αυγού  διαλυμένο  με  2 κουταλιές  νερό   και πασπαλίζουμε με σουσάμι και  άλλους  σπόρους  της  αρεσκείας   μας .
  • Ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  βαθμούς180  βαθμούς  , περίπου για  20 λεπτά .



    Έτοιμα  .... είναι   πολύ  αφράτα μέσα. Είναι πολύ νόστιμα..


                                                 Καλή σας όρεξη!
     Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .      
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Μέρες τώρα ήθελα να κάνω το υπέροχο γαλακτομπούρεκο ρολά της φίλης  Ζάμπια που θα το βρούμε εδώ
Αποφάσισα να το φτιάξω σήμερα και αντί για ρολά φυσικά το έφτιαξα με τι άλλο  ...με το σχέδιο από τις αγαπημένες μου αχιβάδες ..όπως θα δείτε το Μπακλαβάς Αχιβάδες  και τα  Κολοκυθοπιτακια Αχιβάδες  και τα Αχιβάδες Τυροπιτάκια  
αγαπήμενες μαμαδίστικες συνταγές με το υπέροχο σχέδιο .
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν παρέα με όλα τα βήματα ένα -ένα ..







ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φύλλο κρούστας 
770 ml γάλα πλήρες    
110 γρ ζάχαρη 
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό 
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ 
3 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι
30γρ. βούτυρο για  την κρέμα
200  γρ βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

 630 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
1 φλούδα λεμονιού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΡΕΜΑ :
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλικαι το κόρν φλάουρ,και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια  μέχρι να πάρει μία βράση και να αρχίσει πήξει.
  • Χτυπάμε σε  ένα άλλο μπολ τα αυγά, την  ζάχαρη  και την βανίλια  τα προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να  πήξουν τα υλικά  να  γίνουν  κρέμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφού κρυώσει  λίγο , το ξύσμα  και το βούτυρο και ανακατεύουμε  να  λιώσει το βούτυρο να  μην πήξει πολύ  όμως ,θα  ψηθεί κιόλας με  τα φύλλα
  • Την κρέμα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας όμως τακτικά για να μην κάνει κρούστα.και την σκεπάζουμε  με μια διάφανη μεμβράνη να μην  πιάσει  κρούστα .

ΣΙΡΟΠΙ :
  • Βράζουμε το σιρόπι μας λίγο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8΄ακόμη, θέλουμε να δέσει  καλά για  να μην μαλακώσουν τα  φύλλα  μας  και να  μείνουν  τραγανά. 


  • Σύμφωνα  με  τις παραπάνω  φωτογραφίες  βουτυρώνουμε  με ένα  πινέλο καλά  το ολόκληρο φύλλο και  ετοιμάζουμε  τις αχιβάδες γαλατομπούρεκα και βάζουμε μια  γεμάτη κουταλιά  από την κρέμα  μας  που έχει κρυώσει,κλείνουμε   και  φυσικά  προσέχουμε να κλείσουμε καλά  την κρέμα να μην  χυθεί όσο θα  ψήνονται  και  τα  τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 28 εκατ,το ένα  δίπλα  στο άλ , με την ένωση  προς τα κάτω 
  • Μόλις τελειώσουμε  με  όλα  τα φύλλα ,τα  βουτυρώνουμε  ξανά όλα τα κομμάτια από πάνω  και  ενδιάμεσα  και το  ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς  να  πάρουν  ένα  χρυσοκίτρινο χρώμα
  • Βγάζουμε το ταψί από  το φούρνο  και τα  περιχύνουμε  με το κρύο  σιρόπι  μας , Αφήνουμε  να  κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι



 Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη  φορά  που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ



 
Πριν   καιρό  έφτιαξα  τα  αγαπημένα  μας   τρίγωνα  τυροπιτάκια   με  το   υπέροχο    φύλλο  εδώ   
 Κράτησα  3  μπαλάκια  από  την   ζύμη  και έφτιαξα   τα  υπέροχα  αυτά  τυροπιτάρια , την ιδέα  την βρήκα  στο ίντερνετ  είναι γεμάτο  από  τέτοια σχέδια α  . Η  κατασκευή  του  πολύ εύκολη   πιο  κάτω   θα βρείτε    φωτογραφίες  βήμα - βήμα    
Δεν   ξέρω για  σας  αλλά   εμείς   τα  λατρέψαμε και   κάθε   φορά που   ετοιμάσω  ζυμάρι για   πίτα   θα  κάνω  πάντα   δυο  δόσεις  ζυμαράκια  μια  για  πίτα και μια για αυτά  τα  τυροπιτάρια
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανοίγουμε  το  φύλλο  μας  λεπτό ,το  βρέχουμε  με  τυράκια, ανθότυρο , μανούρι -φέτα - κατίκι , το  κλείνουμε  σε  τετράγωνο  όπως  φαίνεται  στις φωτογραφίες  και  καίμε   λίγο  λάδι σε αντικολλητικό  τηγάνι  και  το  τηγανίζουμε και από τις  δυο μεριές σε  χαμηλή  φωτιά  .
Και  όταν  είναι  έτοιμο  το  βάζουμε  πάνω σε  χαρτί απορροφητικό.

 Και  καλή   μας όρεξη !
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΡΒΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ


 
 
 ΥΛΙΚΑ :
  • 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα 
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  •  1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 
  •  1 αυγό και  ένα κρόκο
  • 1 πακέτο φρέσκια  μαγιά 25 γρ  ή  1  φακελάκι  στιγμιαία μαγιά     7-9  γρ  
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (όχι πολύ γεμάτα) 
  •  1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο  μέλι 
  • Αλεύρι για  όλες  τις  χρήσεις   εγώ χρησιμοποίησα   5 και  1/2   φλιτζάνια αλεύρι περίπου ανάλογα  το  μέγεθος   των αυγών  μας .
ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ 
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νερού η γάλα 
  • 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή  ή σε ένα μπολ διαλύουμε  τη μαγιά στο ζεστό νερό με  την  ζάχαρη , και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ζεστό γάλα  και  το αυγό ,και τον κρόκο χτυπημένο .
  •  Συνεχίζουμε και σταδιακά προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλάτι, ζυμώνουμε  για  15 λεπτά έχοντας  μια  μαλακιά  και ελαφρά να  κολλάει στα  χέρια  μας  .
  • Την αφήνουμε να  ξεκουραστεί  και να διπλασιάσει τον όγκοτης ,σε  ζεστό  περιβάλλον.
  •  Μετά από μια ώρα, μεταφέρετε τη ζύμη σε  πάγκο εργασίας  με αλεύρι ,μοιράζουμε  την ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια  80-100 γρ το καθένα  . 
  • Πλάθουμε την  ζύμη με τα  χέρια μας και τις  δίνουμε  το σχήμα  που βλέπουμε στις  φωτογραφίες  ή όποιο  σχέδιο  θέλουμε  εμείς και  τα βάζουμε στο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους και  τα αφήνουμε  για  20 -30  λεπτά  να  φουσκώσουν σκεπασμένα  
 
  • Βουρτσίστε την επιφάνεια με ασπράδι καλά χτυπημένο με λίγο λίγο νερό και  λίγο αλάτι ή με λίγο λίγο γάλα , τα  χαράζουμε  με  κοφτερό μαχαίρι και πασπαλίζουμε με  λίγο σουσάμι .
  • Τα  ψήνουμε  σε  προθερμασμένο φούρνο  στους 190 -180  βαθμούς  ανάλογα  με  το  φούρνο μας ,για   20-30  λεπτά  μέχρι να πάρουν ένα  υπέροχο χρυσό χρώμα .








    Έτοιμα  .... είναι   πολύ  αφράτα μέσα.  
  • Είναι πολύ νόστιμα..
                                                                                                       Καλή σας όρεξη!
     Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
      
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές .

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΤΣΕΠΑΚΙΑ-ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡ


 


ΥΛΙΚΑ:






  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι κεφίρ  σε  θερμοκρασία δωματίου
  •  1/4  φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 
  •  1  αυγό   και  ένα κρόκο
  • 20 γρ  φρέσκια  μαγιά  ή  1φακελάκι  στιγμιαία μαγιά   7-9 γρ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (όχι πολύ γεμάτα) 
  •  1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
  • Αλεύρι για  όλες  τις  χρήσεις   εγώ χρησιμοποίησα   5 και  1/2   φλιτζάνια αλεύρι περίπου ανάλογα  το  μέγεθος  των αυγών  μας .
  • σκορδόλαδο (προαιρετικά ) ή  λάδι  για  το βουτύρωμα  τις    ζύμης 

  • 1  φλυτζάνι    αλεύρι    =140   γρ
    1  φλυτζάνι  για  υγρά :  νερό  ή   γάλα =240  ml
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ :
    • 1 ασπράδι αυγού  (εγώ  δεν είχα  να  βάλω  άλλο  αυγό  και  τα  πέρασα  μόνο  με  γάλα )
    • 2 κουταλάκια του γλυκού νερού η   γάλα 
    • 1 πρέζα αλάτι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Στον  κάδο  του αρτοπαρασκευαστή  ή σε   ένα μπολ διαλύουμε  τη μαγιά   στο  ζεστό νερό  με  το μέλι , και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι   και  το κεφίρ  σε  θερμοκρασία  δωματίου και  το αυγό ,και τον κρόκο  χτυπημένα.
    •  Συνεχίζουμε και σταδιακά προσθέτουμε   λίγο  λίγο  το αλεύρι με το αλάτι, ζυμώνουμε  για  15 λεπτά έχοντας  μια  μαλακιά ζύμη  και  ελαφρά   να  κολλάει  στα  χέρια  μας  .
    • Την αφήνουμε   να  ξεκουραστεί  και να   διπλασιάσει τον  όγκο  της ,σε  ζεστό  περιβάλλον.
    •  Μετά από μια ώρα, μεταφέρουμε τη ζύμη σε  πάγκο εργασίας  με αλεύρι , μοιράζουμε  την ζύμη  σε 12-14  ίσα κομμάτια  90-100 γρ το καθένα  .
    • Πλάθουμε  την  ζύμη με τα  χέρια μας και τις  δίνουμε  το σχήμα  που βλέπουμε   στις  φωτογραφίες ή όποιο  σχέδιο  θέλουμε  εμείς και  τα βάζουμε στο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ  τους 
     
    • Βουρτσίζουμε  την επιφάνεια με ασπράδι καλά χτυπημένο  με λίγο λίγο νερό και  λίγο αλάτι  ή με λίγο  λίγο    γάλα  και πασπαλίζουμε με  λίγο σουσάμι .
    • Και  σε  προθερμασμένο  φούρνο  τα  ψήνουμε  στους 200 βαθμούς  για  20-30   λεπτά   μέχρι  να πάρουν  ένα  ωραίο  χρυσό  χρώμα  
                                    Και  απολαύστε  τα    όποια   γεύση   εσείς θέλετε.. ,,, εμείς  όπως  βλέπετε  τα  δοκιμάσαμε   και  με  μερέντα  αλλά  και με  τυριά  -ντομάτα- μαρούλι....

     
                                                                                   ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ  ΤΑ .
    Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
      

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

    ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΧΙΒΑΔΕΣ


    Έχω  δοκιμάσει  ζύμες με  μαγιά  και  ζύμες  με  μπέικιν  πάουντερ  ,  για  σπιτικό   φύλλο  στην κολοκυθόπιτα ,αλλά  αυτή  η ζύμη  είναι  το κάτι άλλο  αφράτη , τραγανή ακόμα  και  την  τρίτη  μέρα  ,νόστιμη !! Δοκιμάστε  την  .. για  κάθε  είδος γλυκειάς  πίτας  .. γαλατόπιτα   κολοκυθόπιτα ...  μπουγάτσα  ακόμα  και  σε  φύλο για  σπιτικό  φύλλο για  μπακλαβά ,, 
    ΥΛΙΚΑ:

    1  κιλό  αλεύρι για όλες  τις χρήσεις  περίπου
    1 φλιτζάνι και 1/4  χλιαρό γάλα
    5 κουταλιές  τις  σούπας  γιαούρτι   γεμάτες
     2 αυγά
    120  ml  λάδι
    1 κουταλιά   της  σούπας  ξύδι
    1 κουταλάκι  του  γλυκού   αλάτι
    1 φακελάκι  μπέικιν  πάουντερ
     3/4 κουταλάκι  του γλυκού ζάχαρη
    αλεύρι  και  νισεστέ για το άνοιγμα  των φύλλων
    Λάδι   για  το  ράντισμα  των   φύλλων 


     Την  ιδέα  για το σχέδιο  την πήρα  από  εδώ



    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    •  Βάζουμε  στον κάδο  του αρτοπαρασκευαστή  ή αν το ζυμώσουμε  με τα χέρια  μας  σε ένα  μπολ το γάλα  το γιαούρτι , το αλάτι, τη ζάχαρη τα αυγά και το λάδι  και το ξύδι και ανακατεύομε  να  ενωθούν όλα  τα υλικά μαζί και σιγά -σιγά  προσθέτουμε  το αλεύρι  μας και  ζυμώνουμε  να  ενωθούν τα  υλικά  μας  ...μέχρι να  έχουμε μια ζύμη  απαλή  και   να κολλάει  ελαφρά στα χέρια  μας . Την αφήνουμε  να ξεκουραστεί   για  1 ώρα  και 30 λεπτά !! 
    • Στη  συνέχεια  μοιράζουμε  την  ζύμη μας σε  κομμάτια  ίσου  βάρους  100 γρ και  τα  αφήνουμε  να  ξεκουραστούν  ξανά  30  λεπτά  
    • Ανοίγουμε  φύλλο λεπτό  με την  βοηθεια  του  νισετε   και  λίγου άλευρου  και  σύμφωνα  με  τις  παρακάτω  φωτογραφίες φτιάχνουμε  το  σχέδιο  αφού πρώτα  βάλουμε  μια  κουταλιά  από  την παρακάτω  γέμιση 
    • Αν  πάλι  θέλουμε  τα δίνουμε  άλλο σχήμα , ανοίγουμε  σε  λεπτό   φύλλο, το ραντίζουμε  καλά με λάδι και πασπαλίζουμε με γέμιση. και το τυλίγουμε   σε ρολό. και μετά σε  σχήμα σαλιγκαριού -στριφτάρια . Ψήνουμε  μέχρι να ροδίσουν.
    • Σερβίρουμε  πασπαλισμένα  με ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.







    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :

    • 1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί 
    • 200- 250 γρ ζάχαρης (ανάλογα   πόσο  ότι  τρώει  ο καθένα μας  )
    • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
    • 100  ml  γάλα 
    •  1-2  κουταλιές  λάδι για την  γέμιση 
    • κανέλα
    • μια  χούφτα τραχανά  γλυκό  σταρένιο    
    • μισό  φλιτζάνι σταφίδες και  λίγη φρυγανιά αν χρειάζεται για  τα  υγρά
    • βανίλια


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Τρίβουμε  την  κολοκύθα  στο χονδρό τρίφτη ή την κόβουμε  μικρά  κομμάτια , την  βράζουμε  λίγο να βγάλει τα ζουμιά  της ,ρίχνουμε  και το γάλα ,και τον  τραχανά  και  αφήνουμε  να  βράσουν και  να  σωθούν τα υγρά  της .
    • Συνεχίζουμε και  προσθέτουμετη ζάχαρη, τα τεμαχισμένα καρύδια και κανέλα.και την φρυγανιά και της σταφίδες και  αφήνουμε να κρυώσει .




    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ  ΤΑ .
    Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
      

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές