Σελίδες

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ



  • ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
  • 300 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 35  γρ βούτυρο ή λάδι 
  • 1 αυγό μεγάλο και 1 ασπράδι  ακόμα 
  • 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 25  γρ φρέσκια μαγιά
  • 650-700 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 κρόκο με λίγο νερό αραιωμένο για το άλειμμα  στο   τέλος
  • Αν  θέλουμε  πασπαλίζουμε  και με  καστανή  ζάχαρη
  • λίγη άχνη για το πασπάλισμα 
  • 15 κουταλιές ή  και ακόμα  πιο  πολλές κουταλιές σούπας γεμάτες- γεμάτες δεμένης καλά “κρέμα πατισερι” όποια εσείς θέλετε συνταγή, ανάλογα με  τα  γούστα  μας  .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά και περιμένουμε λίγο να αφρίσει. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μια κούπα από το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι πλέον και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.   Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένη με μια σακούλα νάιλον η σελοφάν σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί
  • Κάνουμε την ζύμη ένα ρολό την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια.
 
  •  Τα ανοίγουμε  με  την  βοήθεια του  πλάστη  μας  σε μικρές  στενόμακρες  πιτούλες όχι πολύ χοντρές 0,5 εκατ  όπως φαίνεται στις φωτογραφίες,και βάζουμε μια μεγάλη  γεμάτη -γεμάτη κουταλιά σούπας  από την κρέμα μας.
  • Γυρίζουμε το ζυμαράκι μας  όπως  φαίνεται  στην  φωτογραφία  πιο κάτω  και καλύπτουμε την κρέμα, κλείνοντας την με τα χέρια μας. Κόβουμε την ζύμη μας με ένα μαχαίρι σε λωρίδες όχι όμως μέχρι το τέλος της ζύμης όπως και στη φωτογραφία, και γυρίζουμε ρολό και φτιάχνουμε το μπουρεκάκι μας .

  • Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας .
  • Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
 
 Τα  έχω  κάνει  και με  μερέντα  ..... γιατί  εγώ  δεν  χαλάω  χατίρια  .... έγιναν  υπέροχα..  !

Β)ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΣΕΡΙ

ΥΛΙΚΑ:
1ΑΥΓΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΛΙΤΡΑ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ,ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ.
  • ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ,ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΗΣΕΙ.
  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ
  • Λίγα μυστικά ακόμα 
Μπορείτε να βάλετε για γέμιση και κρέμα από γαλατόπιτα, και έχετε έτσι μικρά μπουρεκάκια- γαλατοπιτάκια , έτσι έχω κάνει και εγώ τα μισά . 
  • Tην συνταγή την πήρα από ένα ρώσικο σάιτ  , έβαλα  και  την  δική  μου  πινελιά,   δεν   έχω  κρατήσει  το  όνομα  του όμως  . 
                                                                  Καλή επιτυχία!!


Σοβαρά, τώρα δείτε πόσο καλά και πετυχημένα  φαίνονται  !!!!
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: